שתף קטע נבחר

צילום:  AFP, EPA

השיטה שונתה, וסין עדכנה על פחות נדבקים בקורונה

הרשויות במוקד התפרצות הנגיף דיווחו על 349 מקרי הידבקות חדשים בלבד לעומת 1,693 ביממה הקודמת, אבל הירידה הדרמטית נובעת גם משינוי בשיטת האבחון. מקרי מוות ראשונים של נוסעים מספינת התענוגות "דיימונס פרינסס": שני קשישים יפנים מתו בבידוד בבית החולים

נציבות הבריאות של מחוז חוביי מסרה הלילה (בין רביעי לחמישי) כי ביממה האחרונה זוהו רק 349 מקרים חדשים של הידבקות בנגיף הקורונה - ירידה משמעותית לעומת 1,693 מקרים שאותרו ביממה שלפני כן. למעשה, זהו מספר המקרים הנמוך ביותר מאז 25 בינואר, אז הייתה התפשטות הנגיף בשלב מוקדם יחסית.

 

נגיף הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:

 

עם זאת, נראה כי הירידה החדה נובעת לפחות בחלקה משינוי בקריטריונים שלפיהם מאבחנים את החולים במחוז חוביי, מוקד התפרצות הנגיף. לדרכי האבחון יש השפעה גדולה על המספרים שמספקים הסינים בשבוע האחרון.

 

ווהאן סין בודקים תושבים מחשש להידבקות ב נגיף וירוס קורונה (צילום: AP)
עוברים מדלת לדלת בווהאן, מוקד ההתפרצות(צילום: AP)

בתחילה השתמשו הרשויות בחומצת גרעין כדי לגלות נוכחות של הנגיף, אבל בדיקות אלה מחייבות המתנה של ימים לתוצאות, ונוסף על כך יש מחסור בחומצת גרעין. לכן בשבוע שעבר החלו בחוביי להשתמש בשיטת אבחון מהירה יותר, באמצעות בדיקות CT, כדי לגלות זיהומים בראות. שיטה זו גרמה למקרים שבהם מי שסומנו כחשודים בהידבקות והיו להם סימנים של דלקת ראות אך לא נמצאו בגופם עקבות של הנגיף – נספרו כמי שבוודאות נדבקו.

 

התוצאה של הפעולה ההיא הייתה עלייה של יותר מ-15 אלף נדבקים ב-12 בפברואר וחשש לא מוצדק שהנגיף מתפשט לפתע מהר בהרבה. אבל אתמול הוחלט להסיר ממניין הנדבקים הוודאי את אותם מטופלים שלא נעשה אצלם שימוש בחומצת גרעין, ובעקבות זאת נמסר היום נתון נמוך בהרבה מהרגיל בימים האחרונים.

 

בתוך כך, הלילה מתו שני נוסעים יפנים שנדבקו בנגיף הקורונה על ספינת התענוגות "דיימונד פרינסס". 12 ישראלים מהספינה היו אמורים לעלות היום על טיסה בדרך לארץ, אבל שעות לפני ההמראה - ולאחר בדיקות רפואיות נוספות - אחד מהם אובחן כנדבק בקורונה. במשרד הבריאות ציינו כי אותו נוסע, הישראלי הרביעי שנדבק בקורונה, צפוי לרדת מהספינה להמשך טיפול בבית החולים ביפן. גם שלושת הישראלים האחרים שנדבקו נשארים בינתיים ביפן.

 

עד כה נדבקו בנגיף הקורונה 62,031 בני אדם במחוז חוביי. ביממה האחרונה נרשמו 108 מקרי מוות כתוצאה מהנגיף, ומספר המתים הכולל במחוז עלה ל-2,029. 88 ממקרי המוות החדשים אירעו בעיר ווהאן, בירת מחוז חוביי. נגיף הקורונה, COVID-19 בשמו הרשמי, התפרץ לפי החשד בווהאן בעקבות סחר לא-חוקי בשוק שבו נמכרו למאכל חיות בר כמו עטלפים.

ווהאן סין בודקים תושבים מחשש להידבקות ב נגיף וירוס קורונה ()
מבצע איתור הנדבקים בווהאן

ווהאן סין בודקים תושבים מחשש להידבקות ב נגיף וירוס קורונה ()

ווהאן סין בודקים תושבים מחשש להידבקות ב נגיף וירוס קורונה ()

ווהאן סין בודקים תושבים מחשש להידבקות ב נגיף וירוס קורונה ()

ווהאן סין בודקים תושבים מחשש להידבקות ב נגיף וירוס קורונה (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

בסין כולה מתו ביממה האחרונה 114 בני אדם כתוצאה מהידבקות בנגיף. עד כה נדבקו ברחבי סין 74,576 בני אדם, ומניין המתים במדינה עומד על 2,118. ביממה האחרונה אותרו בסין כולה 394 מקרים חדשים של הידבקות בנגיף, לעומת 1,749 ביממה הקודמת.

 

 

עוברים מדלת לדלת

בתוך כך, פקידים סינים בחליפות מגן עברו אתמול מדלת לדלת בעיר ווהאן במטרה למצוא כל אדם שנדבק במגיפה. זאת, גם כשסימנים ראשונים מצביעים שהיא מתחילה להיחלש. יום רביעי היה היום האחרון למבצע רחב-היקף בעיר שבה מתגוררים 11 מיליון בני אדם.  

 

במסגרת המבצע חיפשו הרשויות אחר כל מי שנדבק בנגיף ולא אותר עדיין. "חייבים לקחת את זה ברצינות", אמר וואנג ז'ונגלין, המזכיר החדש של המפלגה הקומוניסטית בעיר. קודמו בתפקיד פוטר עקב המחדלים בטיפול במשבר. בין היתר, אחד הרופאים שהזהירו מהתפרצות הנגיף הושתק עוד בדצמבר אשתקד (בהמשך אותו רופא נדבק בעצמו מהנגיף ומת).

 

ז'ונגלין הזהיר כי אם אפילו "מקרה אחד" של הידבקות יימצא לאחר סיום המבצע הזה, "מנהיגי המחוז יצטרכו לשאת באחריות". דבריו פורסמו באתר הרשמי של מחוז חוביי, שווהאן היא בירתו. לצד דבריו פורסמה שם גם ההכרזה הבאה: "אם ההמונים לא יתגייסו, יהיה בלתי אפשרי להיאבק במלחמה העממית הזו".  

בית חולים בווהאן סין נגיף וירוס קורונה (צילום: EPA)
75 אלף נדבקו, יותר מ-2,000 מתו. מטופל בבית חולים בווהאן(צילום: EPA)

בית חולים בווהאן סין נגיף וירוס קורונה (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

רופא בודק חולה שנדבק בנגיף הקורונה בבית חולים בווהאן (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

צוות רפואי בבית חולים מאולתר בווהאן, סין (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

צוות רפואי בבית חולים מאולתר בווהאן, סין (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

בית החולים לטיפול בנפגעי קורונה בווהאן, סין (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

למרות המבצע רחב ההיקף והירידה הדרמטית בכמות המקרים החדשים, קשה להאמין שבימים הקרובים לא יתגלו עוד מקרי הדבקה חדשים. בארגון הבריאות העולמי כבר קראו בעבר להתייחס ב"זהירות רבה" לירידה בכמות הנדבקים.

 

מחוז חוביי, שבו מתגוררים כ-60 מיליון בני אדם, נמצא תחת סגר כבר כמעט חודש. הרשויות עצרו כמעט לגמרי את התחבורה הציבורית באזור, ואסרו גם על תנועת כלי רכב פרטיים שאינם חיוניים. בחלק מהאזורים אף הוכרזו צעדים שננקטים בדרך כלל בתקופות מלחמה, כולל איסור מוחלט על יציאה מהבתים.

 

הגבלות בדרגות חומרה שונות הוטלו באזורים רבים בסין, גם מחוץ למחוז חוביי. בשכונות מגורים בבירה בייג'ינג, למשל, הוגבל מספר התושבים שיכולים לצאת מהבתים, ואלו שנאלצים לעשות זאת נדרשים לשאת עמם כרטיסים לכניסה וליציאה. בשנגחאי, המשטרה עצרה גבר לעשרה ימים, בגלל שהפר שוב ושוב את הבידוד שהוטל עליו, עזב את ביתו ונסע בתחבורה הציבורית.

 

שניים שהיו על "ספינת הקורונה" מתו ביפן

למרות זאת, בבייג'ינג לכל הפחות נראה שהחיים החלו לחזור השבוע לשגרה. היקף התחבורה בעיר הוא אמנם רק רבע מסדר גודלו השגרתי, אך מדובר בשיפור ניכר לעומת המצב לפני שבוע, אז כמעט לא היו מכוניות בדרכים. בעוד חלק מהמסעדות, החנויות ובנייני המשרדים נותרו סגורים בבייג'ינג, אחרים נפתחו מחדש.  

חלק מהנוסעים מספינה
הסגר נגמר, הפינוי החל. "ספינת הקורונה" ביפן(צילום: EPA)

ספינת הקורונה ביפן (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

נוסעים עוזבים את ה דיימונד פרינסס ספינה קורונה יפן נגיף וירוס (צילום: AP)
(צילום: AP)

כמעט אלף בני אדם נדבקו מחוץ לסין, כשהמוקד העיקרי הוא ספינת התענוגות "דיימונד פרינסס" שעוגנת בנמל יוקוהמה ביפן. תאגיד השידור היפני דיווח הלילה כי שניים מנוסעי הספינה, שכונתה "ספינת הקורונה", מתו כתוצאה מהידבקות בנגיף. אלה מקרי המוות הראשונים מהידבקות על הספינה. השניים הם גבר בן 87 ואישה בת 84, אזרחי יפן, שאושפזו בשבוע שעבר בבידוד בבית חולים במדינה. לפי תאגיד השידור היפני, לשניים היו מחלות רקע קודמות. בכך עלה מניין המתים כתוצאה מהנגיף ביפן לשלושה.

 

מתוך 3,711 הנוסעים ואנשי הצוות שהיו על הספינה, נדבקו 621 אנשים - בהם גם שלושה מתוך 15 הנוסעים הישראלים. אתמול החל פינויים של הנוסעים אחרי בידוד של שבועיים, שמומחים רבים מתחו עליו ביקורת קשה וטענו כי לא היה יעיל וכי הספינה הייתה כמו "אינקובטור" עבור הנגיף. מדינות שונות, בהן ישראל, פועלות לפנות את אזרחיהן משם, וליתר ביטחון דורשות שכאשר יגיעו לשטחן יעברו בידוד נוסף של 14 יום, תקופת הדגירה המקסימלית של הנגיף.

נוסעים עוזבים את ה דיימונד פרינסס ספינה קורונה יפן נגיף וירוס (צילום: AP)
מפנים את הנצורים שעל "ספינת הקורונה"(צילום: AP)

מחוץ לסין מתו כתוצאה מהנגיף עשרה בני אדם. בטייוואן, בפיליפינים ובצרפת נרשם מקרה מוות בודד בכל מדינה. בהונג קונג מתו שניים, ואתמול דווח שגם באיראן מתו שני בני אדם. הרשויות שם מסרו שם רק הבוקר על שני חולים, ותוך שעות ספורות התברר כי אותם חולים, בעיר קום, מתו.

 

זהותם של המתים באיראן לא פורסמה, אך לפי דיווחים מקומיים מדובר באזרחים איראנים, ולא בתיירים סינים כפי שהיה בחלק ממקרי המוות מחוץ לסין. סוכנות הידיעות הממלכתית באיראן דיווחה כי בתי הספר והאוניברסיטאות בעיר קום, כ-140 ק"מ דרומית לבירה טהרן, ייסגרו עד להשלמת החקירה שנפתחה כדי לקבוע כיצד נדבקו השניים.

  

החולה האמיתי של אסיה

בתוך כך, ממשלת דרום קוריאה הודיעה הלילה על 31 מקרים חדשים של הידבקות בקורונה כתוצאה מהתפרצות חדשה של הנגיף בעיר טגו שבדרום מערב המדינה. 23 מהחולים החדשים לקחו חלק באירוע בכנסייה שבו השתתף אדם אחר שנדבק בנגיף. בכך עלה מספר הנדבקים הכולל בדרום קוריאה ל-82, אך הממשלה חוששת כי בימים הקרובים יתגלו מקרים נוספים. הרשויות בעיר טגו הנחו את התושבים להישאר בביתם מחשש להמשך ההתפשטות.

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

  ()

אתמול הוליד המשבר הרפואי גם משבר פוליטי. סין סילקה משטחה שלושה כתבים של העיתון "וול סטריט ג'ורנל", בגלל כותרת של מאמר דעה שפרסם, שבהתייחסות להתפרצות הנגיף תיארה את סין כ"איש החולה האמיתי של אסיה". משרד החוץ הסיני אמר כי מאמר הדעה, שפורסם עוד בתחילת החודש, הוא גזעני ופוגע במאמצים להילחם בנגיף. בייג'ינג טענה גם שהעיתון לא התנצל על המאמר או העניש את האחראים לפרסומו.

 

מזכיר המדינה האמריקני, מייק פומפאו, גינה את סילוק העיתונאים – כשלפי CNN מדובר בצעד שלא נראה כדוגמתו בסין כבר יותר משלושה עשורים. "מדינות בוגרות ואחראיות מבינות שתקשורת חופשית מדווחת עובדות ומביעה דעות. התגובה הראויה היא להציג טענות נגדיות, לא להגביל את חופש הביטוי", מסר פומפאו. יצוין כי הצעד הסיני נעשה זמן קצר לאחר שוושינגטון הודיעה כי תתייחס מעתה לחמישה כלי תקשורת סיניים, שפועלים בשטחה ושייכים לממשלה בבייג'ינג (כמו סוכנות הידיעות הממלכתית שינחואה), כאל ישויות זרות.

 

 

 


פורסם לראשונה 19/02/2020 23:11

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים