שתף קטע נבחר

מסעדות בבתי מלון נסגרות

בלו סקיי, קפה נורדוי, קלואליס ועוד: המסעדות בבתי המלון סוגרות את הדלתות בעקבות משבר הקורונה

הסוף למסעדות בבתי המלון? המגמה של פתיחת מסעדות במלונות בוטיק ברחבי הארץ, מגמה שכבשה את עולם המסעדנות בשנתיים האחרונות, נמצאת בשעתה הקשה: נכון לעכשיו תופסק לאלתר פעילותן של כמה מסעדות השוכנות בבתי מלון, בשל משבר הקורונה שפגע בענף התיירות.

רופטופ (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

מסעדת בלו סקיי של מאיר אדוני - נסגרת (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
מסעדת בלו סקיי של מאיר אדוני - נסגרת(צילום: דן פרץ)

מלונות הבוטיק בארץ הובילו עד עתה את הסצנה הקולינרית: יותר ויותר מסעדות וברים נפתחו בשנתיים האחרונות בקומות הלובי של בתי מלון, אבל עכשיו נראה שהן הראשונות להיפגע.

 

מסעדת "בלו סקיי" של השף מאיר אדוני, השוכנת במלון קרלטון בתל אביב, וגם מסעדת "ים" של אדוני שנמצאת במלון קראון פלזה בירושלים ונפתחה רק לפני שבועות ספורים, נסגרות.

 

מסעדת "קלואליס" הכשרה שנפתחה לפני כשנתיים במלון הילטון בתל אביב, נסגרת; מסעדת "קפה נורדוי" ששוכנת ב"הוטל נורדוי" בתל אביב, תיסגר גם היא ביום ראשון הקרוב עד להודעה חדשה.

   (צילום: יח
קפה נורדוי - נסגרת עד להודעה חדשה(צילום: יח"צ)

"בעקבות מגיפת הקורונה העולמית מסעדת 'קפה נורדוי' יוצאת לחופשה", כך נמסר מבעלי המסעדה, "מצב החרום במשק והנחיות משרד הבריאות אשר משפיעות גם על מסעדות החליטו במסעדת קפה נורדוי לסגור את המסעדה החל מיום ראשון הקרוב (15/3) ועד להודעה חדשה. חוסר הנוחות של מבלים במקומות סגורים ומספרי הסועדים שהצטמצמו, הם שהביאו להחלטה זו. מקבוצת we like you too מבטחים לנצל את החופשה של מסעדת קפה נורדוי לטובת רענון קולינרי וקונספטואלי. לטובת הלקוחות, מעדניית 'קפה נורדיניו' הצמודה למסעדה תמשיך לפעול כרגיל ואלו יוכלו להנות מהקפה, המאפים והאפרטיבו הכי שווה בעיר באוויר הפתוח. שעות האפרטיבו יורחבו, ואפשר יהיה לשתות יין בכוסות ובקבוקים ואף לקנות יינות הביתה במחירים אטרקטיביים".

 

מהנהלת מסעדותיו של מאיר אדוני נמסר בתגובה: "הימים הם בהחלט ימים מעניינים ודורשים פתרונות יצירתיים. יש לנו צוות רב ומצויין שחשוב לנו לשמר לטווח הארוך. עשינו מספר מהלכים ולשמחתנו לא פיטרנו אף עובד. לגבי 'בלוסקיי' ו'לומינה' איחדנו צוותים, ומאחר ויש ביקוש של לקוחות בחרנו להשאיר פעילה דווקא את המסעדה הגדולה מבין השתיים: 'לומינה'. ב'לומינה' יש גם שני חדרים פרטיים מה שמאפשר לנו לשמור על מגבלת המאה איש בכל חלל כולל אנשי צוות. בירושלים היינו בתקופת הרצה טרום פתיחה, סיימנו אתמול את ההרצה והחלטנו לדחות את הפתיחה לאחרי הפסח בעזרת השם. עכשיו אנחנו עושים יותר אירועים פרטיים קטנים כרגע וסדנאות פרטיות. אנחנו מאמינים בלהקפיד על כללי משרד הבריאות אבל להמשיך בפעילות ולאפשר אי של שפיות לאורחים שלנו".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניאל לילה
המסעדות בבתי המלון נסגרות בעקבות משבר הקורונה
צילום: דניאל לילה
מומלצים