שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    "אנחנו סוגרים, אנשים פוחדים להגיע למסעדה"

    מסעדת היוקרה טורקיז הודיעה על סגירה מיידית; גם טאיזו הודיעה היום (ש') על סגירה; אל טאיזו וטורקיז יצטרפו ביממה הקרובה מסעדת טוטו ומסעדות נוספות ברחבי הארץ. גם בניו יורק נסגרו בשעות האחרונות מספר מסעדות פופולריות ובהן המסעדה של השף דניאל בולו. מסעדן ותיק: "יש לנו ירידה של 60 אחוז בתפוסה, אנשים לא מגיעים, אין הזמנות, רק ביטולים"

    משבר הקורונה מנחית מכה אנושה על עולם המסעדנות: הבוקר הודיעו מספר מסעדות פופולריות בתל אביב על הפסקת הפעילות לאלתר, וסגירתן עד להודעה חדשה. ירון שלו, הבעלים והשף של מסעדת היוקרה "טוטו" בתל אביב, הודיע על סגירתה של המסעדה החל ממחר.

    שף ירון שלו, מסעדת טוטו - תסגר עד להודעה חדשה (צילום: דנה קופל) (צילום: דנה קופל)
    שף ירון שלו, מסעדת טוטו - תסגר עד להודעה חדשה(צילום: דנה קופל)
     

    את הצעד הדרמטי לסגירה הוא לקח אחרי התלבטות קשה שבסופו נפלה ההחלטה: "כבר שנים ש'טוטו' פתוחה עבורכם, 364 ימים בשנה, מבוקר ועד לילה", כך פרסם השף שלו בחשבון האינסטגרם שלו, "גם כשהיה פה רע, כשלא היה נעים ליהנות מהחיים, במלחמות, במפולות ובימים קשים. אנחנו אוהבים אתכם, ושמחים באהבתכם. החלטנו לא להעמיד את האהבה הזאת למבחן. כדי שנוכל להתמודד עם הקושי העצום שהמשבר מביא איתו החלטנו לסגור את טוטו ממחר, נתראה בקרוב". 

     

    אבל שלו לא לבד: לפני שעה קלה הודיע השף יובל בן נרייה, שף מסעדת "טאיזו" הפופולרית בתל אביב, על סגירה מיידית של המסעדה עד להודעה חדשה.  "הבוקר קיבלנו את אחת ההחלטות המקצועיות הקשות מאז פתיחת מסעדת 'טאיזו'. בצער רב ומתוך חשש אמיתי לשלום העובדים והאורחים שלנו החלטנו לסגור את המסעדה עד להודעה חדשה", כך נמסר בהודעה שפירסם השף, "אנו מסתכלים קדימה בתקווה, מתנצלים בפני הלקוחות הנהדרים שלנו שתמכו בנו בימים האחרונים".

    מסעדת "טאיזו" נסגרת לאלתר (צילום: עמית גירון) (צילום: עמית גירון)
    מסעדת "טאיזו" נסגרת לאלתר(צילום: עמית גירון)
     

    הסגירה של "טאיזו" מגיעה ימים ספורים אחרי ההודעה של בן נריה על סגירתה של מסעדת "יא פאן". משבר הקורונה האיץ גם את הסגירה של זו, והיא תיסגר לאלתר ולא בסוף החודש, כמתוכנן.

     

    אל "טוטו" ו"טאיזו" מצטרפת גם מסעדת היוקרה "טורקיז", במתחם סי אנד סאן בצפון תל אביב. "בעקבות משבר הקורונה אנו נאלצים לגלות אחראיות ולסגור את המסעדה עד להודעה חדשה", מסר המסעדן הוותיק אלי סמרי, הבעלים של המסעדה, "תודה לכל הלקוחות שהמשיכו להגיע עד הרגע האחרון, חיבוק גדול לכל העובדים בתקופה מאתגרת זו".

     

    גם קבוצת "בארכה האוס", מעלת מסעדות "משייה", "קיטשן מרקט" ו"אונזה" בתל אביב, הודיעה על הקפאת הפעילות של שלוש המסעדות. בהמשך תעדכן הקבוצה אם מסעדת "מגרב" תיסגר אף היא, או שתמשיך לפעו בתכונת של משלוחי אוכל.

     

    מסעדת "איציק הגדול" הודיעה אף היא על סגירה החל מהערב (מוצ"ש). הקצבייה הצמודה למסעדה ממשיכה לעת עתה את פעילותה, ותספק משלוחים.

     

    והמשבר הגיע כם לאילת: מסעדת "לויתן" הודיעה שגם היא תסגור את דלתותיה עד להודעה חדשה: "בעשרת הימים האחרונים עשינו כל שביכולתנו כי להימנע מלהגיע לרגע הזה, אבל לצערנו אנחנו שם", כתב ליאור רפאל, השף והבעלים של המסעדה, "החל ממחר ועד יעבור זעם, מסעדת 'לויתן' תהיה סגורה עד שנוכל לחזור למסלול החיים הרגיל. לא היינו מאמינים בחיים שדבר כל כך קטן כמו נגיף, יוכל לעצור אותנו, אבל הנה".

     

    בתוך כך, כלל המסעדות בארץ נערכות בשעות האחרונות לסגירה כללית ולהשבתה של המשק. "אנשים פוחדים להגיע למסעדות, כבר שבוע שיש לנו רק ביטולים", אמר אחד המסעדנים ששוקל לסגור הערב את המסעדה עד להודעה חדשה. "בשבועיים האחרונים התחילה ירידה של 20 אחוז ובשבוע האחרון כבר הגענו ל-60 אחוז ירידה. אנחנו לא יכולים להמשיך ככה. אנשים לא מגיעים, אין הזמנות".

     

    "אנחנו נשמעים לראש הממשלה ומשרד הבריאות, אבל חסר לנו בנוסחה שר אוצר חזק ומכהן ולא שר אוצר שפרש", כך מסר השף חיים כהן, "מה שמצפים משר אוצר חזק זה הקפאה מוחלטת של כל התשלומים למסעדנים. אם העסקים שלנו לא עובדים אנחנו לא יכולים לשלם שכר דירה, מע"מ, שכר דירה ובטח לא היטל עובדים זרים. אנחנו מצפים להקפאה מוחלטת של כל התשלומים למדינה ולעירייה".

     

    אתמול (יום ו') דיווחנו על סגירתן של מספר מסעדות בבתי מלון בתל אביב, ובהן מסעדותיו של השף מאיר אדוני בתל אביב ובירושלים. מסעדת "קלואליס" הכשרה שנפתחה לפני כשנתיים במלון הילטון בתל אביב, נסגרת, וכמוה גם מסעדת "קפה נורדוי" ששוכנת ב"הוטל נורדוי" בתל אביב, שתיסגר גם היא ביום ראשון הקרוב עד להודעה חדשה.

     

    ובינתיים בניו יורק

    גם בניו יורק מתכוננים לסגירה של כלל המסעדות בעיר - בגלל משבר הקורונה ובגלל ביטולי הזמנות למסעדות ותפוסה חלקית: מסעדת "לה ברנרדין" של השף הצרפתי אריק ריפר נסגרה, ואיתה גם מסעדת "דניאל" של השף דניאל בולו, יחד עם מסעדות נוספות של השף - "קפה בולו" ו"בר בולו" - כולן בניו יורק. ההודעה על הסגירה יצאה אמש, והמסעדות נסגרו מיידית אחרי סרוויס ערב בשישי.

     

    קבוצה נוספת של מסעדות המחזיקה במקומות כמו "גרמסי טברן" ו"יוניוון סקוואר קפה", נסגרה עד להודעה חדשה. מסעדה נוספת בשם "גוטהאם בר וגריל" הודיעה גם על סגירה היום (שבת), אחרי 30 שנות פעילות ללא הפסקה. הנהלת המסעדה שלחה מייל ללקוחות, בו הודיעה על הסגירה לאלתר. "אנחנו סוגרים בשביל לשרוד", כך נמסר.

     

    "ניסינו להישאר פתוחים, אבל זה עניין של בטיחות הציבור", אמר השף בולו בכתבה שפורסמה ב"ניו יורק טיימס". בולו גם ביטל את כל האירועים הפרטיים בהם היה אמור להשתתף.

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    מסעדות פופולריות בתל אביב נסגרות
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים