שתף קטע נבחר

"האולימפיאדה בטוקיו תידחה בשנה לכל היותר"

זה עדיין לא רשמי, אבל אפילו ביפן מדווחים כי ראשי ההנהגה במדינה נמצאים במו"מ עם הוועד האולימפי הבינ"ל כדי לקבוע תאריכים חדשים למשחקים האולימפיים. אחרי קנדה ואוסטרליה, גם ארה"ב וניו זילנד דורשות דחייה. וגם: על הלחץ שהפעילו המעצמות

 

ספורטאים, מאמנים ומיליארדים של צופים עוקבים בשקיקה אחרי גורל אירוע הספורט הגדול בתבל, המשחקים האולימפיים, שאמורים להיפתח ב-24 ביולי בטוקיו, אך עומדים בסימן שאלה גדול בעקבות משבר וירוס הקורונה. הלילה (בין שני לשלישי) דיווח העיתון היפני "סאנקי" ש"ראשי ההנהגה במדינה נמצאים במו"מ עם הוועד האולימפי הבינ"ל על דחיית האולימפיאדה בשנה לכל היותר". על פי הפרסום, ראש ממשלת יפן, שינזו אבה, קבע לשוחח היום עם יו"ר הוועד האולימפי תומאס באך, אך לטענת בכיר בממשל "בכל מקרה כבר נקבע שהמשחקים האולימפיים יידחו".

 

בשבת הוועד האולימפי הבינלאומי הצהיר כי הוא שוקל את דחיית המשחקים, אבל נתן תקופה של עד ארבעה שבועות כדי לבחון את כל התרחישים שכרוכים בהזזת מועד הפתיחה. הוועד האולימפי טען שבכל מקרה המשחקים האולימפיים לא יבוטלו. חוסר הוודאות הביא אתמול בבוקר מספר מדינות, ביניהן מעצמות כמו אוסטרליה וקנדה, לא להמתין להחלטה הרשמית. הן הודיעו כי הן לא מוכנות לסכן את בריאות הספורטאים שלהן, והחליטו לפרוש מהמשחקים בקיץ הקרוב. הבוקר גם ארה"ב וניו זילנד הצטרפו לדרישה זאת.

 

טוקיו 2020 (צילום: EPA)
גם ביפן משלימים עם דחיית האולימפיאדה(צילום: EPA)

 

ג'סטין טרודו (צילום: AFP)
ראש ממשלת קנדה, טרודו. גם הוא היה נגד(צילום: AFP)

 

הלחץ כנראה עשה את שלו, ואמש, חבר הוועד האולימפי הבינלאומי, דיק פאונד, אמר כי המשחקים הולכים להידחות בעקבות מגפת וירוס הקורונה. "הוועד האולימפי הבינלאומי החליט על דחייה", אמר פאונד. "המשחקים לא יתחילו ב-24 ביולי עד כמה שאני יודע".

 

פאונד הקנדי, שנחשב לאחד החברים הכי משפעים בוועד האולימפי הבינלאומי מזה עשרות שנים, אמר כי המשחקים יועברו ככל הנראה לשנת 2021. "ההודעה שלהם תגיע בשלבים. קודם כל נדחה את המשחקים ואז נתחיל להתמודד עם ההשלכות העצומות". דחיית המשחקים, לראשונה בעידן המודרני, תהיה מכה קשה עבור יפן המארחת, שהשקיעה 12 מיליארד דולר באירוח.

 

דיק פאונד  (צילום: AP)
פאונד. רמז עבה(צילום: AP)

 

לאורך השנים ידעו המשחקים האולימפיים כמה וכמה משברים. כך למשל האולימפיאדות של 1916, 1940 ו-1944 בוטלו בעקבות מלחמות העולם. כמו כן, המלחמה הקרה גרמה ללא מעט שיבושים במשחקים במוסקה 1980 ובלוס אנג'לס 1984. "ברגע שהוועד האולימפי הבינלאומי מציין שהוא חושב על פתרונות חדשים, הוא למעשה כבר החליט לדחות את המשחקים", אמר נשיא הוועד האולימפי הצפרתי, דניס מסגליה.

 

לא רק אוסטרליה וקנדה הפעילו לחץ על הוועד האולימפי הבינלאומי לדחות את טוקיו, מדינות נוספות וגם גופי ספורט עשו הכל כדי שההחלטה הנכונה תתקבל. "כשאתה לא יכול להתאמן אתה לחוץ, חי בייסורים, וזה הרס לספורטאי", אמר יו"ר הוועד האולימפי היווני, ספירוס קפראלוס, שחקן כדורמים לשעבר. "דחייה היא בלתי נמנעת. זה פשוט לא אפשרי אם אנשים יהיו במרחק של שני מטרים זה מזה", הוסיף. "הבחירה הנכונה נעשתה, אבל זה לא מקל עליי", אמרה השחיינית אלופת העולם הקנדית מגי מקניל, שקיוותה לערוך את הופעת הבכורה האולימפית שלה בטוקיו. "לפעמים אתה פשוט צריך חיבוק טוב".

 

האצטדיון האולימפי בטוקיו (צילום: AFP)
האצטדיון האולימפי בטוקיו(צילום: AFP)

 

נראה שהשלטונות היפנים מתחילים להפנים את הבלתי נמנע, למרות ההפסדים וכאבי הראש הלוגיסטיים שהיו כרוכים בה. "אולי אין לנו ברירה אלא לשקול לדחות", אמר ראש הממשלה שינזו אבה, שקיווה לפריחה בתיירות. הוועדה המארגנת כבר הצניע את מסע הלפיד, שהחל בימים האחרונים. כל זה גם כדי להימנע מהתקהלויות המוניות, בטח לאחר שביום הראשון חזו בו כ-50 אלף איש.

 

גם יפן וגם הוועד האולימפי הבינלאומי אמרו כי ביטול המשחקים לחלוטין אינה אפשרות, אולם מציאת תאריך חדש עלול להיות מסובך מכיוון שלוח השנה של קיץ 2021 כבר צפוף, בעוד שבשנת 2022 ניתן יהיה לראות את גביע העולם בכדורגל ואת אולימפיאדת החורף בבייג'ינג. כל שנותר הוא להמתין להחלטה של הוועד האולימפי הבינלאומי, ולהתחיל בהכנות לקראת המשחקים הקרובים, רק בתאריך אחר ובתקווה שווירוס הקורונה ייעלם מהעולם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים