שתף קטע נבחר

מיקי שמו: מתכונים למאפים מלוחים בצורת אוזני המן

מיקי שמו לא רוצה שתשתעממו בבידוד: מתכונים למאפים מלוחים בצורת אוזני המן, עם בצק עשיר בגבינה רזה במילוי תרד, פטריות ובטטה

 

מתכון לבצק אוזני המן

המצרכים (ל-30 אוזני המן בקוטר 8 ס"מ):

רשימת חומרים לבצק -

200 גר' חמאה רכה

250 גר' גבינה כחושה לאפייה (גבינת טוב טעם/ כנען) מפוררת גס

1/2 כפית מלח

2 כוסות קמח (280 גר')

לציפוי (בסוף, אחרי המילוי) -

1 ביצה טרופה

אוזני המן מלוחות של מיקי שמו ()
מיקי שמו מרדד בצק
 

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה, גבינה כחושה, מלח וקמח למשך 2 דקות במהירות איטית- בינונית, עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מכסים בניילון נצמד את הבצק ומכניסים למקרר לשעה.
  3. מחממים תנור ל- 190 מעלות.

 

מתכון למלית תרד

המצרכים:

500 גר' עלי תרד טריים, שטופים וסחוטים היטב

250 גר' גבינה כחושה לאפייה מפוררת (כנען או טוב- טעם)

125 גר' (1/2 גביע) גבינה לבנה 5%

125 גר' (1/2 קובייה) גבינת פטה, מפוררת

אפשרות גיוון: אפשר להחליף את גבינת הפטה בגבינת קשקבל או בפרומעז מגוררת באותה הכמות.

אוזני המן מלוחות של מיקי שמו ()
במילוי תרד
 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את עלי התרד גס. מערבבים תרד, גבינה כחושה, גבינה לבנה וגבינת פטה בקערה.
  2. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד השימוש.

 

מתכון למלית בטטה

המצרכים:

2 יח' בטטה בינונית (700 גר')

100 גר' גבינת פטה מגורדת גס

1 ביצה

קורט מלח

קורט פלפל שחור

 

אופן ההכנה: 

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות. 
  2. מכניסים את הבטטות לתנור למשך 30 דקות, מקררים ומקלפים.
  3. מוסיפים את הגבינת פטה המגורדת , ביצה, מלח פלפל, ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

אוזני המן מלוחות של מיקי שמו ()
במילוי בטטה
 

מתכון למלית פטריות

המצרכים:

45 מ"ל (3 כפות) שמן זית

2 שיני שום, קצוצות

300 גרם פטריות שמפניון, חצויות

300 גרם פטריות יער, חתוכות לרבעים

עלים מ-2 גבעולי תימין

פלפל שחור

מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת עם שמן זית מוסיפים שום ומטגנים כמה שניות.
  2. מוסיפים שני סוגי פטריות, תימין, פלפל שחור ומלח ומקפיצים 4-5 דקות עד שהפטריות מקבלות צריבה יפה.
  3. מעבירים את תכולת המחבת למסננת עד השימוש.

 

הרכבת המאפים

  1. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לשני חלקים. בזמן שעובדים עם מחצית הבצק, את החצי השני שומרים במקרר.
  2. מרדדים חצי מכמות הבצק לעובי 1/2 ס"מ על משטח מעט מקומח.
  3. קורצים בעזרה כוס שתייה קלה 30 עיגולים בקוטר 8 ס"מ.
  4. שמים בעזרת כפית את המלית שבחרתם, במרכז כל עיגול.
  5. סוגרים כך שייווצר חצי עיגול ומהדקים.
  6. מניחים את המאפים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה, מפזרים מעט שומשום ואופים כ- 20 דקות עד הזהבה.
  7. חוזרים על הפעולה גם עם חלקו השני של הבצק.

 

* מומלץ להגיש חם. ניתן לאחסן בכלי אטום ליום אחד או להקפיא לחודש ימים ולחמם ב-170 מעלות לפני הגשה.

*חשוב לקרר את הבצק כדי שיהיה נוח לרדד אותו דק.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מיקי שמו: מתכונים לאוזני המן מלוחות
מומלצים