שתף קטע נבחר
 

בהודעה לילית תמוהה למדנו שביהמ"ש הוא מקום בילוי

בניגוד לרוב המשק שפועל מהבוקר תחת מגבלות, שר המשפטים הכריז על מצב חירום שדחה את משפט נתניהו. פרקליט המדינה לשעבר מנסה להבין

 

בנימין נתניהו אמיר אוחנה פוסט טוויטר ()
ארכיון. בנימין נתניהו ואמיר אוחנה

במסגרת ההתמודדות עם מגפת הקורונה - סרט המדע הבדיוני האפוקליפטי שלתוכו הוכנסנו בעל כורחנו בשבועות האחרונים - אנחנו מצווים להקשיב ולציית להוראות שמתקבלות מהרשות המבצעת בכלל וממשרד הבריאות בפרט. על פי ההנחיות שקיבלנו במסיבת העיתונאים אמש (שבת), רבים ממקומות העבודה רשאים להמשיך ולפעול תחת מגבלות של איסור התכנסות של יותר מ-10 אנשים בחלל מסוים, וזאת תוך שמירה על מרחק של שני מטרים בין הנוכחים, למעט מקומות בילוי ופנאי. כאן המקום להזכיר: בית המשפט רחוק מלהיות מקום בילוי.

 

 

יש משמעות לכך שדווקא מקומות כמו בתי משפט ושאר מוסדות שלטון ימשיכו לתפקד, במידת האפשר ותחת אותן מגבלות. לפיכך, ולאור העובדה שראש הממשלה בנימין נתניהו עצמו הוא זה שעמד מול המצלמות והכריז על הנהלים החדשים, קשה להבין מדוע נדחה משפטו בחודשיים.

 

אין קושי לוגיסטי בהגבלת כניסת האנשים לאולם בית המשפט ובשמירה על מרחק בין הנוכחים, בדומה, למשל, למה שנעשה אתמול במסיבת העיתונאים, או כפי שנעשה מהבוקר בכל מקום עבודה אחר שממשיך לפעול תחת המגבלות. גם ללא אימת הקורונה, השופטים ממילא יושבים במרחק של יותר משני מטרים האחד מהשני. דרמה אדמיניסטרטיבית גדולה לא תהיה כאן, ועבור משמר בתי המשפט יישום הנחיות אלה הינו עניין פשוט יחסית.

 

תמוה על כן, ששר המשפטים אמיר אוחנה הודיע באישון ליל, בתזמון שנקבע מסיבות שבשלב זה שמורות עמו, על "מצב חירום" במערכת המשפט, ועד הבוקר כבר התקבלה ההודעה הרשמית על דחיית תחילת משפטו של ראש הממשלה מיום שלישי הקרוב לחודש מאי.

 

עוד לפני ההודעה נשמע קולם של הספקנים שחזרו והדגישו שיהיה המצב גרוע ככל שיהיה - אסור לנצל אותו לטובת שמירה על אינטרסים אישיים.

 

בנימין נתניהו במסיבת העיתונאים, אמש    (צילום: משרד רה"מ )

בנימין נתניהו במסיבת העיתונאים, אמש    (צילום: משרד רה"מ )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

יהיו שיגידו שמדובר בטיעון ציני, אחרים יגידו שהוא אפילו לא ראוי, אבל יש שסבורים שהוא ראוי גם ראוי: לדעתי חשוב שמנהיג שמוביל את המדינה במערכה נגד "האויב הבלתי נראה", ייתן דוגמה אישית, ויתייצב לתחילת משפטו תוך שמירה על ההנחיות המגבילות שהוא והעובדים תחתיו החליטו עליהם. בכך הוא היה מעביר מסר ראוי וברור שלפיו: "אני מנטרל את האינטרסים האישיים שלי, ועושה את הכול לשמירה על המשך תפקוד המדינה, בכפוף למגבלות שהטלנו, ומתייצב למשפטי כפי שנקבע".

 

אני חושב שכך היה ראוי לעשות, ומשלא כך נעשו הדברים, כל אחד יוכל לחשוב לעצמו, בהתאם לתפיסת עולמו, אם הדחייה ראויה אם לאו, קל וחומר כשהיא מגיעה בעקבות ההודעה הבהולה והתמוהה שהוצאה ב-1:00 בלילה על ידי שר המשפטים אוחנה, ומשום מה לא במסגרת מסיבת העיתונאים שהייתה אמורה לכסות את כל התחומים.

 

יש לזכור על מה בדיוק מדובר פה: כשאומרים "תחילת המשפט של בנימין נתניהו", אין הכוונה לדיונים ארוכים, חקירת עדים ותחלופה מוגברת של הנוכחים באולם. למעמד ההקראה מתייצבים עורכי הדין והנאשמים, מעלים טענות טרומיות והשגות על חומרי חקירה, מבקשים את תגובת הנאשמים לאישומים וקובעים תאריכי המשך. מדובר בהליך סמי-פרוצדורלי שלאחריו מתכווננים לתחילת המשפט. עתה, נדחו הדברים בחודשיים.

 

הדחייה של המשפט בעיתוי הזה לא מזיקה לבנימין נתניהו, בלשון המעטה. ואידך זיל גמור.

 

  • ערן שנדר הוא פרקליט המדינה לשעבר

 

מעוניינים להציע טור לערוץ הדעות של ynet? שלחו לנו ynetopinion@gmail.com

פורסם לראשונה 15/03/2020 12:08

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
ערן שנדר
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים