שתף קטע נבחר

14 טיפים: לעבור את התקופה בבית באיזון

תזונה, פעילות גופנית ושמירה על הבריאות הגופנית והנפשית. רופא ודיאטנית נותנים 14 המלצות להתנהלות בריאה, מאוזנת ומחזקת בבית למבוגרים

המדור בשיתוף "מגדלי הים התיכון"

  

לשמור על איזון נפשי וגופני בצל הקורונה. אין ספק שמדובר באתגר חדש בחיים המודרניים שלנו שמתאפיינים בקצב מהיר וריבוי משימות, רובן מחוץ לבית - אי אפשר לצאת להליכה, ללכת לשיעור התעמלות, לקניות, או להוריד את הכלב. אי אפשר אפילו ללכת למרפאה. השהייה במתחם סגור במשך החודש האחרון הינה חוויה מורכבת, כשחוסר הוודאות וחוסר התעסוקה עלולים לעורר תחושות של אי שקט, מתח ואפילו חרדה.

 

מצד שני, יש שיגידו שהשהייה בבידוד יכולה להוות הזדמנות טובה לעשות סדר במחשבות, לעבוד על פרויקטים שלא מצאנו זמן לטפל בהם.

 

עוד במדור 60 פלוס:

5 רופאים: טפלו במחלות כרוניות במיוחד עכשיו

צפו: תרגול גופני למבוגרים בבידוד ביתי

המלצות תזונתיות להפחתת חרדה בימים מתוחים

 

בצעו פעילות גופנית כל יום - במיוחד בבית (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
בצעו פעילות גופנית כל יום - במיוחד בבית(צילום: shutterstock)
 

14 המלצות לשמירה על איזון בבית

לכל מי שבבית כבר חודש או יותר, לפניכם 14 טיפים שחשוב שתשמרו עליהם בשביל הבריאות. 

 

1: בצעו מדיטציה. מחקרים מצאו כי תרגול מדיטציה במשך שמונה שבועות התבטא בתגובה חיסונית מוגברת עד ארבעה חודשים לאחר מכן. אותם אנשים שתרגלו מדיטציה גם ייצרו יותר נוגדנים כאשר קיבלו את החיסון נגד שפעת בהשוואה לאלו שלא עשו מדיטציה.

 

2: הקפידו על שיגרה. הקפידו על שגרת יום, על סדר יום קבוע ועל ארוחות מסודרות. אתם ממילא בבית, כך שהתירוצים של לחץ בזמן, פקקים וכו' פחות רלוונטיים.

 

3: הגדירו כללים לארוחות. הגדירו מראש כללים לארוחות, לדוגמה: אכילה בישיבה ולא מול המסכים. מומלץ לחכות 4 שעות בין ארוחת הבוקר לארוחת הצהריים, בין ארוחת הצהריים לארוחת הערב, ו-12 שעות בין הערב לבוקר למחרת ולהימנע ככל שאפשר מארוחות ביניים, ונסו להימנע מצריכה מיותרת של מזונות מעובדים.

 

4: הצהירו בקול רם על הכללים שלכם. יש לזה שני אפקטים חשובים, מחד, זה יגרום לכם להתחייב. כמו כן, חשוב להגביר את הווליום של הקול הבריא. כי אתם עלולים לשמוע קולות כמו "זה בלתי אפשרי לשמור על תזונה מאוזנת במצב הזה" וזה עלול להתגבר על הקול הפנימי הבריא.

 

5: הקפידו על שיגרת שינה. נסו לשמור על תזמון שינה קבוע ובכך להעניק למערכת החיסון שלכם חיזוק. זכרו כי כל משקה המכיל קפאין יכול לפגוע בשינה שלכם, ולכן המעיטו בקפה, תה שחור ומשקאות דיאטטיים מוגזים המכילים קפאין מספר שעות לפני השינה.

 

6: הקפידו על פעילות גופנית קבועה. פעילות גופנית תתרום לתחושת החיוניות ולמצב הרוח. ברשת יש לא מעט סרטונים המציגים תרגילים לביצוע בחדר, כמו תרגילי פילאטיס, כוח ועיצוב, ואפילו שיעורי זומבה, ריצה או אגרוף. נסו להקדיש לפחות 30 דקות ביום לאימון גופני.

 

7: עבור סוכרתיים - מדדו רמות סוכר. הקפידו לנטר את רמות הסוכר באמצעות מד סוכר רציף. שימו לב כי מתח וחרדה עשויים לפגוע באיזון רמות הסוכר כך שככל שתשמרו על תגובות רגשיות מאוזנות ועל תפריט בריא, גם רמות הסוכר שלכם יישארו מאוזנות.

 

בנוסף, במידה ואתם לוקחים טיפול תרופתי לסוכרת ובכל זאת אתם מרגישים שיצאתם מאיזון הסוכרת, צרו קשר עם המרפאה ועם הרופא המטפל לקבלת ייעוץ והמלצות עדכניות, בהתאם לשגרה החדשה.

 

8: מעקב רפואי צמוד. הקפידו על מעקב של רופא ודיאטנית לאורך התקופה בשביל לשמור על מדדים מאוזנים. כמו כן, לאור הנחיות משרד הבריאות, ולטובת האוכלוסייה הנמצאת בסיכון, מרפאות מאפשרות לקבל ייעוץ, המלצות ומעקב עם הצוות המטפל באמצעות שירותי האונליין.

 

כך למשל, בשל השהייה בבית, ייעוץ עם דיאטנית ורופא יכול לסייע לבנות תפריט מתאים בהתאם לתרופות לתקופה הזו.

 

9: שתו הרבה נוזלים חמים. קפה , מרק , תה, מם חמים. בנוסף, שתו לגימה של מים חמים בכל 20 דקות , מכיוון שהשטיפה גורמת לזיהום הויראלי לרדת לבטן ביחד עם נוזלי קיבה וכך אינו יכול להגיע לריאות.

 

10: גרגרו מים בשילוב עם חומר אנטי ספטי כגון חומץ, מלח או לימון, כל יום במידת האפשר.

 

12: נשנושים ושתיה. כשמתחשק לכם לנשנש הכינו משקה חם כמו חליטת לואיזה ונענע או מרק צח. כמו כן, הקפידו על שתייה מספקת. יכול להיות שלא תרגישו צמא בשל חוסר פעילות ובשל השהייה במקום סגור.

 

חבקו בקבוק של ליטר וחצי ושתו ממנו, או הציבו קנקן מים מקושט, פלח לימון או תפוז ונענע. במידת הצורך ניתן להיעזר באפליקציות המזכירות לנו מתי לשתות.

 

13: החבר הכי טוב של האדם. בעלי חיים אינם מעבירים את הנגיף לבני אדם. כך שאם יש לכם כלב או חתול, שחקו עמו בימים אלה וכך גם הזמן יעבור בצורה נעימה.

 

14: שמרו על קשר עם המשפחה. ניתן לעבור את התקופה בבריאות ואף אולי לחזק ולשפר את הקשרים במשפחה הגרעינית וגם במשפחה הרחוקה יותר בעזרת שיחות טלפון או וידאו.

 

 

הכותבים הינם פרופ' איתמר רז, יו"ר המועצה הלאומית לסוכרת ומנהל רפואי של מרכז DMC לטיפול בסוכרת ועינת מזור בקר, דיאטנית קלינית במרכז DMC לטיפול בסוכרת

 

 

המומחים ממליצים על פעילות גופנית בבית. צפו בד"ר אילת דונסקי, ראש המגמה לפעילות גופנית ובריאות בגיל המבוגר במכללה האקדמית בוינגייט מדגימה תרגילים פשוטים לשימור התנועה וחיזוק

 

 

המדור בשיתוף "מגדלי הים התיכון" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מגדלי הים התיכון
צילום: shutterstock
להקפיד על שיגרה - גם בארוחות
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים