שתף קטע נבחר

המתכון היומי: נאגטס עם תירס ועוגיות שוקוצ'יפס

גם אתם עם הילדים בבית? הכנסו איתם למטבח והתחילו לבשל דברים שהם אוהבים: נאגטס עוף עם תירס ולעוגיות שוקוצ'יפס עם טוויסט

נאגטס עוף ותירס

המצרכים:

500 גר' חזה עוף טחון

1 קופסת שימורים תירס גרגירים

1 ביצה

2-3 כפות פירורי גריסיני

1 כף רוטב סויה

2 שיני שום, כתושות

1 גזר קלוף או 1 בצל קלוף, מגורר דק דק

1/2 כפית מלח

לציפוי - 

1 כוס קמח לבן

2 ביצים L

1 כוס פירורי גריסיני או פירורי לחם

שמן לטיגון

להגשה - 

1 כף מיונז

1 כף קטשופ

נאגטס (צילום: שני הלוי)
נאגטס עוף ותירס(צילום: שני הלוי)
 

אופן ההכנה:
  1. טוחנים את התירס בפולסים קצרים עד שחלק מגרעיני התירס טחונים וחלק עדיין שומרים על מרקמם.
  2. מערבבים היטב בקערה בינונית את כל המצרכים לפי הסדר ברשימת המצרכים ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.
  3. לוקחים שלוש קערות שונות ושמים – קמח באחת, ביצים טרופות בשנייה ופירורי גריסיני או לחם בשלישית.
  4. יוצרים קציצות עם ידיים רטובות, פוחסים אותן מעט לצורת נאגאטס (מלבן קטן) ומצפים בקמח.
  5. טובלים בביצה ולאחר מכן מצפים בפירורי גריסיני.
  6. יוצרים בצורה הזאת את כל הנאגאטס ומניחים על מגש עם נייר אפייה. מעבירים למקרר לחצי שעה (אם ממהרים אפשר לוותר על השלב הזה אבל הוא עוזר לייצב את הקציצה). 
  7. מטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה בשמן בגובה 1/2 ס"מ או אופים בתנור עם מעט תרסיס שמן מתחת לנאגאטס ומעליהם.
  8. מגישים עם רוטב צ'ילי מתוק.

 

עוגיות שוקוצ'יפס מטוגנות

המצרכים (ל-20 כדורים):

 

לבצק עוגיות -

100 גר' חמאה בטמפרטורת החדר

50 גר' (1/4 כוס) סוכר

50 גר' (1/4 כוס) סוכר חום בהיר

1 ביצה L

175 גר' (1/4 1 כוסות) קמח

קורט מלח

1 כוס שוקולד צ'יפס

לציפוי -

2 כוסות תערובת לציפוי נאגטס

480 מ"ל (2 כוסות) מים

שמן לטיגון

להגשה - 

100 גר' שוקולד מריר מומס

עוגיות (צילום: שני הלוי)
עוגיות מטוגנות(צילום: שני הלוי)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את בצק העוגיות - שמים את כל מרכיבי המתכון, למעט השוקולד צ'יפס, במיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד שמתקבל בצק רך וגמיש. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים שוב.
  2. מגלגלים בין הידיים כדורים בגודל אגוז ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מקררים בערך שעה, או עד שהם מתייצבים לגמרי.
  3. מחממים היטב (ל-180 מעלות) שמן עמוק בסיר.
  4. מכינים את הציפוי - מערבבים בקערה את התערובת לציפוי נאגטס ומים עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
  5. מטגנים - טובלים את הכדורים בבלילת הציפוי ומעבירים בזהירות לסיר עם שמן חם. מטגנים מכל הצדדים עד להשחמה יפה. מעבירים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  6. מצננים טיפה ומגישים. אפשר לפזר מעל אבקת סוכר.

 

המתכונים באדיבות המותג "מאסטר שף"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שני הלוי
מבשלים עם ילדים: מתכון לנאגטס ומתכון לעוגיות
צילום: שני הלוי
מומלצים