שתף קטע נבחר

שקשוקה בלי עגבניות ועוד 3 מנות קלילות

שקשוקה לבנה, גספצ'יו עגבניות עם וודקה, מרק אפונה וגם קבב על מקל: ארבעה מתכונים פשוטים שכל אחד יכול להכין בבית

שקשוקה לבנה

המצרכים:

4 טבעות גבינת עיזים רכה (כ-100 גרם)

חופן תרד טרי

1 תפוח אדמה קטן

200 מ"ל שמנת לבישול 15%

3 ביצים

50 גר' גבינת פרמזן, מגוררת

3 שיני שום, קצוצות

3 כפות שמן זית

1/2 בצל לבן, קצוץ

פלפל צ'ילי ירוק, קצוץ

אגוז מוסקט

80 מ"ל יין לבן יבש

שקשוקה לבנה (צילום: יעל יצחקי)
שקשוקה לבנה(צילום: יעל יצחקי)
 

אופן ההכנה:
  1. מבשלים את תפוח האדמה במים עד לריכוך.
  2. מטגנים במחבת עם השמן את הבצל, הפלפל צ'ילי והשום עד להזהבה קלה.
  3. מוסיפים את התרד והיין הלבן ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את השמנת המתוקה והפרמזן ומערבבים.
  5. מוסיפים קרעי תפוח אדמה מבושל על קליפתו, ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.
  6. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם.
  7. מוסיפים את גבינת העיזים והביצים, ומבשלים עד למידת העשייה הרצויה של הביצים.

 

גספצ'יו עגבניות עם וודקה

המצרכים:

4 עגבניות אדומות, רכות

25 מ"ל וודקה

1 שן שום, קלופה

1/4 בצל סגול

6 עלי כוסברה

1/4 פלפל צ'ילי

2 עלי בזיליקום

מעט פלפל שחור גרוס

מיץ מחצי לימון

גספצ'יו (צילום: יעל יצחקי)
גספצ'יו(צילום: יעל יצחקי)
 

אופן ההכנה:
  1. טוחנים את כלל המרכיבים ביחד עד לקבלת נוזל אחיד.
  2. מתבלים בלימון, פלפל שחור ומלח לפי הטעם ומוזגים לכוס מרטיני.
  3. מוסיפים וודקה, מקשטים במעט בזיליקום, פלפל שחור ועלי כוסברה, ומגישים. 

 

מרק אפונה

המצרכים:

1 שורש סלרי

1/2 ליטר מים רותחים

2 יחידות ארטישוק ירושלמי

חבילה אפונה עדינה, קפואה

חבילה פטריות שימאגי

4 שיני שום, קלופות

2 גבעולי בצל ירוק

2-3 מקלות סלרי, קצוצים

1/4 כוס שמנת לבישול 15%

מעט אגוז מוסקט

מעט שמן זית

מרק אפונה (צילום: יעל יצחקי)
מרק אפונה(צילום: יעל יצחקי)
 

אופן ההכנה:
  1. מקלפים את הארטישוק הירושלמי ואת שורש הסלרי, וקוצצים גס. קוצצים גם את הבצל הירוק והשום.
  2. מקפיצים הכל במחבת עם מעט שמן זית עד לקבלת צריבה עדינה, ומעבירים לסיר עם מים רותחים.
  3. מוסיפים את האפונה ואת מקלות הסלרי, ממשיכים לבשל ומצמצמים את הנוזלים עד שהמים מכסים את הירקות רק במעט.
  4. טוחנים לכדי מחית אחידה, מוסיפים שמנת מתוקה ומעט אגוז מוסקט ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

 

קבב על מקל

המצרכים:

600 גר' בשר צוואר טחון

200 גר' שומן כבש טחון

4 שיני שום, קלופות

1 פלפל צ'ילי

1 בצל סגול

1 עגבנייה

צרור כוסברה

1 כף כמון, טחון

20 מקלות גריסיני

קבב על מקל (צילום: יעל יצחקי)
קבב על מקל(צילום: יעל יצחקי)
 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את השום, הבצל והכוסברה ומערבבים אותם עם הבשר הטחון ושומן הכבש.
  2. מוסיפים לתערובת פלפל צ'ילי קצוץ, סוחטים את העגבנייה ולשים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מעצבים קבבים קטנים על מקלות הגריסיני.
  4. מחממים מחבת פסים מרוססת במעט שמן וצולים את הקבב כ-3 דקות עד לרמת העשייה הרצויה.

 

סטיילינג - זיו נקווה 

המתכונים באדיבות שף שחר לוי לגריסיני קראנץ', מאיר בייגל

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יעל יצחקי
מתכון לקבב על מקל ועוד 3 מנות קלילות
צילום: יעל יצחקי
מומלצים