שתף קטע נבחר

צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

100 אלף נדבקו בארה"ב: השיא בניו יורק עוד רחוק

מניין הנדבקים בארה"ב זינק בכ-20 אלף ביממה, עד כה מתו יותר מ-1,500. אושרה חבילת סיוע בהיקף של 2.2 טריליון דולר – הגדולה בהיסטוריה האמריקנית: האזרחים יקבלו עד 1,200 דולר בצ'ק. מושל ניו יורק מזהיר: השיא – בעוד 21 ימים. טראמפ הורה לג'נרל מוטורס לייצר מכונות הנשמה: "נייצר 100 אלף בימים הקרובים"

 

 

נגיף הקורונה ממשיך להתפשט במהירות בארצות הברית, שבימים האחרונים הופכת לאחד המוקדים העיקריים של התפרצותו העולמית. לפי ספירה של סוכנות הידיעות רויטרס הלילה (בין שישי לשבת), מניין הנדבקים בארה"ב עומד על מעט יותר מ-100 אלף – זינוק של בערך 20 אלף לעומת המספר אתמול, אז דווח על יותר מ-80 אלף נדבקים. לפי רויטרס נרשם גם זינוק במניין המתים – עם לפחות 1,558 קורבנות.  

 

מגפת הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:

שיא מזעזע באיטליה: עוד 919 מתו ביממה

ראש ממשלת בריטניה נדבק בקורונה

משטרת גרמניה: בלי שאלות מטומטמות

יצרניות רכב ושואבי אבק: העולם במרוץ למכונות הנשמה

 

על רקע ההתפשטות המואצת של הנגיף בארה"ב, אישר אמש בית הנבחרים חבילת סיוע כלכלי עצומה, בהיקף של 2.2 טריליון דולר – הגדולה ביותר בהיסטוריה האמריקנית. מטרת החבילה היא להמריץ את הכלכלה ולסייע לאזרחים ולעסקים, גדולים וקטנים כאחד, שנפגעו מהשבתת הכלכלה כחלק מהמאבק בהתפשטות הנגיף. בנוסף, הנשיא דונלד טראמפ הודיע על ייצור של 100 אלף מכונות הנשמה – בימים הקרובים. "אם לא יהיה לנו צורך בכולן, נסייע לאיטליה, סין ומדינות נוספות, ונעביר להן את הציוד", אמר הלילה. 

 

יו"ר בית הנבחרים, הדמוקרטית ננסי פלוסי, ציינה בריאיון לרשת MSNBC כי בכוונת הבית להקים ועדה שתפקח על הוצאות חבילת הסיוע.

  (צילום: AP)
(צילום: AP)

  (צילום: AP)
(צילום: AP)

  (צילום: AP)
(צילום: AP)

3082 ()
3082

3082 ()

בעקבות צעדים חריפים שנקטו המדינות המרכיבות את ארה"ב, נזכיר, מיליונים שם נמצאים תחת סגר דה-פקטו. בשבוע שעבר נרשם שיא באבטלה, כאשר עוד 3.3 מיליון אמריקנים נרשמו כמובטלים על מנת לקבל הטבות ממשלתיות. גם טראמפ עצמו – למרות קריאותיו החוזרות ונשנות בימים האחרונים "לפתוח" את הכלכלה ולמנוע מהתרופה "להיות גרועה מהמחלה עצמה" – טרם שינה את ההנחיות שלו לכלל האמריקנים לשמור כמה שיותר על ריחוק חברתי.

 

חבילת הסיוע העצומה תעניק בין היתר צ'קים של 1,200 דולר ישירות למיליוני משלמי המסים (הסכום ירד ככל שההכנסה גדולה יותר, וזוגות עם ילדים יקבלו תוספות), תיתן הטבות למובטלים ותציע הלוואות, מענקים וקיצוצי מס לעסקים גדולים וקטנים. היא תזרים מיליוני דולרים לרשויות המקומיות במדינות השונות ולמערכת הבריאות, שמתמודדת כעת עם עומס עצום במטופלים שנדבקו בנגיף.

 

"האומה שלנו ניצבת בפני מצב חירום כלכלי ובריאותי בעקבות מגפת הקורונה, המגפה הנוראה מזה יותר מ-100 שנה", אמרה פלוסי בתום דיון בן שלוש שעות במליאה. "העם האמריקני ראוי לתגובה ממשלתית רחבה שתהיה מבוססת על חזון וראיות מדעיות, על מנת להתמודד עם האיומים על חייו ופרנסתו. והוא צריך את זה עכשיו".

  ()

  (צילום: רויטרס)
עם כפפות ורודות. אחת המחוקקות בדיון(צילום: רויטרס)

  (צילום: AP, House Television)
שומרים על מרחק גם במליאת בית הנבחרים(צילום: AP, House Television)

  (צילום: AP, House Television)
(צילום: AP, House Television)

טראמפ חתם הלילה על החבילה, שהושגה לאחר משא ומתן בין הרפובליקנים לדמוקרטים, ואושרה מוקדם יותר השבוע גם בסנאט. לאישור הסופי לחוק קדמה דרמה במליאת בית הנבחרים, אותה חולל מחוקק בודד שניסה להכשיל את ההצבעה. תומאס מאסי מקנטקי, מחוקק ליברטריאני שלעתים קרובות מסרב לקבל את דין הנהגת המפלגה הרפובליקנית שבה הוא חבר, התנגד לחבילת הסיוע בטענה שהיא בזבזנית מדי ומעניקה כוח רב לבנק הפדרלי (הפדרל ריזרב).

 

כדי להכשיל את החוק קרא מאסי להצבעה שמית ורשמית, כזו שהייתה מצריכה ממחוקקים רבים שלא נכחו בוושינגטון להגיע לשם, ולהסתכן בהידבקות בנגיף בטיסה לבירה האמריקנית. בסופו של דבר הצליחו מנהיגי הרפובליקנים והדמוקרטים להכשיל את המהלך הזה, ונקבע שיש מספיק מחוקקים נוכחים במליאה על מנת לאפשר הצבעה רגילה.

 

מושל ניו יורק: "החדשות הגרועות ביותר"

הצעד של מאסי עורר את חמתו של טראמפ. הנשיא שדרש את העברת החבילה במהירות צייץ בטוויטר לפני שסוכל המהלך של אותו מחוקק רפובליקני, וקרא לסלק אותו משורות המפלגה. "הוא רק רוצה פרסום", טען טראמפ.

  (צילום: gettyimages)
השיא עוד רחוק. מושל ניו יורק אנדרו קואומו(צילום: gettyimages)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

המוקד החמור ביותר בארה"ב הוא ללא כל ספק מדינת ניו יורק, ובתוכה העיר ניו יורק עצמה (שבה לפי ראש העיר ביל דה בלזיו יש יותר מ-25 אלף נדבקים). במדינת ניו יורק כולה נרשמו, לפי המושל אנדרו קואומו, 44,635 מקרי הידבקות בנגיף, עלייה של 7,400 בתוך יממה אחת. עד כה מתו במדינה זו 519 מהנגיף, לעומת 385 ביום חמישי.

 

קואומו הזהיר כי המצב במדינה עלול להמשיך להידרדר, וכי שיא העומס בבתי החולים שם עשוי להגיע רק בעוד 21 ימים. על מנת למנוע מצב שבו לא ניתן יהיה לטפל בחולים הרבים, קואומו אמר שיפעל לפתיחתם של שמונה בתי חולים זמניים.

 

טראמפ נגד ענקית הרכב: "מבזבזת זמן"

המושל חזה כי מניין המתים בניו יורק ימשיך לעלות, במיוחד בעיר ניו יורק עצמה. "אלו חדשות רעות, אלו חדשות טרגיות, אלו החדשות הכי גרועות", הוא אמר במסיבת עיתונאים שקיים אתמול במרכז ג'ייקוב קיי. ג'אביס במנהטן, שם הוקם בית חולים שדה עם יותר מאלף מיטות. את הדברים נשא לא רק בפני עיתונאים, אלא גם בפני חיילים שהובאו לניו יורק על מנת לסייע במאבק בנגיף.

  (צילום: AP)
טראמפ ניצל את סמכות החירום והורה לענקית הרכב ג'נרל מוטורס לייצר מכונות הנשמה(צילום: AP)

 

 

במסגרת המאבק, ארה"ב פועלת בימים האחרונים – כמו מדינות רבות בעולם ובהן ישראל – להשיג כמה שיותר מכונות הנשמה ובכך למנוע מצב שבו בעומס רב לא ניתן יהיה לטפל בחולים הרבים. אתמול השתמש טראמפ לראשונה בחוק שמעניק לו סמכויות חירום והורה לענקית הרכב ג'נרל מוטורס לייצר מכונות הנשמה. 

 

כדי לעשות זאת טראמפ השתמש בסעיף ב"חוק הייצור התעשייתי", שמאפשר לו במצבי חירום – כמו שעליו הכריז החודש הנשיא – להורות לחברות בתעשייה להשתתף במאמץ הממשלתי. בימים האחרונים טראמפ נמנע מלהפעיל סעיף זה למרות קריאות של מושלים שונים לכך.

 

חברת ג'נרל מוטורס כבר הודיעה שהיא פועלת לסייע בייצור מכונות ההנשמה, אך אמש היו דיווחים שעסקה בנושא קרסה. לפני החתימה שלו על הצו שהפעיל את סמכותו, טראמפ תקף את החברה וטען כי שינתה את הבטחתה לספק 40 אלף מכונות הנשמה במהירות, ודרשה במקום זאת תשלום רב על ייצור של 6,000 מכונות ולספקן רק בסוף אפריל. הנשיא האשים את החברה ב"בזבוז זמן", וטען כי השימוש בסמכות החירום שלו "יבטיח ייצור מהיר של מכונות הנשמה, שיצילו חיי אמריקנים".

 

כמעט 600 אלף נדבקו בעולם, זינוק בטורקיה

הנגיף ממשיך להתפשט בעולם, והדביק כבר יותר מ-586 אלף בני אדם ברחבי תבל. יותר מ-25 אלף כבר מתו. המדינה עם מספר המתים הגבוה ביותר היא איטליה, שם זינק אתמול המספר הזה ב-919 בתוך יממה אחת בלבד – שיא במספר המתים היומי בארץ המגף. המניין הכולל של המתים שם הוא 9,134, ומניין הנדבקים 86,498.

  (צילום: EPA)
919 מתים בתוך יממה. הנגיף מכה ללא רחם באיטליה (צילום: EPA)

  (צילום: MCT)
בדיקות בנאפולי(צילום: MCT)

גם בבריטניה נרשם זינוק במניין המתים, שעלה ל-759 בני אדם. 14,579 בני אדם נדבקו בממלכה – עלייה של 31% במספר הנדבקים במדינה בתוך יממה. לפני פרסום הנתונים הללו הודיע ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון כי גם הוא נדבק בנגיף קורונה. המנהיג בן ה-55 מסר כי "ביממה האחרונה פיתחתי תסמינים קלים". הוא נכנס לבידוד ביתי והדגיש: "אמשיך להנהיג את הממשלה". ביום רביעי הודיע גם יורש העצר הנסיך צ'רלס כי נדבק בנגיף.

 

זינוק במספרי המתים והנדבקים נרשם גם בטורקיה, שם מתו בתוך יממה עוד 17 בני אדם. 92 מתו מהנגיף בטורקיה בסך הכל. מספר הנדבקים עלה ב-2,069 ביממה אחת ל-5,698 נדבקים. לפי שר הבריאות הטורקי פהרטין קוצ'ה, 344 מהחולים נמצאים בטיפול נמרץ ו-42 החלימו עד כה.

נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן (צילום: רויטרס)
מבקש מהטורקים להיכנס ל"בידוד מרצון". ארדואן(צילום: רויטרס)
 

חיטוי נגיף קורונה אנקרה טורקיה (צילום: AFP)
חיטוי באנקרה(צילום: AFP)

השר הטורקי הוסיף כי ארצו צריכה לנקוט פעולות רחבות יותר נגד התפשטות הנגיף, וציין כי ברשות טורקיה יותר ממיליון ערכות בדיקה. קוצ'ה הסביר שטורקיה אינה חושפת את מוקדי ההדבקה על מנת שלא לעודד אזרחים לעזוב אזורים עם שיעור חולים גבוה – מה שעלול לגרום להתפשטות גדולה יותר של הנגיף.

 

במקביל, שר הפנים הטורקי סולימאן סוילו הודיע כי סגר הוטל על 12 אזורים ברחבי המדינה. נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, קרא ל-80 מיליון אזרחי המדינה להטיל על עצמם "עוצר מרצון", ולא לצאת מבתיהם שלא לצורך. ארדואן הודיע על עצירת כל הטיסות הבינלאומיות, וכן מסר כי ב-30 הערים הגדולות במדינה יוקמו מועצות מיוחדות כחלק מהמאבק בנגיף.


פורסם לראשונה 27/03/2020 23:42

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים