שתף קטע נבחר

המתכון היומי: פיתה במחבת

כך תכינו פיתה בלי תנור: ארז קומרובסקי עם מתכון נפלא לפיתות שתוכלו להכין עם הילדים: לשים בצק, אופים במחבת על הכיריים ומקבלים ביס נפלא שכיף לנגב עם לאבנה או עם קוטג'

 

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

מתכון לפיתה במחבת

המצרכים:

 

1 ק"ג קמח פוקצ'ה

30 גר' שמרים טריים או כף שמרים יבשים

30 גר' סוכר

1/2 1 כפות מלח

3/4 2 - 3 כוסות מים 

3 כפות שמן זית

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

אופן ההכנה:

  1. לשים את הקמח, המים, הסוכר והשמרים יחד בקערת לישה עד לקבלת תערובת אחידה.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  2. מוסיפים מלח ושמן זית, ולשים עוד 3-4 דקות. מניחים את הבצק בקערה משומנת, ונותנים לו לתפוח במשך כ-1/2 שעה. מורידים את הבצק, ומתפיחים במשך 1/2 שעה נוספת. חוזרים על התהליך 4 פעמים בסך הכל (כל התהליך אמור לקחת לכם שעתיים).
  3. מחלקים את הבצק ל-15 כדורים, ומתפיחים כשעה. מרדדים לפיתות בעובי 1/2 ס"מ, בערך.
  4. מתפיחים בין 1/2 שעה לשעה, ואופים במחבת יבשה מצד אחד כ-3 דקות ואחר כך מהצד השני.

*מי שאוהב יכול להוסיף בשלב הראשון של לישת הבצק גם 3 כפות פרג 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
מתכון של ארז קומרובסקי לפיתה במחבת
צילום: אביהו שפירא
מומלצים