שתף קטע נבחר

ארה"ב לקחה את הקורונה בספורטיביות

כצפוי, האמריקנים קיבלו בתחילה את התפשטות המגפה בשילוב של ארוגנטיות דוחה וביטחון עצמי. עד שזה הגיע לספורט ולעולם הבידור

 

טראמפ ופנס במסיבת העיתונאים בבית הלבן (צילום: EPA)
טראמפ ופנס במסיבת העיתונאים בנושא הקורונה(צילום: EPA)

עד שעות אחר הצהריים של יום רביעי שעבר התייחסה ארה"ב להתפשטות מגפת הקורונה בערך כפי שהיא מתייחסת לפיגועי הירי שמתרחשים בה מדי יום. אדישות מוחלטת. הרי בכל יום מתים בארה"ב בין 7,000 ל-10,000 איש מכל מיני סיבות, אז מה זה עוד כמה מתים מנגיף שרוב האנשים מתייחסים אליו כאל סתם שפעת?

 

 

העובדה שבבית הלבן יושב נשיא שמתעב מדע, ניזון מתיאוריות קונספירציה ובטוח שהתשובה לכל בעיה היא סגירת הגבולות ודאי שלא עזרה. דונלד טראמפ מזער במכוון את גודל הסכנה, וכלי התקשורת חששו לסתור אותו. גורמי בריאות אמנם החלו להזהיר שארה"ב לא מגיבה כראוי ולא מוכנה למה שצפוי, אבל מושלי מדינות וראשי ערים לא התלהבו לבטל אירועים וכינוסים גדולים ואף אחד כמובן לא התכוון לוותר על היציאה למסעדה.

 

אבל אז, ביום רביעי בערב, הגיעו שלוש שעות ששינו הכול. פוסט אינסטגרם של טום הנקס הודיע כי הוא ואשתו, ריטה ווילסון, נדבקו בנגיף באוסטרליה. ומיד לאחר מכן נודע ששחקן ה-NBA, רודי גובר, נדבק אף הוא והליגה הפופולרית נעצרה מיידית, ואחריה כל אירועי הספורט באמריקה. בתוך כמה שעות מסחררות עברה ארה"ב מעצימת עין לפתיחת שתי עיניים מבוהלות.

 

זה לא מקרי שמה שעורר את האמריקנים בסופו של דבר היה הרגע שבו הכתה הקורונה בשני המפלטים הגדולים ביותר שלהם בעיתות משבר: בידור וספורט. האמריקנים הם שילוב שאין דומה לו של עבודה קשה ועצלנות, אומץ לב ופחדנות, ארוגנטיות דוחה וביטחון עצמי בריא. והם גם מפונקים, שאננים ושבויים בפנטזיה של זוהר. הם מקשיבים ברצינות תהומית למה שיש לקים קרדשיאן להגיד, יכולים להעביר שבועות בוויכוחים סביב טיילור סוויפט, והסגידה שלהם לכוכבי ספורט היא בכלל עניין לפסיכולוגים.

 

תרבות וספורט זה טוב לנשמה, ואסקפיזם הוא חלק מהחיים במאה ה-21 המתישה כל כך. הבעיה היא שכאן זה יותר מאסקפיזם. אנשים לא הקשיבו לאזהרות של מומחי רפואה ומדענים, אבל כשיום אחד לא היה יותר NBA, הם פתאום התחילו להבין שמשהו רציני קורה.

 

וגם אחרי שהבינו, עדיין רוב האמריקנים מזלזלים במה שצריך לעשות כדי לעצור את התפשטות הווירוס. בתי הקפה, המסעדות והברים בערים הגדולות היו מלאים בסוף השבוע בצעירים ליברלים יהירים שבטוחים שלא יקרה להם כלום, ולא ממש אכפת להם שהם מסכנים את סבא וסבתא. ואילו הדיינרים באזורים מרוחקים היו מלאים בשמרנים צופי פוקס ניוז שהודיעו שהם לא ייתנו לווירוס לנצח, כי אנחנו אמריקה!

 

גם פה, אם יהיה שינוי, הוא יגיע כשסלבריטאים יבקשו מאנשים להישאר בבית. הזמרת אריאנה גרנדה והכדורסלן סטף קרי עשו את זה אתמול (יום ב'), ויש להניח שעכשיו יצטרפו אליהם עוד. אחרי ההודעה של טום הנקס, צייצה העיתונאית אן קארי: "עכשיו לכולנו יש מישהו שאנחנו אוהבים שנדבק בנגיף". אז אולי באמת הדבקתו של הסלבריטאי הכי אהוב באמריקה הייתה דרכו של הווירוס לתת למעצמה הזדמנות אחרונה לפני שהוא עושה בה שפטים.

 

  • ציפי שמילוביץ היא עיתונאית "ידיעות אחרונות" בארה"ב

 

מעוניינים להציע טור לערוץ הדעות של ynet? שלחו לנו ynetopinion@gmail.com

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתוך אלבום משפחתי
ציפי שמילוביץ
מתוך אלבום משפחתי
מומלצים