שתף קטע נבחר

עוד 348 ישראלים אובחנו עם קורונה, 79 במצב קשה

משרד הבריאות עדכן הערב כי 4,695 ישראלים מאובחנים היום עם הנגיף. 16 חולים מתו, בהם חולה שאושפז עוד קודם לכן ונדבק. מהבוקר נוספו חמישה בני אדם למניין החולים שבמצב קשה

 

טיפול בחולי קורונה במרכז הרפואי סורוקה (צילום: דוברות מרכז רפואי סורוקה)
מחלקת הקורונה בסורוקה(צילום: דוברות מרכז רפואי סורוקה)
 

משרד הבריאות עדכן הערב (יום ב') כי מספר הנדבקים בנגיף הקורונה בישראל עלה ל-4,695 בני אדם. לפי העדכון האחרון, 16 מתו מהנגיף, בהם אדם שאושפז עוד קודם לכן עם מחלות שונות. חמישה בני אדם נוספו למניין החולים שבמצב קשה, ובסך הכל ישנם 66 חולים מונשמים בבתי החולים השונים.  

 

 
בתוך כך, מגן דוד אדום הודיע הערב כי על מנת לזרז ולעודד את תושבי בני ברק להיבדק, הערב יוקם מתחם מיוחד של "היבדק וסע" לתושבי בני ברק. "הבדיקה מיועדת לכל מי שחש תסמינים ולאחר שחייג 101 למוקד הקורונה של מד"א וקיבל זימון", הדגישו במד"א. "אנשים ומשפחות שאין ברשותם רכב יוכלו להיעזר באמבולנסים המיוחדים של מד"א הבנויים עם קיר הפרדה מיוחד ויסיעו אותם למתחם. הם יבדקו ומיד לאחר מכן יוסעו חזרה לביתם".
 
 

מוקדם יותר הערב הודיע ראש הממשלה בנימין נתניהו על החמרת ההגבלות לציבור בגלל הקורונה. "נצמצם עוד יותר את ההתקהלויות הציבוריות. לא תהיה התקהלות של יותר מ-2 אנשים שאינם מאותה משפחה גרעינית", אמר נתניהו. "לאחר שאסרנו תפילות בבתי כנסת, כעת נאסרות תפילות גם במרחב הפתוח. מעכשיו התפילות מותרות רק ביחידים. חופה וקידושין בחוג המשפחה הגרעינית, בלי אורחים ומוזמנים. אני יודע כמה זה קשה וגם מבקש שתפעלו בדיוק בהתאם להוראה הזאת. המקרה היוצא דופן הוא הלוויות, שנאפשר עד 20 איש, ובריתות, שנאפשר עד עשרה אנשים. כל זה בשטח הפתוח, תוך שמירה על המרחק הדרוש של 2 מטר".

 

הוא הוסיף כי "ליל הסדר השנה ייזכר כסדר הסגר. אני מבקש שתקיימו אותו רק במסגרת המשפחה הגרעינית שגרה איתכם בבית. רק מי שמשתייך לתא המשפחתי המצומצם בבית ישתתף בסדר, תוך הקפדה על שמירת מרחק ושטיפת ידיים". הוא ביקש להימנע מביקורים משפחתיים ערב החג כדי לא לפגוש אנשים שהיו במקומות אחרים, כי לדבריו "כך מתפשטת המחלה".

 

 

Medical staff at the coronavirus ward at Rambam Health Care Campus in Haifa  ()
בית החולים רמב"ם בחיפה

הוועדה המיוחדת של הכנסת בעניין ההתמודדות עם נגיף הקורונה ערכה הבוקר דיון בסוגיית הרכש של מכונות הנשמה וציוד רפואי. יו"ר הוועדה, ח"כ עפר שלח (יש עתיד), אמר בפתח הדיון: "זה סביר שלא יהיו למדינת ישראל 5,000 מכונות הנשמה באותו הזמן. מנכ"ל משרד הבריאות אמר בשבוע שעבר שיש 2,800 מכונות הנשמה בסך הכול. זה מדאיג שלמרות שב-20 בינואר ארגון הבריאות העולמי הכריז על סכנה למגפה, עד יום חמישי שעבר לא נוספה ולו מכונת הנשמה אחת".

 

ד"ר אורלי ויינשטיין, ראש חטיבת המרכזים הרפואיים הממשלתיים במשרד הבריאות, אמרה בדיון: "אנחנו כרגע עם 1,400 מכונות הנשמה פנויות בבתי החולים. יש לנו בערך 70 מכונות הנשמה בבתי החולים הפרטיים ככל שיהיה צריך, ובשיח שלנו עם צה"ל יש להם 900 ומשהו מכונות".

 

 

עופר שלח ומשה בר סימן טוב (צילום: עדינה ולמן, דוברות הכנסת)
עופר שלח ומשה בר סימן טוב(צילום: עדינה ולמן, דוברות הכנסת)

"אנחנו נערכים להנשמה של 5,000 בני אדם בשיא. כרגע נמצאת במערכת הרכש הזמנה של כמעט 12 אלף מכונות הנשמה. אנחנו יודעים שבכל העולם פועלים בנושא הזה, וברור לנו שלא כל ההזמנות יגיעו במועד. האתגר הוא צפי ההזמנה, כרגע אנחנו עדיין בפער של מכונות לעומת הגעה. אין עדיין תוכנית סדורה להעברת מכונות ההנשמה מצה"ל לבתי החולים".

 

הבוקר נחשפו לראשונה מספרי מכונות ההנשמה בבתי החולים בישראל. הנתונים הועברו מבתי החולים לבקשת ynet ו"ידיעות אחרונות", ומהם עלו הבדלים משמעותיים בכמות מכונות ההנשמה בין המרכז לפריפריה.

 

בשבוע שעבר חשף מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב כי לרשות מערכת הבריאות עומדות רק 2,864 מכונות הנשמה זמינות, כולל אלו שיש בצה"ל. העלייה במספר החולים שנזקקים להנשמה מדאיגה מאוד את המערכת, ואחד התרחישים הוא שבתוך כמה שבועות 5,000 אנשים יאושפזו במצב קשה ויזדקקו להנשמה מלאכותית.

 

מהנתונים שנחשפו הבוקר עולה כי במרכז הרפואי הגליל, המשרת את תושבי העיר נהריה שבה כמעט 60 אלף תושבים – יש 30 מכונות הנשמה בלבד. בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים דיווחו על 55 מכונות הנשמה בלבד, שמצטרפות ל-100 מכונות הנשמה שנמצאות בבית החולים שערי צדק בבירה (לא התקבלו נתונים לגבי בית החולים הדסה הר הצופים). בית החולים עם מספר מכונות ההנשמה הגבוה בישראל הוא תל השומר - עם 250 מכונות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים