שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    המתכון היומי: פיתה במחבת

    כך תכינו פיתה בלי תנור: ארז קומרובסקי עם מתכון נפלא לפיתות שתוכלו להכין עם הילדים: לשים בצק, אופים במחבת על הכיריים ומקבלים ביס נפלא שכיף לנגב עם לאבנה או עם קוטג'

    צילום: אביהו שפירא

    צילום: אביהו שפירא

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

    מתכון לפיתה במחבת

    המצרכים:

     

    1 ק"ג קמח פוקצ'ה

    30 גר' שמרים טריים או כף שמרים יבשים

    30 גר' סוכר

    1/2 1 כפות מלח

    3/4 2 - 3 כוסות מים 

    3 כפות שמן זית

     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     

    אופן ההכנה:

    1. לשים את הקמח, המים, הסוכר והשמרים יחד בקערת לישה עד לקבלת תערובת אחידה.
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
    2. מוסיפים מלח ושמן זית, ולשים עוד 3-4 דקות. מניחים את הבצק בקערה משומנת, ונותנים לו לתפוח במשך כ-1/2 שעה. מורידים את הבצק, ומתפיחים במשך 1/2 שעה נוספת. חוזרים על התהליך 4 פעמים בסך הכל (כל התהליך אמור לקחת לכם שעתיים).
    3. מחלקים את הבצק ל-15 כדורים, ומתפיחים כשעה. מרדדים לפיתות בעובי 1/2 ס"מ, בערך.
    4. מתפיחים בין 1/2 שעה לשעה, ואופים במחבת יבשה מצד אחד כ-3 דקות ואחר כך מהצד השני.

    *מי שאוהב יכול להוסיף בשלב הראשון של לישת הבצק גם 3 כפות פרג 

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אביהו שפירא
    מתכון של ארז קומרובסקי לפיתה במחבת
    צילום: אביהו שפירא
    מומלצים