שתף קטע נבחר

צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

כבר 10,000 מתים באיטליה, חשש שהנגיף מתפשט לדרום

עוד 889 בני אדם מתו מקורונה בארץ המגף ביממה האחרונה. מחוזות בדרום העני יותר של איטליה מדווחים על גידול של פי 2 ו-3 בנדבקים, ראש עיר הקליט עצמו כדי לשדר מרחפנים: "תישארו בבית". עוד 316 מתים בצרפת, עלייה במספר הקורבנות גם בבריטניה: "אם פחות מ-20 אלף ימותו כאן, זו תהיה הצלחה". טראמפ שוקל סגר על אזור ניו יורק

איטליה עדכנה הערב (שבת) כי עוד 889 בני אדם מתו בתחומיה מנגיף הקורונה ביממה האחרונה, ובכך עלה מספר המתים מהנגיף באיטליה ל-10,023. ביממה האחרונה התגלו עוד 5,974 חולים, וכעת מספר הנדבקים הכללי בארץ המגף עומד על 92,472. לשם השוואה, אתמול דווח באיטליה על 919 מתים בתוך יממה ועל 5,959 חולים חדשים. בכל הנוגע לגידול במספר החולים מדובר בקצב מעט מתון יותר מזה שנרשם מדי יום עד לתחילת השבוע, אבל בכל הנוגע למספר המתים היומי הקצב הגבוה-למדי נשמר.

 

קודם לכן היום הודיעה ספרד, מוקד ההתפרצות השני בחומרתו באירופה, כי 832 בני אדם מתו בתחומיה ביממה האחרונה, שיא יומי חדש בספרד. עם הנתונים החדשים שהצטברו היום הגיע מספר המתים מהנגיף באירופה ליותר מ-20,000.

 

משבר הקורונה – העדכונים האחרונים מהעולם:

 

  (צילום: EPA)
סימנים רעים מפוליה וקמפניה. איטליה, השבוע(צילום: EPA)
למרות ממדי המוות הבלתי נתפשים הביעו בסוף השבוע גורמים ברשויות באיטליה אופטימיות זהירה מכך שיש האטה מסוימת בגידול היומי במספר הנדבקים בצפון המדינה, האזור שהוכה עד כה קשה מכול. איטליה, נזכיר, הטילה לפני שבועיים וחצי הסגר על כל המדינה והתושבים מצווים להישאר בבתים למעט במקרים חיוניים למדי.
 
גם היום יותר ממחצית המתים באיטליה נרשמו בחבל לומברדיה, שספג את המכה הקשה מכול מאז התפרצות המגפה, אבל כעת חוששים שהנגיף מתפשט בשקט מהאזורים העשירים בצפון המדינה לאזורים עניים בהרבה בדרומה. אם בתי החולים של צפון איטליה מצאו עצמם כורעים תחת העומס, הרי שבתי החולים בדרומה מצוידים עוד פחות.
 
בפוליה, בעקב של המגף, עלה בתוך שבוע מספר הנדבקים מ-478 ל-1,182, ומספר הנדבקים שמאושפזים ביחידה לטיפול נמרץ הוכפל. בקמפניה מספר הנדבקים הוכפל ומספר המאושפזים ביחידות לטיפול נמרץ שולש. ראש העיר מסינה שבסיציליה, קטנו דה לוקה, אף נקט צעד יוצא דופן כשהקליט אזהרות בקולו שלו לאזרחים, כדי שיושמעו מרחפנים שיטוסו בשמי העיר: "אל תצאו! זו הוראה מראש העיר דה לוקה!", הוא אומר בהקלטה.

 Rome, March 2020  (צילום: EPA)
מחטאים את אזור הקולוסיאום ברומא(צילום: EPA)

  (צילום: MCT)
חיטוי ברחובות הבירה האיטלקית(צילום: MCT)

מי שמחכה לבשורות טובות מארץ המגף ימצא אולי נחמה פורתא בסיפורו של גבר איטלקי בן 101 שנדבק בנגיף אבל החלים. הדיווח הזה הגיע בסוף השבוע מהעיר רימיני, והרשויות שם זיהו את הקשיש שהחלים רק בשם "מר פ'". לדבריהן הוא שוחרר מבית החולים בתחילת השבוע. סגנית ראש העיר רימיני, גלוריה ליסי, אמרה לסוכנות הידיעות האיטלקית ANSA: "אפילו בגיל 101 – העתיד לא כתוב וחתום".

 

נתונים מדאיגים מבריטניה

קודם לכן הערב עדכנה בריטניה כי עוד 260 בני אדם מתו בשטחה מנגיף הקורונה בתוך יממה, ובכך הגיע מספרם של קורבנות הנגיף בממלכה ל-1,019. מדובר בהחמרה נוספת בקצב התמותה בבריטניה, אחרי שאתמול דווח על 181 מתים ביום אחד. ב-24 השעות האחרונות גם התגלו עוד 2,543 חולים, ומספר החולים הכללי הגיע ל-17,089. זו ירידה קלה במספר הנדבקים היומי, אולם לא כזו שיש בה כדי להצביע על שינוי דרמטי: אתמול דווח על 2,885 נדבקים ביום.

 

בריטניה, נזכיר, נקטה תחילה גישה מתירנית יחסית בהתמודדות עם מגפת הקורונה. הממשלה בלונדון השתהתה במשך ימים ארוכים בהכרזה על סגירת מקומות בילוי ועל מניעת התקהלויות גדולות, למרות האזהרות כי בינתיים היא מאפשרת בכך לנגיף הבלתי נראה לעבור מאדם לאדם וכי תגלה זאת רק כשיהיה מאוחר מדי.

גם לאחר שבריטניה סגרה את בתי הספר, הפאבים והמסעדות וקראה לאנשים להישאר בבית, לא מעטים מהתושבים הפרו את ההנחיות. בסוף השבוע שעבר עוד יצאו בריטים רבים לבלות בפארקים ובנקודות מפגש אחרות, מעשה שעורר תדהמה בקרב גורמים ברשויות.

  (צילום: רויטרס)
הרחובות הריקים של לונדון. ההסגר הגיע מאוחר(צילום: רויטרס)

ביום שני בערב הכריז ראש הממשלה בוריס ג'ונסון על הקשחה דרמטית של ההגבלות המוטלות על האזרחים. בנאום לאומה הודיע ראש הממשלה על סגירת רוב החנויות ועל איסור התקהלויות של יותר משני אנשים שאינם גרים באותו הבית. ההגבלות שעליהן הכריז הן הגבלות שכמותן לא זכורות בבריטניה בימי שלום. אתמול הודיע ג'ונסון כי הוא עצמו נדבק נגיף הקורונה, אבל מצבו טוב והוא סובל מתסמינים קלים בלבד. גם שר הבריאות מאט הנקוק נדבק.

 

כעת, במסגרת הניסיון שלה לעכב את התפשטות הנגיף, מבקשת בריטניה להגדיל את מספר הבדיקות שהיא עורכת לחשודים כנשאים מדי יום. בסוף השבוע נפתח חניון "היבדק וסע" במגרש חניה של פארק שעשועים בצ'סינגטון, ליד לונדון. בחניון הבדיקה לוקחים אחים ואחיות דגימות מהבאים דרך חלון המכונית.

 

מנהל שירות הבריאות הלאומי של בריטניה, סטיבן פוויס, אמר הערב כי אם בסוף המשבר יהיו בבריטניה פחות מ-20 אלף מתים מקורונה – הדבר ייחשב להצלחה.

 

כמו במקומות אחרים בעולם, ההסגר שהטילה בריטניה על תושביה מעורר בממלכה שאלות הנוגעות לביטחון ולפרטיות. דיון נרחב התעורר השבוע ברשתות החברתיות אחרי שמשטרת דרבישייר פרסמה סרטון שצילמה באמצעות רחפנים בפארק הלאומי פיק דיסטריקט, ושבו נראים תושבים שיצאו לטייל באזור המבודד. "להוציא את הכלב שלך לטיול בפיק דיסטריקט – לא חיוני. לצאת להליכה של כמה קילומטרים מהבית – לא חיוני", נכתב בין השאר בסרטון. גולשים רבים ברשתות החברתיות כתבו בתגובה שבהתנהגות כזו אין סכנה של ממש, בניגוד להתקהלויות שתועדו בשבוע שעבר בלונדון. "זה נראה כמו מקום נהדר ובטוח להיות בו", כתבה הגולשת קת'י פירסון. "קצת התבלבלתם, משטרת דרבישייר".

ועידת g20 בוידאו (צילום: רויטרס)
ראש הממשלה ג'ונסון בוועידת מנהיגי ה-G20 דרך הווידאו(צילום: רויטרס)

בצהריים דיווחה ספרד על היום הקטלני ביותר בשטחה מאז תחילת ההתפרצות של הנגיף שם. בתוך יממה מתו בספרד 832 בני אדם, ובכך עלה מספר המתים שם ל-5,690. התגלו גם יותר מ-8,000 חולים חדשים, ובכך הגיע מספרם הכללי של החולים ל-72,248.

 

ספרד, נזכיר, נמצאת בהסגר כבר כמעט שבועיים, אך כמו איטליה היא עדיין לא רואה תוצאות משמעותיות מספיק. מערכת הבריאות המקומית סובלת מעומס אדיר, במיוחד במוקדי ההתפרצות החמורה ביותר – אזור מדריד וקטלוניה. עוד ועוד עובדי רפואה נדבקים בעצמם בנגיף אחרי שעבדו ללא הפסקה. פאבלו רוחו, עובד אמבולנס בבית חולים בברצלונה, העיד שגילם הממוצע של החולים הולך ויורד: "זה כבר לא בני 80, עכשיו הם בני 30 ו-40".

 

ארה"ב: יותר מ-115 אלף נדבקו

צרפת דיווחה הערב גם היא עלה עלייה במספר המתים היומי: 316 בני אדם מתו בתוך יממה, ובכך הגיע המספר הכולל ל-2,314. במספר היומי נכללים רק מי שמתים בבתי החולים: הרשויות אומרות שמידע על המתים בבתי האבות יוכלו לספק החל מהשבוע הבא, וייתכן שאז יחול גידול משמעותי במספר הכללי. ביממה החולפת התגלו עוד יותר מ-4,500 חולים חדשים, ובכך הגיע מספר הנדבקים הרשמי בצרפת ל-37,575.

 

בארה"ב הצהיר הערב הנשיא דונלד טראמפ כי הוא עשוי להכריז סגר על אזור ניו יורק כך שאיש לא יוכל להיכנס אליו או לצאת ממנו, בניסיון לעצור את התפשטות הנגיף. הערב הגיע מספר הנדבקים הרשמי בארה"ב ליותר מ-115 אלף, המספר הגבוה ביותר בעולם, ומספר המתים ל-1,929. טראמפ אמר שהוא עשוי להכריז סגר גם על ניו ג'רזי ועל חלקים מקונטיקט.

טראמפ במסיבת עיתונאים למניעת התפשטות נגיף הקורונה (צילום: AP)
הנשיא טראמפ. שוקל סגר גם על ניו ג'רזי(צילום: AP)

הנשיא האמריקני הסביר שרבים נוסעים מניו יורק לפלורידה ובכך מגבירים את הסכנה למדינה הדרומית. מושל ניו יורק אנדרו קואומו, שבשבועות האחרונים מתח ביקורת על האופן שבו מנהל ממשל טראמפ את המשבר, אמר שהוא אפילו לא יודע מה פירוש הסגר שטראמפ שוקל לדבריו: "אני לא יודע אם אפשר יהיה לאכוף את זה משפטית, ומנקודת מבט רפואית אני לא יודע מה יושג בזה. אני אפילו לא אוהב את איך שזה נשמע".

 

אחרי שבימים האחרונים עורר דאגה רבה בקרב גורמי בריאות כשהביע רצון לחדש את הפעילות הכלכלית במלואה או כמעט במלואה כבר עד אמצע אפריל, הערב כשנשאל אם הוא דבק בעמדתו זו נשמע טראמפ נחרץ פחות ואמר: "נראה מה קורה".


פורסם לראשונה 28/03/2020 18:26

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
איטליה, השבוע. אופטימיות זהירה
צילום: EPA
מומלצים