שתף קטע נבחר

צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

המגפה היא מבחן ראשון לדור שלא ידע קשיים

ג'יילן גריימס בת ה-13 הייתה אמורה להינות בימים אלה מסיום החטיבה וטיול בית ספר. במקום זה היא מוצפת בשלל רגשות: "פחד, בלבול, דאגה". סולנטיק לומדת קלינאות תקשורת: "רציתי להשיג עבודה נהדרת בעיר מגניבה. זה עדיין יקרה?". הצעירים שלא חוו משברים מסתגלים למצב החדש

מגפת הקורונה מעוררת אצל ג'יילן גריימס שלל רגשות. "מטרד" הוא הראשון שמזכירה בת ה-13 משיקגו. "פחד, בלבול, דאגה".

 

משבר הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:

 

  (צילום: AP)
"רבים מאיתנו לא חושבים שזה ישפיע עלינו, אבל זה מדאיג". גריימס(צילום: AP)

היא הייתה אמורה ליהנות מסוף שנת הלימודים בכיתה ח', טקס מעבר במדינות כמו אילינוי, עם סיום לימודים וטיול בית ספר שלא צפויים לקרות. זה קשה מספיק. אבל אביה משמש כפרמדיק, תפקיד מסוכן מהרגיל בזמנים אלה. אמה, מטפלת, גם כן עושה תורנויות רבות והיא נוטה לחלות הרבה בדלקת ריאות. ויש גם את סבתא וסבא שלה.

 

"יש הרבה פחד עם בני משפחה", אמרה גריימס. "אני חושב שרבים מאיתנו לא חושבים שזה ישפיע עלינו, אבל זה מדאיג".

 

עם התפתחות המשבר, סביר להניח שבני הדור שלה יעמדו למבחן ראשון מסוגו עבורם, במיוחד אלה שמשפחותיהם כבר נמצאות על הקצה, מבחינה כלכלית ובריאותית.

  (צילום: AP)
"קשה לעמוד בקצב". סאל (צילום: AP)

קאתי כהן, פרופ' למדעי המדינה באוניברסיטת שיקגו, העוקבת בקביעות אחר השקפותיהם של צעירים, אמרה שהמגפה "תגרום להם להרגיש אחרת בנוגע למוות שלהם, בנוגע למה שהעולם מציע, איך נראה ביטחון".

 

בסקרים שקדמו למגיפה, היא גילתה שהצעירים האלה כבר חשים שלא יהיה להם את כל מה שהיה להורים שלהם. יש כאלה שאוהבים לתאר אותם כמפונקים וככאלה שחושבים שמגיע להם הכול. אבל זה דור שגדל גם הוא עם לחץ נפשי - יריות בבתי ספר, לחץ במדיה החברתית, מיתון גדול, שינויי אקלים. צעירים, מבוגרים מגריימס, זוכרים את מתקפת הטרור של 11 בספטמבר ויודעים איך זה מרגיש כאשר העולם משתנה ברגע.

 

כעת מגיע האירוע הגלובלי הזה שקנצלרית גרמניה אנגלה מרקל כינתה "האתגר הגדול ביותר מאז מלחמת העולם השנייה". בינתיים, אהרון פאלאס, חוקר מאוניברסיטת קולומביה, אמר שהוא יכול לחשוב רק על "תקדים היסטורי אחד מרכזי" למה שאנחנו ככל הנראה עומדים בפניו - השפל הגדול.

 

מחקרים הראו ש"ילדים בנסיבות אלה מתבגרים מהר יותר מהרגיל", אמר פאלאס, פרופ' לסוציולוגיה וחינוך. עזה דיין מוקדם, כמובן. אבל אפילו ילדים צעירים יותר יכולים לחוש שמשהו חריג קורה.

  (צילום: AP)
"אנרגטית במיוחד". סידני(צילום: AP)

קתלין מקשיין, מטפלת טראומה ואמא לשלושה מדרום שיקגו, אמרה שעד כה לילדיה בני השש והתשע יש בעיקר שאלות על שגרת חייהם. מדוע הכדורגל מבוטל? מתי הם יכולים להיפגש עם חברים לשחק?

 

בזמן שהיא ובעלה עובדים מהבית, היא החלה לכתוב בלוג לאחרונה, והפצירה בהורים לדאוג לעצמם בתוך הלחצים החדשים הללו. "אנחנו צריכים לוודא שההורים בסדר, כך שהמשפחות יהיו בסדר", אמרה מקשיין. היא עורכת פגישות עם מטופלים באמצעות וידאו צ'אט, כאשר הטלרפואה מכוסה על ידי ביטוח (וזה לא תמיד המקרה). היא צופה משברים נוספים שנגרמים בעקבות עימותים בין בני זוג, לחץ כלכלי והשפעות אחרות שהחמירו בעקבות המגפה.

 

בני נוער וצעירים עשויים להבין טוב יותר את ההשפעות הללו, למרות שלאנס סאל, סטודנט בן 19 במכללה שכרגע מושבתת בשל הסגר בסן פרנסיסקו, אמר שהוא עדיין רואה אנשים רבים בגילו מנסים להבין מה קורה.

 

"קשה לעמוד בקצב", אמר סאל, שלימודיו באוניברסיטת ליהי הסתיימו בפתאומיות, כפי שקרה לסטודנטים ברחבי העולם. "אבל אנשים בהחלט מפוחדים". השבוע הוא עשה טיול בחוף הים, במרחק בטוח מאחרים, כדי לנקות את הראש.

  (צילום: AP)
מקווהשאנשים יתייחסו לכללי הריחוק החברתי ברצינות. סולנטיק(צילום: AP)

כדי להקל מעט על המתח, חלק מהצעירים מדווחים שהם יוצרים קשר עם חברים באמצעות וידאו צ'אט, כמה מהם מארגנים "מסיבות זום" המוניות, על שם שירות הווידאו צ'אט הפופולרי. כשכל אחד בביתו, הם שרים קריוקי אחד לשני, חולקים בדיחות וכישרונות.

 

אפילו שהברים והמסעדות סגורים, רבים מתנגדים להנחיות להישאר בבית. "הם עדיין כועסים על חיי החברה שלהם", אמרה קלייר סולנטיק, סטודנטית לתואר שני בת 23 מאוניברסיטת סנט אמברוז באיווה, שעברה לגור עם הוריה כאשר השיעורים עברו למתכונת של למידה מקוונת.

 

היא מקווה שיותר אנשים, צעירים או מבוגרים יותר, יתייחסו לכללי הריחוק החברתי ברצינות ככל שמקרי ההידבקות בנגיף גוברים. גם היא חושבת על סבא וסבתא.

 

בטווח הארוך, גם היא וגם סאל מודאגים מהסיכויים שלהם בסופו של דבר. "רציתי להשיג עבודה נהדרת בעיר מגניבה", אמרה סולנטיק, שלומדת קלינאות תקשורת. "זה עדיין יקרה?".

  (צילום: AP)
ג'יילן גריימס ואחותה סידני(צילום: AP)
 

גריימס הצעירה מקווה לקצת חדשות טובות על בית הספר התיכון בעוד שבוע. היא מחכה לשמוע אם התקבלה לתיכון שבחרה - עניין רציני עבור תלמידי כיתה ח' בשיקגו. בינתיים היא מכינה עבודות בית ספר רבות יותר ממה שהייתה יכולה לצפות בנסיבות כאלה, ועוזרת להוריה לטפל באחותה בת השבע, סידני.

 

"היא מאוד אנרגטית", אמרה גריימס. "אנרגטית במיוחד". אצה, לורה, יכולה לעבוד כעת מהבית. היא מלמדת סטודנטים במכללות וגם מנהלת מפגשי טיפול באמצעות שיחות ועידה בווידיאו. יש הרבה ביקוש לזה בימינו.

 

"זו ברכה שאני ובעלי לא איבדנו את מקום העבודה שלנו", היא אמרה. "אבל המשמעות היא שלא הצלחנו להיות נוכחים, ואני דואגת מהלחץ שבדבר".

 

לורה משווה את המצב לתקופה שהייתה בכיתה ג' באייווה, כשאביה, מומחה ממשלתי לתחמושת, נשאר באיראן אחרי שהשאה הודח מהשלטון והיא ואמה עזבו מחשש לשלומן. "למדתי דברים כבדים באמת, ולא כל כך ידעתי מה לעשות עם זה", היא אמרה על התמודדות עם מהומות וההפצצות. 

 

"זה יהיה אותו דבר בשבילם", היא אמרה על ילדיה. "זו רמה של מציאות, עבור הרבה אמריקנים מיוחסים, שמעולם לא היינו צריכים להתמודד איתה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
ג'יילן גריימס ואחותה סידני
צילום: AP
מומלצים