שתף קטע נבחר

הרב הראשי: "לא להגיע לתפילות בכותל עד יעבור זעם"

ההנחיות החדשות של משרד הבריאות משפיעות גם על העולם הדתי: בכותל המערבי שוקלים את ביטול ברכת הכהנים בפסח, והרבנות הראשית פרסמה "עדכון מיוחד" למוהלים בנוגע לקיום ברית מילה. הרב הראשי יצחק יוסף קורא לציבור שלא להגיע לתפילות ברחבת הכותל המערבי

בעולם הדתי נערכים :בעקבות הנחיות משרד הבריאות, האוסר על קיום אירועים עם יותר מ-100 משתתפים במקום סגור, הודיעו בתי כנסת בכל הארץ על צמצום מנייני התפילה בשבת הקרובה. הרב הראשי יצחק יוסף, קורא לציבור שלא להגיע לתפילות ברחבת הכותל המערבי בשל התפרצות מחלת הקורונה בישראל, אלא "כל איש ואשה יתפללו בסמוך לביתם, עד אשר יעבור זעם וירחמו מן השמים".

 

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות . היכנסו >>    

 

בגילוי דעת שפרסם, הדגיש הרב יוסף כי אין הלכות מיוחדות הנוגעות להתפשטות הנגיף אך להנחיות משרד הבריאות יש מעמד של מצווה דתית. ברוב הקהילות החליטו לפצל את התפילות ולקיימן בכמה מוקדים שבכל אחד מהם עשרות משתתפים, אך יש שגם ביטלו לחלוטין את המניין והפנו את המתפללים לבתי כנסת אחרים.

 

קראו עוד בערוץ היהדות :

 

כך, למשל, נהגו בבית המדרש המרכזי של גור, החצר החסידית הגדולה בישראל, שוויתרה השנה על סעודת הפורים המסורתית ("טיש") בהובלת האדמו"ר וגם על תפילות השבת הקרובה - יש שיאמרו כדוגמה אישית של שר הבריאות יעקב ליצמן, מבני הקהילה. גם בית הכנסת הגדול בירושלים, מהמפוארים והמתויירים בישראל, יהיה סגור השבת - כך החליטה ההנהלה לאחר התייעצות עם הרב הראשי לישראל דוד לאו.

 

  (צילום: shutterstock)
בית הכנסת הגדול בירושלים(צילום: shutterstock)
 

 

הארגון העולמי של בתי הכנסת בארץ ובעולם פרסם הנחיות מיוחדות בעקבות המצב, קרא בין היתר להציב חומרי חיטוי בכניסה, להקפיד על אוורור באמצעות חלונות פתוחים, לא להאריך בתפילה, לקצר את דברי התורה, להימנע מהגעת אנשים שבקבוצת סיכון (וכמובן אלה שפיתחו תסמיני קורונה), להשתמש בסידורים וחומשים אישיים (ולא ציבוריים) ובתום התפילה להתפזר ולא להתקהל ביציאה מבית הכנסת.

 

ברכת הכהנים המסורתית של פסח: שוקלים קיומה 

השפעה נוספת של התפרצות הנגיף היא על קבלת הקהל אצל רבנים ואדמו"רים – וגם הם צומצמו או בוטלו. הרב חיים קניבסקי , ממנהיגי הציבור החרדי, החליט שלא לאפשר עוד לציבור להתייעץ עמו או לבקש את ברכתו עד להודעה חדשה, מאחר שהדבר גורם מדי יום לעומס וצפיפות גדולים בביתו. במקום זאת פורסם מספר פקס שבאמצעותו ניתן להעביר אל הרב שאלות דחופות או שמות שעליהם יתפלל.

 

 

  ()
הרב חיים קניבסקי

 

רבנים פנו לתאגיד השידור הציבורי בדרישה להפעיל "גל שקט" לעדכונים בנושא נגיף הקורונה במהלך השבת הקרובה. במכתב ששלח יו"ר איגוד רבני צהר, הרב דוד סתיו, למנכ"ל כאן, אלדד קובלנץ, הוא הזהיר מיליוני אזרחים עלולים להיות מנותקים ממידע חיוני מציל חיים למשך יותר מיממה בסוף השבוע, וקרא לאפשר להם לקבל את העדכונים מבלי לחלל את השבת.

 

"מחר בשעת כניסת השבת, שני מיליון אזרחים יהיו מנותקים מכל מידע על הקורונה למשך 25 שעות", כתב הרב סתיו לקובלנץ, "כל מידע בדבר חולים חדשים ואזרחים נוספים המתבקשים להיות בבידוד ודרישות חדשות של משרד הבריאות לא יהיה זמין להם. לאור כל זאת, וכפי שהיה במצבי חירום נוספים, אנחנו פונים אליך בבקשה לפתוח גל שקט שיפעל רק לעדכוני משרד הבריאות בעניין הקורונה".

 

אם מנכ"ל תאגיד כאן ייענה לדרישה, הרי שניתן יהיה להפעיל את מקלט הרדיו לפני כניסת השבת מבלי לעבור על חוקי ההלכה. במקרה כזה, לא יישמע כל שידור, אלא רק כאשר יידרש למסור לציבור מידע חיוני בנושא ממשרד הבריאות.

 

"זהירות יתרה של כלי המילה"

הקרן למורשת הכותל המערבי הודיעה כי תתקיים ישיבה בין האחראים על ניהול האתר הקדוש לבין הגורמים המקצועיים הבכירים במשרד הבריאות בה יוחלט על המשך הפעילות השגרתית במקום ועל אירועים מיוחדים כמו השבעות חיילי צה"ל וברכת הכהנים המסורתית של חג הפסח האמורה להתקיים במקום בחודש הבא בהשתתפות עשרות אלפים. 

 

"נכון לעכשיו, רחבת הכותל המערבי הינה שטח פתוח רחב ועל כן אין כל הגבלה ואין חשש בהגעה למקום", נמסר מהקרן, "אולם התפילה המקורה 'קשת וילסון' בעזרת הגברים יוגבל נכון לכניסה של עד 100 מתפללים בו זמנית, עד שתתקבלנה הנחיות מעודכנות ממשרד הבריאות". עוד נכתב בהודעה כי "הביקורים במנהרות הכותל המערבי מתקיימים כסדרם - כשלוש קבוצות בשעה, עם פחות מ-100 איש בו זמנית".

 

מחלקת הבריתות ברבנות הראשית לישראל פרסמה הנחיות למוהלים והדגישה כי יש "להקפיד ולגלות זהירות יתירה בסטריליות של כלי המילה וההיגיינה האישית".

 

פורסם לראשונה 12/03/2020 14:30

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
בעולם הדתי נערכים
צילום: EPA
מומלצים