שתף קטע נבחר

דברים ששכחתם בפסטיבל הקורונה

במקום לבזבז את מסיבות העיתונאים על ללמד אותנו לקנח את האף, תנו לנו כללים שבאמת חשובים להתנהלות: מותר לשבת בבית קפה? אפשר ללכת לקניון? איך עומדים בתור בחנות? והילד יכול לפגוש חברים?

 

תחנת רכבת השלום בתל אביב, בצל וירוס הקורונה (צילום: אבי חי)
חשש מקורונה ברחובות תל אביב(צילום: אבי חי)

כשראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע אתמול (יום ה') על ביטול הלימודים בבתי הספר, ספק אם הבין שבכך הוא רק מערער את המצב. הילדים לא הגיעו בבוקר למסגרות, ובחוץ פשתה אווירת חופש. סוג של חג. חג הקורונה. אם תרצו, הקורונה-פסט.

 

 

בתי הקפה והחנויות היו גדושים באנשים שמרגישים כמו תאונה אבל ממשיכים להתנהג רגיל. הציבור הישראלי המבולבל, שגם כך נמצא בחרדה וחוסר ידיעה, אומנם מצטייד לקראת הנורא מכל, אבל בינתיים, בלי להרגיש, עלול להביא על עצמו את האסון.

 

בדיוק בנקודה הזו אמור השלטון הסביר להיכנס לתמונה ולתת לציבור הנחיות ברורות. למשל: איך עומדים בתור ומה המרחק המינימלי? מה המרחק הנדרש בין שולחנות בבתי קפה ומסעדות? ובכלל, מותר לשבת בהם?

 

האם ניתן לקיים מפגשי חברים עם הילדים? ואם כן, האם יש הגבלה על מספרם? איפה ניתן לעשות את זה? בבית? בגינה? ואפרופו, לקראת השבועות (חודשים?) שמחכים לנו, האם ניתן להפעיל קייטנות פרטיות לילדים?

 

ועוד: האם בתי מסחר גדולים נדרשים להגביל כניסה של אנשים לעד 100 בני אדם כמו כל התקהלות אחרת? הרי מה יעשו כל הילדים והוריהם המובטלים מאונס בשבועות הקרובים? מן הסתם ילכו לקניון. האם נדרשות בדיקות חום בכניסה למרכזי קניות?

 

 

על השאלות האלו ועוד, חובה על משרד הבריאות לתת תשובות ברורות, ומהר, לפני שהציבור מגדיל ראש ומוצא בעצמו פתרונות שעלולים לעלות לנו ביוקר. רק ביומיים האחרונים צצו ברחבי הארץ, בעיקר בקבוצות הורים, פרסומים על פתיחת קייטנות פרטיות בעקבות החשש מביטול הלימודים. עכשיו, מה זה משנה אם ילד הלך לבית ספר וישב בכיתה עם 35 חברים, או שעשה בדיוק את אותו הדבר בקייטנה פרטית?

 

התשובה מן הסתם היא שזה ממש לא משנה, אבל כל עוד אין הוראות, האנרכיה תחגוג. וממילא, אותו דבר אפשר לומר גם על ההחלטה להשאיר את גני הילדים פתוחים.

 

בנוסף, ‏כמעט בלתי אפשרי להשבית את מערכת החינוך ועדיין לצפות מהורים להגיע לעבודה. או שמשביתים את המשק לשבועיים - חוץ משירותים חיוניים ומי שיכולים לעבוד מהבית - או שמוצאים פתרון אחר לילדים. חלק מהמומחים אומרים שבכל מקרה נגיע לסגירה כמעט מוחלטת בימים הקרובים, אם נרצה ובאם לא.

 

אז בזמן שנתניהו מלמד אותנו איך לקנח את האף, הציבור ממשיך להסתובב ברחובות כאילו שהקורונה זה פסטיבל בירה ולא וירוס קטלני. אולי במקום מסיבות עיתונאים יתחילו לפזר את ההתקהלויות. ישראל צריכה להתרגל לחיות עם הקורונה, אז תנו לנו כללים ברורים בשביל זה. ובמיוחד: כאלה שגם אפשר לאכוף.

 

  • ניר (שוקו) כהן הוא סגן עורך ynet

 

מעוניינים להציע טור לערוץ הדעות של ynet? שלחו לנו ynetopinion@gmail.com

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים