שתף קטע נבחר

צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

בנט הצביע נגד צמצום כמות העובדים: "הרווח מול המגפה קטן והנזק לכלכלה גדול"

יום אחרי העימות עם רה"מ, גילה שר הביטחון באולפן ynet כי התנגד בממשלה לאחת התקנות: "יש שתי חלופות - לפגוע מאה אחוז בכלכלה או להעביר חולים לבידוד". בנט מזהיר מצעדים שימנעו חזרה לשגרה אחרי פסח, קורא לבדיקות המוניות בבני ברק וממתין לראות אם נתניהו מפרק את הגוש

 

 

 

 

שר הביטחון נפתלי בנט (ימינה) חשף הבוקר (יום ג') בריאיון לאולפן ynet כי הצביע בממשלה נגד התקנה לשעת חירום שקובעת כי במסגרת המאבק מול התפשטות הנגיף קורונה צומצם שיעור כוח העובדים במגזר הפרטי מ-30 ל-15 אחוז. "ברור לי ששם לא הבעיה, שם לא מוקד המגפה, והתועלת של אותה החלטה לטעמי מועטה מאוד מול המגפה והנזק מאוד גדול לכלכלה", אמר השר בנט.

 

יש לכם מה לספר לנו על הקורונה? מידע שטרם נחשף? סרטונים או תמונות? כתבו למייל האדום

 

במהלך הישיבה, שבה אושרו ההגבלות החדשות, התפתח ויכוח קשה שהידרדר לצעקות בין השר בנט לבין ראש הממשלה בנימין נתניהו בסוגיית מספר הבדיקות. נתניהו אמר לבנט: "אם אין מודל נכון - קח את הבדיקות לכפרות. נפסיק עכשיו את הוויכוח ותמשיך אותו בטלוויזיה". מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב אמר לשר הביטחון: "אתה יורד עלינו, אבל משרד הביטחון לא מספק את הסחורה לקיום יותר מעשרת אלפים בדיקות ביום ראשון".

 

בהתייחסו לעימותים בישיבה, אמר הבוקר בנט: "אני חושב שזה לגיטימי מאוד שיש עמדות שונות. בכל החלטה שאנחנו מקבלים - אנחנו צריכים לשקלל עלות מול תועלת וצריך להתעסק במוקדים האמיתיים. הצגתי שלשום תוכנית פעולה לאומית שיכולה להוציא את מדינת ישראל מהבור ולהחזיר את הכלכלה לסדרה מיד אחרי הפסח בכמה תנאים.

 

"התנאי הראשון זה שמקימים מערך בדיקות חזק ומהיר, שיודע להגיע לכל בן אדם עם תסמינים ולכל אדם שסביבו נדבק מישהו. הדבר השני זה להדליק את ה'קורנומטר', זה ה'ווייז של הקורונה' אם תרצה, שהקמנו ומוכן להפעלה. הדבר השלישי זה לדאוג להדק ושלמור על האוכלוסייה המבוגרת ולטפל במוקדי מגפה שקיימים בשכונות האלה ואחרות ברחבי הארץ, כולל בשכונות חרדיות אבל גם בשכונות אחרות. למשל בגדרה יש שכונה עם קורונה".

נפתלי בנט (צילום: יריב כץ)
"זה לגיטימי שיש עמדות שונות". השר בנט(צילום: יריב כץ)

חיילים בבני ברק (צילום: מוטי קמחי )
חיילים מפטרלים בבני ברק, היום(צילום: מוטי קמחי )

- יש לך הרבה מאוד תוכניות וגם ביקורת על מה שקורה במשרד הבריאות.

"מערכת הביטחון היא לבנת יסוד במערכה מול קורונה. הקמנו מלוניות רבות, גם לציבור הכללי, גם לציבור החרדי. אנחנו בקצב של פתיחת מלונית בערך כל יומיים-שלושה וזו הצלחה אדירה כי המלוניות האלה מבודדות את החולים. הקמנו גם את מוקד 104 של פיקוד העורף שקולט 20 אלף שיחות נכנסות ביום לשאלות של אזרחי ישראל.

 

"יזמנו גם את 'מבצע משמרות הזה"ב'. זה מבצע ארצי שמטפל בכ-200 אלף קשישים ברחבי הארץ, גם צה"ל עוסק בפריצות דרך טכנולוגיות ומדעיות וגם המכון הביולוגי שלנו בנס ציונה עורך בדיקות ולכן מעל הכול וקודם כל אנחנו מבצעים".

Testing for coronavirus in Bnei Brak ()
תחנת "היבדק וסע" בבני ברק, היום

- עושה רושם שהגרף בציבור הכללי מתמתן, אבל אנחנו רואים את מה שקורה בשכונות חרדיות. אתה חושב שצריך להטיל סגר בבני ברק?

"קיבלנו החלטה להדק את האכיפה על שכונות מסוימות בבני ברק. כל מקום שיש בו התפרצות של קורונה צריך מיד לסגור ולבצע בדיקות המוניות בהיקפים גדולים כדי לשלוף החוצה את החולים, להעביר אותם למלוניות לבידוד ולקטוע את שרשרת ההדבקה. נעשה את זה בכל מקום, אני לא מהסס.

 

"אני אגיד את זה בצורה היותר מדויקת: צריך להגביר אכיפה, ובבני ברק לבצע בדיקות המוניות של מוקדי מגפה ולהעביר את החולים למלוניות כדי לקטוע את שרשרת ההדבקה".

 

- איך אתה עושה את זה אם אתה לא סוגר את העיר?

"ב-48 השעות הקרובות צריך להגיע בבני ברק לאלפי בדיקות של אנשים עם תסמינים במבצע ממוקד, לאתר את מוקדי המגפה ולבודד אותם". 

 

- האם ראש הממשלה נכנע או נגרר אחרי המלצות משרד הבריאות וקצת שוכח את מה שאתה אומר על המשק?

"אני חושב שהוא קיבל החלטות נכונות. התקבלו החלטות נכונות בתחילת המגפה של סגירת הכניסות לישראל. אני חושב שאם אנחנו רוצים סיכוי ל'אקזיט' מהעוצר הכלכלי של ישראל - חייבים עכשיו לפעול. אם לא נפעל עכשיו בהדלקת מערכת ה'קורונומטר', בהגברת קצב הבדיקות ומהירות התוצאה ובהגנה על האוכלוסייה המבוגרת - לא נוכל לחזור לשגרה אחרי פסח. אם הדברים ייעשו נוכל לפתוח מחדש את הכלכלה ואחר כך גם את מערכת החינוך.

 

"בסוף, מדינת ישראל חייבת לעבור מ'מדיניות פטיש' ל'מדיניות פינצטה' ועד שלא נעבור ל'פינצטה' באמצעות בדיקות 'קרונומטר' והגנה מיוחדת על האוכלוסייה הבוגרת - אנחנו נמשיך עם פטיש לפגוע בכלכלת ישראל. אלה שתי החלופות - להמשיך לפגוע במאה אחוז מהכלכלה, מאה אחוז מבתי העסק, מאה אחוז מבעלי העסקים בישראל, או להיות ממוקדים ולשלוף כמו מסרק שיער מתוך האוכלוסייה כל הזמן את החולים ולהעביר אותם לבידוד".  

נפתלי בנט ובנימין נתניהו (צילום: אלכס קולומויסקי)
"הכול בידיים שלו". השר בנט עם ראש הממשלה נתניהו(צילום: אלכס קולומויסקי)

- לפי מה שאתה אומר זה לא קורה, כאילו אתה צועק לרוח ולא מקשיבים לך.

"אני סבור שכל הלוגיסטיקה, כל ניהול מערך הבדיקות הלאומי על כל היבטיו, צריך לעבור לניהול של צה"ל ומערכת הביטחון מכיוון שאנחנו גוף החירום של מדינת ישראל".

 

- מה מונע את זה? פוליטיקה? אגו?

"צריך החלטה של ראש הממשלה בעניין. לי אין ספק שמגפה זה בעצם חיבור של רפואה ומלחמה. מערכת הבריאות בנויה, בכל העולם אגב, להיות מערכת רגולטורית מאוד, שמרנית, וככה היא צריכה להיות כי בשגרה לא שוברים כללים ולא רצים מהר אלא לאט.

 

"במלחמה זה הפוך. להקים 'דרייב אינים' של מערך מעבדות מקיף שיודע לבצע עד 60 אלף בדיקות ביום, לתת תוצאות תוך כמה שעות - זה רק מערכת הביטחון יודעת לעשות. עד שזה לא יקרה, אנחנו לא נוכל להגדיל את היקף הבדיקות ומדינת ישראל לא תוכל לצאת מהעוצר הכלכלי. אסור שהתרופה למחלה תזיק יותר מהמחלה עצמה וכרגע הפעולות הקשות עלולות לפגוע בכלכלת ישראל כשיש חלופות מאוד ברורות וממוקדות".

 

"לא בושה להיות חברי כנסת" 

בסוגיית המשא ומתן שמנהל נתניהו מול יו"ר כחול לבן בני גנץ להקמת ממשלת אחדות, אמר השר בנט: "ראש הממשלה יקבל את ההחלטות שלו ואז אנחנו נקבל את ההחלטות שלנו. לא בושה להיות חברי כנסת. אני אעשה כל מה שאני יכול כדי שאמשיך בחודשים הקרובים לתרום את כל מאודי למאבק בקורונה. זו המשימה העיקרית היום למדינת ישראל".

 

- אתה זה שאמר לנתניהו "אני איתך באש ובמים", אולי טעית? אולי הוא לוקח אתכם כמובנים מאליהם?

"את זה אנחנו נראה בימים הקרובים. ההחלטות של נתניהו יקבעו את מקומנו והכדור אצלו. אני רוצה להמשיך להיות במקום שבו אני יכול לתרום להצלת חיי אזרחי ישראל ולהצלת המגזר הפרטי הקורס בישראל. זה הדבר הכי חשוב, אני אעשה הכול להיות שם - אבל אם ראש הממשלה יחליט שלא זו זכותו".

 

- הזהירו אתכם שברגע האמת הוא יזנח אתכם.

"בוא נראה. העסק עוד לא גמור ורק בסוף נדע. ושוב אני אומר, הכול בידי ראש הממשלה. הוא יקבל את ההחלטה על עתיד גוש הימין, זו ההחלטה שנמצאת בידיו".

 

 

 

 

- מה אתם דורשים בעצם? שלושה תיקים בממשלה?

"לא. מה שאנחנו דורשים זה לדעת קודם כל מה הרכב הממשלה, מה מדיניות הממשלה ומה תפקידנו בממשלה. אנחנו לא יודעים לא את זה ולא את זה ולא את זה. אחרי שנראה את הדברים האלה נוכל לקבל החלטה. אני חייב לציין שגם כל עמיתיי - איילת שקד, בצלאל סמוטריץ' והרב רפי - כולנו הדוקים וחומה אחת בצורה, ונקבל את ההחלטה ביחד".

 

- אולי נתניהו כבר לא רואה את עצמו מחויב להקים ממשלת ימין?

"את זה נדע בימים הקרובים, נדע בעצם לאן פניו של ראש הממשלה. האם הוא ממשיך לבצר את הגוש הלאומי או משנה אסטרטגיה לכיוון אחר".

 

- ומה הכיוון האחר?

"הכיוון האחר זה בעצם לומר 'הייתה תקופה טובה, הגוש היה מוצלח, אבל כרגע אין לי בו צורך', ואז המשמעות היא שאין יותר גוש".

 

- אתה נשמע קר רוח ומאופק.

"זה נורא פשוט, רוב המוח שלי מתעסק בקורונה ולא בפוליטיקה. אני רואה את זה נרחוק, אבל אומר 'יאללה, נתניהו יחליט, לפי זה נקבל החלטה, אני לא צריך עכשיו להעלות טונים'. את האנרגיה אני שומר להגדלת הבדיקות, להדלקת מערכת ה'קורנומטר'. אלה הדברים שיותר מטרידים אותי כרגע".

 

- אתה חושב שזה אחראי להחליף שר ביטחון כרגע?

"שאלה טובה. אני לא רוצה להיכנס לעצות בעניין הזה. יש מצד אחד פוליטיקה אבל אתה צודק, אנחנו באמצע מערכה, יכולים להיות יצירתיים בכל מיני דרכים. אני יודע דבר אחד - אמשיך ככל יכולתי, כולל היום, כשאני קם מאוד מוקדם בבוקר והולך לישון בשתיים או שלוש בלילה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים