שתף קטע נבחר

צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

סינגפור: "6 חודשי מאסר למפרי הבידוד"

חצי שנה בכלא, קנס של עד 7,000 דולר - או שניהם: אלה העונשים הצפויים לתושבי סינגפור שלא ישמרו על מרחק של מטר זה מזה, או יפרו את תנאי הבידוד. משרד הבריאות: "על כולם להשתתף במאבק נגד נגיף הקורונה". גורמים רשמיים: "אם אנשים לא יצייתו, צפויים צעדים חריפים עוד יותר"

נגיף הקורונה בסינגפור (צילום: רויטרס)
חוקים חדשים במאבק נגד הקורונה. סינגפור(צילום: רויטרס)

במסגרת המאבק לבלימת נגיף הקורונה, הרשויות בסינגפור הודיעו על שורה של צעדי אכיפה חדשים נגד מפרי הבידוד הביתי, או הגבלות הבריאות שהוטלו בידי הממשלה. בתוך כך, מי שלא יעמוד, או יישב, במרחק של מטר אחד לפחות מחבריו לסביבה - יסתכן בעונש של שישה חודשי מאסר, קנס של עד 7,00 דולרים, או שניהם.

 

החוקים הללו, שנכנסו לתוקף אמש (ו') ויחולו עד סוף אפריל, כוללים גם איסור על התקהלות של יותר מ-10 בני אדם. בנוסף, לא ניתן יהיה לקיים אירועים ומקומות הבילוי ייסגרו. לפי שעה, מקומות ציבוריים כמו קניונים ומוזיאונים פתוחים, גם בתי הספר נפתחו מחדש, ואנשים יכולים להגיע למקומות עבודתם.

 

מגפת הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:

שיא מזעזע באיטליה: עוד 919 מתו ביממה

ראש ממשלת בריטניה נדבק בקורונה

משטרת גרמניה: בלי שאלות מטומטמות

יצרניות רכב ושואבי אבק: העולם במרוץ למכונות הנשמה

כך הכילו באסיה את הקורונה - מבלי להשבית את המשק

 

בהודעת משרד הבריאות הסינגפורי, שעדכן על צעדי האכיפה החדשים ביום חמישי האחרון, נמסר: "אנחנו צריכים שכל התושבים ייקחו חלק במאבק נגד נגיף הקורונה. כולם צריכים להקפיד על אמצעי הריחוק החברתי ולמלא אחר הנחיות הרשויות". לפי סוכנות הידיעות "רויטרס", גורמים רשמיים הזהירו מפני צעדים חמורים עוד יותר שיגיעו בהמשך  - אם התושבים לא יצייתו להוראות.

 

 

נגיף הקורונה בסינגפור (צילום: רויטרס)
לשמור על מרחק של מטר - או להיכלא(צילום: רויטרס)

נגיף הקורונה בסינגפור (צילום: EPA)
הקניונים פתוחים, ההגבלות מחריפות. סינגפור(צילום: EPA)

 

יש לכם מה לספר לנו על הקורונה? מידע שטרם נחשף? סרטונים או תמונות? כתבו למייל האדום

  

 

גולשים מהאזור במקום מתחו ביקורת על החוקים המחמירים. אחד מהם כתב ברשת: "אז לא לשבת מול הילד שלי? הוא בן שבע - האם הוא ייכלא?". גולש אחר כתב בפייסבוק: "קל יותר לנעול הכול מאשר לזכור כל כך הרבה חוקים".

 

סינגפור הודיעה על מקרה הקורונה הראשון בשטחה בחודש ינואר. מאז דווח על 700 נדבקים ושני מקרי מוות, בעוד שהממשלה נקטה צעדים דרסטיים כדי למנוע את התפשטות הנגיף, ומיהרה לסגור את השערים בפני תיירים מסין כבר ב-1 בפברואר.

 

הרשויות פתחו במבצע בשם"מעקב קשרים", במסגרתו הן עוקבות אחר צעדיהם של כל החולים כדי לאתר מקרים פוטנציאליים. לפי דיווחים, במעקב זה מסייעת גם המשטרה המקומית.

 

כאמור, הרשויות במדינת האי פועלות בנוקשות למנוע הפרות של בידוד בית. בחודש שעבר הן ביטלו את התושבות של גבר בן 45, שהפר את הבידוד הביתי אחרי שחזר מסין.

 

יש לציין כי סינגפור, לצד הונג קונג, מתוארות כמדינות שיישמו עד כה מודלים יעילים בהתמודדות עם התפשטות הקורונה - והכילו בהצלחה את הגל הראשון של ההדבקה. בין הצעדים שבהם הן נקטו: סגירת גבולות מהירה מול אזורים נגועים, בדיקות בהיקפים נרחבים  לטובת זיהוי מוקדם של נשאים ובידודם מכלל האוכלוסיה, איתור מהיר של חשודים בהידבקות ואכיפה יעילה של בידוד ביתי, שימוש באמצעים דיגיטליים ונקיטת צעדי הרחקה חברתית יעילים - ועוד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הקורונה בסינגפור
צילום: רויטרס
מומלצים