שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות

    המתכון היומי: אופים עם שוקולד

    שני מתכונים עם שוקולד שאפשר להכין בקלות עם הילדים: מתכון לעוגת בראוניז קלה להכנה, עם קוביות שוקולד לבן ושוקולד אגוזים וגם מתכון לעוגת השוקולד המושלמת

     

    מתכון לבראוניז

    המצרכים (לתבנית פיירקס מלבנית קלאסית):

     

    300 גר' שוקולד מריר

    240 גר' חמאה

    4 ביצים

    400 גר' סוכר

    מעט מלח

    170 גר' קמח

    1 חבילת שוקולד לבן

    1 חבילת שוקולד חלב עם אגוזים

       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
    אופן ההכנה:

    1. מעל סיר עם מעט מים מניחים קערה (עדיף מנירוסטה או מזכוכית), מוסיפים פנימה את השוקולד והחמאה ומערבבים עד להמסה. הטכניקה הזאת נקראת המסה בבן מארי, ואפשר להחליף את הפעולה הזאת גם במיקרוגל (פולסים של 20 שניות בכל פעם, וערבוב תמידי).
         (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
       
    2. במקביל, שמים את הביצים והסוכר בקערת המיקסר, ומקציפים במהירות גבוהה במשך 5 דק' עד לקצף בהיר ותפוח ומאחדים תוך כדי "קיפול" (ערבוב עם לקקן בתנועות קיפוליות) את תערובת השוקולד והחמאה המומסת. מקפלים פנימה את הקמח והמלח עד לקבלת מסה אחידה.
    3. משמנים את תבנית האפייה ויוצקים פנימה את המסה. זה השלב שבו אפשר להכניס לתערובת תוספות כיפיות כמו קוביות שוקולד, חמאת בוטנים או אגוזים, האופציות הן אין סופיות. אני בחרתי להוסיף קוביות של שוקולד לבן ושוקולד חלב עם אגוזים, כדי לקבל מרקמים וטעמים נוספים.
    4. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות בין 25-20 דקות, עד שהעוגה מעט תפוחה ויציבה.
    5. מצננים, חותכים לקוביות (אם רוצים) ומגישים.

     

    מתכון לעוגת שוקולד מושלמת

    המצרכים:

    פאדג' שוקולד מושלם של סאני (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    300 גר' שוקולד

    250 גר' חמאה, חתוכה לקוביות

    200 גר' סוכר

    4 ביצים

    85 גר'׳ קמח

    קורט מלח

    לגנאש שוקולד -

    150 גר' שוקולד מריר

    120 מ"ל שמנת מתוקה

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
    2. ממיסים בבן מארי (או במיקרו) את השוקולד.
    3. מקציפים בקערת המיקסר את החמאה והסוכר עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
    4. כשהשוקולד נמס מוסיפים לו את המלח ומערבבים. מוסיפים בבת אחת את כל השוקולד הנמס לתוך החמאה תוך כדי ערבוב. עוצרים ומגרדים את דפנות הקערה בכדי לפחות גושים.
    5. מקציפים במהירות בינונית עד לפתיחת הגושים, מוסיפים את הביצים בהדרגה, עד שהן נטמעות לחלוטין. לאחר מכן מוסיפים את הקמח ומקציפים במהירות גבוהה את המסה עוד כדקה בערך עד לקבלת קצף תפוח במראה של מוס.
    6. את המסה מעבירים לתבנית גדולה בקוטר 26 עם נייר אפיה בתחתית ושוליים משומנות, ואופים כ20-25 דקות, עד אשר העוגה יציבה, אך לא מידי (העוגה צריכה להיות רכה).
    7. מכינים את הגנאש - מרתיחים את השמנת ושופכים אותה מעל השוקולד. מערבבים עד לקבלת רוטב שוקולד חלק.
    8. שופכים את רוטב השוקולד על העוגה האפויה, מצננים מעט ומגישים (מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר).

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    לאפות עם ילדים: שני מתכונים עם שוקולד
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים