שתף קטע נבחר

למען הצוותים הרפואיים: העולם מתנדב ותופר מסכות

צוותי רפואה בכל העולם מתמודדים עם מחסור חמור בציוד רפואי. מתנדבים מרחבי תבל הרימו את הכפפה ועושים כל שביכולתם כדי לספק להם מיגון: "אם יחלו בעצמם - לא יהיו לנו אנשים בחזית"

ביל פרודו אוטם מרתפים לפרנסתו, אך את הימים האחרונים הוא מעביר עם חברו בחנות טקסטיל באינדיאנה, כשהוא גוזר ומדביק מחדש פיסות כותנה שחברו תופר למסכות. גם מעצבת האופנה בריאנה דניאלה עזבה את איטליה בחודש שעבר על מנת לחזור לבית הוריה שבדרום קרוליינה, שם היא הפכה את הסלון לבית חרושת לתפירת פריטים קטנים, והכינה מסכות שנושאות את הכיתוב "We Got This!".

 

 

 

משבר הקורונה – העדכונים האחרונים מהעולם:

 

תופרים מסכות בספרד (צילום: EPA)
תופרים מסכות בספרד(צילום: EPA)

ביל פרודו (צילום: AP)
ביל פרודו וחברו תופרים מסכות(צילום: AP)

פרודו ודניאלה נענים לתחינות הצוותים הרפואיים בבתי החולים, שנואשים לציוד מגן בזמן שהמגפה מתפשטת בעולם. אותם אנשי צוות מבהירים שגם מסכות בייצור ביתי טובות יותר מעבודה ללא ציוד מגן כלל. ועבור אלה שיושבים בבית בחשש שהנגיף מותח את גבולות היכולת של בתי החולים ומטלטל את הכלכלה, תפירת מסכות גורמת להרגיש פחות לא-יעילים.

 

"מה שצריך כדי לעשות את העבודה, זה מה שאני רוצה לעשות", אמר פורדו בן ה-57, שבתו עובדת בבית חולים לנשים באוונסוויל, אינדיאנה. הוא וחברו מייק רייס נענו לפוסט בפייסבוק שפרסמה בשבוע שעבר רשת בתי חולים באוונסוויל, בו קראה לציבור לסייע. המאמצים ניכרים גם במדינות אחרות, בין היתר בספרד, שם גם קבוצות נזירות ואנשי חיל האוויר נמנים בין המתנדבים להכנת מסכות.

ברייאנה דניאלה (צילום: AP)
"We Got This". ברייאנה דניאלה והמסכות(צילום: AP)

ברייאנה דניאלה (צילום: AP)
(צילום: AP)

כך למשל, כ-500 מסכות נוצרו ביום אחד בבית ספר לצניחה במורסיה שבדרום-מזרח ספרד. בבלגיה, דבר שהחל כמבצע של אישה אחת בשבוע שעבר, הפך למבצע צבאי קטן של יצרני מסכות בייצור ביתי. בקוסובו, אסירות בכלא לנשים התנדבו לייצר מסכות.

 

רוב האנשים שיידבקו בקורונה יסבלו מתסמינים קלים עד בינוניים כמו חום ושיעול, אולם לאחרים, במיוחד מבוגרים או כאלה עם מחלות רקע, הנגיף עלול לגרום לתסמינים קשים יותר כמו דלקת ריאות. רוב הנדבקים יחלימו, אולם הנגיף מתפשט במהירות וגורם למערכות בריאות בערים שונות לנצל את משאביהן עד תום.

 

דוברת רשת בתי החולים באוונסוויל אמרה כי הרשת זיהתה כי היא עלולה לעמוד בפני מחסור במסכות אם כמות הזיהומים המקומיים תאמיר כמו במקומות אחרים. אז פקידי בית החולים הפיקו וידאו שבו הסבירו איך לייצר מסכות, ופרסמו אותו בכל רחבי המדינה. "היו אנשים שרצו לשלוח את המסכות אלינו מכל רחבי ארה"ב, ואז התחלנו לומר 'בבקשה, בבקשה השתמשו בהן בקהילות שלכם", סיפרה הדוברת. "זה מחמם את הלב. אנשים כל-כך טובים".

 

היא הוסיפה שרשת בתי החולים מצפה לאסוף אלפי מסכות השבוע באתר איסוף ותחטא אותן לפני שתספק אותן לאחיות והאחים או הרופאות והרופאים. במקביל, בית החולים הגדול ביותר בניו המפשייר, מכין ערכות מיגון עשויות מבד וגומי ומעודד מתנדבים לתפור מסכות עבור מטופלים, מבקרים ואנשי צוות, כך שציוד המגן הרפואי יוקצה לאנשי הצוות שבאים במגע עם חולי הקורונה.

 

גורמים ברשויות הבריאות האמריקניות ייעצו בעבר לעובדים בבתי החולים להשתמש במסכות כירורגיות כאשר הם מטפלים בחולים החשודים שנדבקו בנגיף הקורונה, אולם לצד זאת חלה הידלדלות במלאי האספקה של מסכות N95, שמגנות יותר. "אם אחים ואחיות יתפטרו, יתעייפו או אפילו יחלו בעצמם, לא יהיו לנו אנשים בחזית", אמרה וונדי בייארד מהעיירה לפיר שבמדינת מישיגן. היא התחילה לארגן חברים שמכינים מסכות, לאחר שהבינה מבתה, אחות בבית חולים בדטרויט, שהיא נאלצת להשתמש באותה מסכה לאורך יום שלם. 

תופרים מסכות בסוריה (צילום: AFP)
תופרים מסכות בסוריה(צילום: AFP)

בשבוע שעבר עדכנו המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן בארצות הברית (CDC) את הנחיות העבודה שלהם, וקבעו כי בתי חולים שחווים מחסור במסכות כירורגיות צריכים לשקול דרכים אחרות שבהן ניתן לעשות שימוש חוזר במסכות משומשות. הם קבעו כי אם אספקת בתי החולים אוזלת, ניתן יהיה להשתמש בצעיפים או בנדנות, במקרה חריג. עם זאת, גורמי רפואה טוענים כי כיסויי פנים העשויים מבד עלולים להיות לא יעילים.

 

מרי דייל פטרסון, נשיאת אגודת הרופאים המרדימים האמריקנית ובכירה בבית החולים לילדים בקורפוס קריסטי, טקסס, סיפרה כי היא דחתה הצעות מטעם מתנדבים להכין מסכות. לדבריה, תעשיות הבניין והייצור צריכות לתרום או למכור את המסכות שבידיהן לבתי החולים. "זה יהיה הפתרון האחרון והקיצוני ביותר אם אבקש מהעובדים שלי להשתמש במסכות ביתיות", היא אמרה. "אני מאוד מקווה שלא נגיע לנקודה הזו בארצות הברית".

 

גם עסקים התנדבו לסייע במשבר. אמנדה הייז, דוברת רשת עשה-זאת-בעצמך "ג'ואן סטורס", אמרה כי יותר מ-800 החנויות של הרשת זמינות לעד 10 בני אדם בכל חנות כדי לתפור מסכות וחלוקי בתי חולים. היא ציינה כי החנות תספק את מכונות התפירה ואת החומרים. "אנחנו מאפשרים לאנשים להרגיש שהם תורמים בזמן שאין לנו שליטה", אמרה הייז.

 

בבולטימור, כמעט 285 מתנדבים משתמשים ב-618 מדפסות תלת ממדיות כדי לייצר מגני פנים מפלסטיק עבור אנשי הצוות בבית החולים של אוניברסיטת ג'ונס הופינקס ועבור בתי חולים אזוריים אחרים. ודניאלה, מעצבת האופנה מדרום קרוליינה, אמרה כי היא הכינה כ-200 מסכות לבית אבות מקומי ולבתי חולים בפלורידה, ג'ורג'יה, אינדיאנה ואילינוי. "אם אדם אחד מכין 200 מסכות, דמיינו מה אנחנו יכולים לעשות. זה סופר עצוב שאנחנו במצב הזה, אך זה מעודד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
תופרים מסכות בספרד
צילום: EPA
מומלצים