שתף קטע נבחר
צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

מנצלים את המצב: האמת מאחורי ההבטחות של חברות החיטוי

חיטוי מסייע לנו להגן על עצמנו מפני נגיף הקורונה. אלון רוזן, יועץ לחברת חיטוי, מסביר באולפן ynet למה זה יעיל - ואיך מומלץ ללעשות זאת

האם חיטוי יכול לסייע לנו להילחם בנגיף? אלון רוזן, יועץ אסטרטגי לחברת בלפור ישראל, ולשעבר מנכ"ל המשרד להגנת העורף, מתארח באולפן ynet כדי להתייחס לסוגייה החשובה הזו.  

 

התפרצות הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet

 

רוזן מסביר: "המצב בארץ לגבי ההוראות לחיטוי הן כאוטיות. הנגיף הזה הוא נגיף עמיד בגלל זה ההדבקה בנגיף הזה ההיא לא רק ויראלית לא רק מישהו מתעטש עליך, היא גם הדבקה פומית. ברגע שאתה נוגע במשטח מסוים, בעצם הנגיף נשאר על המשטח וכשעובר בנאדם בריא ונוגע באותו משטח סכנה שיחלה. איך הוא חולה? זה לא שהוא נוגע במשטח וחולה, אדם בממוצע נוגע מספר מעמים ביום בפנים. הוא נגע ולא חיטא ידיו, נגע בפה ובעיניים ובאף ואז נהיה חולה".

 

צפו בדיון באולפן ynet:

 

 

זו הסיבה שצריך לעשות חיטוי?

"צריך לעשות אותו בשלושה מימדים. צריך לעשות אותו מלמעלה למטה, מטיהור כל מערכת המיזוג בחדר, דרך טיהור של חללי האוויר ועד לטיהור משטחים כולל משטחים נקבוביים כמו ספות מיטות. אבל במדינה יש כאוס בתחום. מדינת ישראל אומרת תחטאו עם אקונומיקה. ה-EPA שזה הרשות להגנת הסביבה הפדרלית האמריקאית ממליצה על הרבה מאוד חומרים, הרבה יותר טובים".

 

האם צריך לחטא בתים, גם כשאין שם חולים?

"החיטוי עובד. כשנלחמים באויב בלתי נראה זה מאוד דומה לסייבר. אתה מגן על עצמך הכי טוב, ואתה תוקף ברגע שהותקפת אתה מגן, מה שנקרא מנסה למזער את הנזק. התפקיד שלנו פה הוא לצמצם את הנזק. החיטוי מצמצם את האפשרות שלנו להיפגע".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
הדרך הנכונים לחיטוי
צילום: gettyimages
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים