שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות

    המתכון היומי: מוס שוקולד ומאפינס

    נכון שאתם תקועים בבית, אבל זה לא אומר שאי אפשר להכין עם הילדים פינוק שוקולד: שני מתכוני שוקולד - מוס שוקולד אוורירי קל להכנה וגם מאפינס שוקולד

    מוס שוקולד

    המצרכים:

     

    100 גר' שוקולד

    2 כפות חמאה או מרגרינה

    3 כפות סוכר

    3 ביצים מופרדות

    1 כף ליקר קפה/ברנדי/שרי או מה שבא (לא חובה)

    לקישוט - סוכריות צבעוניות, שבבי שוקולד, שבבי קוקוס, אגוזים

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה:

    1. ממיסים את שוקולד והחמאה בקערה מעל סיר מבעבע (בן-מארי), מוסיפים את הליקר ובזהירות טורפים פנימה בזריזות את החלמונים: אחד-אחד, ממתינים שכל חלמון יתערבב טוב-טוב לפני שמוסיפים את הבא.
    2. מורידים מהאש ומצננים מעט.
    3. מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב. מוסיפים את תערובת השוקולד ומקפלים בעדינות עד שהקצף והשוקולד מתמזגים.
    4. מעבירים לכלים אישיים ושולחים למקרר לשעתיים לפחות, מוציאים, מקשטים ומגישים.

     

    מאפינס שוקולד

    המצרכים:

     

    2 כוסות קמח

    3/4 כוס סוכר

    3 כפיות אבקת אפייה

    מעט מלח

    100 גר' חמאה, מומסת

    1 כוס חלב

    2 ביצים

    1 כפית תמצית וניל

    100 גר' שוקולד מריר, קצוץ

    לשדרוג -

    3 כפיות קפה (לא חובה)

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים תבנית שקעים (אפשר לשים מנג'טים מנייר לחילוץ קל של המאפינס מהתבנית).
    2. בקערה אחת מערבבים את כל ההחומרים היבשים.
    3. בקערה השנייה מערבבים את כל החומרים הרטובים.
    4. מוסיפים בהדרגה את תכולת הקערה הראשונה - עם החומרים היבשים) לקערה השנייה, ומאחדים בעדינות בין שתי התערובות (יש להימנע מבחישת יתר).
    5. מוסיפים את השוקולד ומערבבים ערבוב אחרון.
    6. ממלאים את השקעים שבתבנית עד לשלושת-רבעי הגובה, ואופים כ-15-20 דקות, עד שהמאפינס תפוחים ושחומים.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים