שתף קטע נבחר

צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

תיעוד מצה"ל: באישור הרמטכ"ל - מצטופפים בחדר אוכל

למסעדות אסור, אבל בצבא עדיין אוכלים עד 100 איש יחד. "לא בדקו אותנו, לא מקפידים על שטיפת ידיים, אנחנו מעמיסים אוכל ונצמדים". דובר צה"ל: "אסרנו מהיום על קרבה של 2 מטרים, נקים מחיצות"

 

 

בניגוד לאיסור משרד הבריאות על התקהלות של יותר מ-10 אנשים, שבעטיו נסגרו בימים האחרונים אלפי מסעדות ובתי קפה, בצה"ל מאשרים לקבוצות גדולות של חיילים לאכול יחד, גם היום (ב'). בתיעוד שהגיע ל-ynet מארוחות בכמה בסיסים קרביים מאתמול והיום, נראים עשרות רבות של חיילים סועדים יחד זה לצד זה, מצטופפים בתור הכניסה לחדר האוכל. לפי עדויות של לוחמים, גם אין דרישה מחייבת או אכיפה מלאה של שטיפת ידיים בתחילת הארוחה, ולא הוצבו עמדות עם חומר חיטוי בכניסה לחדרי האוכל.

 

המאבק בקורונה - סיקור נרחב ב-ynet

מספר החולים בארץ עלה, דיפלומט ישראלי נדבר במדריד

יותר מ-20 אנשי צוות רפואי נדבקו: "חסר מיגון בסיסי"

בכירה במעבדה נדבקה, הבדיקות מתעכבות

 

בסיס הטירונות של חיל התותחנים בשבטה שבדרום, למשל, חיילים מעידים שקבוצות של 100 איש נכנסו ביחד לאכול, ורק שורת ספסלים מפרידה זו מזו. "הגענו מהבית, מהאזרחות, מחופשת סוף שבוע, לא בדקו אותנו וישר אנחנו מצטופפים יחד בכניסה לחדר אוכל, מעמיסים את האוכל לצלחות ומוצמדים אחד לשני בניגוד להוראות של משרד הבריאות", אמר אחד הלוחמים. "למה יש את הסתירה הזו כשמדובר בחיילים? שאלנו את המפקדים שלנו ולא היה להם הסבר".

 

בדרך כלל, במצבים שבהן יש הנחיות לכלל האוכלוסייה צה"ל דווקא מחמיר יותר ממשרד הבריאות. הפעם נראה שההיפך הנכון – צה"ל מקל דווקא במקומות רגישים כחדרי אוכל.

 

באחד מגדודי חטיבת הנח"ל נערך אתמול כרגיל יום ספורט במכון וינגייט, ובמהלכו נרשמה התכנסות - בחוץ אמנם - של כ-200 מחיילי הגדוד. לאחר מכן נסעו החיילים לבסיס האימונים ברמת הגולן, וגם בו נמשכה שגרת הארוחות יחד בחדר האוכל. "יש הפרדה של 100 חיילים לכל צד בתוך חדר האוכל. מה יעיל בזה?", תהה לוחם נח"ל.

שיבטה ()
בסיס שבטה. "שאלנו את המפקדים ולא היה להם הסבר"
 

מחנה קלע ()
בבסיס קלע

מחנה קלע ()
בבסיס קלע

מחנה קלע ()

גם במחנה ג'וליס הסמוך לקריית מלאכי מחו חיילי מילואים שאת הצבא מחריגים ומאפשרים למילואימניקים שבאו מהחיים האזרחיים לסעוד יחד בקבוצות גדולות. למפקדים בבסיס הוסבר שאלו הנחיות הרמטכ"ל. דווקא במחנות עורפיים מיהרו למצוא פתרונות, וזה למעלה משבוע, למשל, שבאחד מהבסיסים הגדולים של אגף המודיעין בגלילות חיילים נכנסים לזמן קצר לחדר האוכל, לוקחים פיתה או חמגשית וממהרים החוצה לאכול בפינות ישיבה שבמחנה או במשרד.

 

"יש עם זה בעיה", הודה הבוקר דובר צה"ל, תת-אלוף הדי זילברמן, "אנו בוחנים להקים בחדרי האוכל יותר עמדות 'פיתייה' וחלוקת אוכל בחמגשיות ויותר שימוש בכלים חד פעמיים. יש חדרי אוכל גדולים בצבא ל-1,000, 1,500 חיילים שבהם נייצר מחיצות שיפרידו בין קבוצות הסועדים. בהחרגת הרמטכ"ל אישרנו התכנסויות של עד 100 איש בחדרי אוכל ובשטח פתוח. דיונים הוגבלו לעד 10 משתתפים".

 

נכון להיום יש כ-3,700 חיילים שבנמצאים בבידוד, בהם כמה בכירים, מאלופי משנה ועד לאלוף מכהן, עבורם חוברה רשת צה"לית לבית כדי שיוכלו להמשיך בעבודתם. חמישה חיילים נדבקו עד כה בקורונה, האחרון שבהם, איש קבע בן 22, נמצא אמש חיובי לנגיף.

 

תא"ל זילברמן הוסיף כי ההחלטות בצה"ל התקבלו בתום סדרת דיוני התייעצות עם בכירים ומומחים בעולם הרפואה: "צוותי מבקר צה"ל יאכפו בבסיסים את ההנחיות המורכבות. בנוסף, אסרנו מהיום על קרבה של עד שני מטרים זה מזה". בצה"ל הסבירו שיש הגבלה על דיונים בצה"ל לעד עשרה משתתפים והחרגה לטובת הכשרות, בהן הרמטכ"ל אישר להתכנס עד ל-30 חיילים, ובשטח פתוח ניתן לכנס עד 100 חיילים.

 

עוד נמסר מדובר צה"ל: "החטיבות הלוחמות בצה״ל ממשיכות לקיים שגרה מבצעית ושמירה על כשירות הלוחמים גם בימים אלו תחת ההנחיות החלות בצה״ל. יום הכשירות הגופנית הגדודי התקיים אתמול בוינגייט בכפוף להנחיות, כך שהאימונים התקיימו בקבוצות קטנות, תוך הקפדה על רווחים בין החיילים. בפתיחת היום התקיימה התכנסות צפופה באופן חריג והיא רווחה מיד לאחר מכן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים