שתף קטע נבחר

צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

עלה ל-21 מניין הקורבנות, אין עלייה במספר המונשמים

נפטרה מקורונה דיירת שנייה מבית האבות "משען" בבאר שבע שבו התפרץ הנגיף, קשישה בת 98. מספר הנדבקים המאומתים טיפס ל-5,591 איש, בהם 97 שמצבם קשה. יש גם חדשות טובות: מספר המונשמים נשאר כשהיה אמש, לאחר עלייה מדאיגה של 10 מונשמים ביממה

 

 

 

משרד הבריאות עדכן הבוקר (ד') כי מספר קורבנות נגיף הקורונה עלה ל-21, לאחר שנקבע מותה של חולה בת 98, דיירת בבית האבות "משען" בבאר שבע, בבית החולים סורוקה. בבית החולים אמרו כי הקשישה, שהיא החולה המבוגרת ביותר שנפטרה עד כה,סבלה ממחלות רקע קשות ומורכבות.

 

טיפול בחולי קורונה במרכז הרפואי סורוקה (צילום: דוברות מרכז רפואי סורוקה)
מחלקת הקורונה בסורוקה(צילום: דוברות מרכז רפואי סורוקה)
 

 

אמש הודיעו בבית האבות כי יחלו בדיקות קורונה מקיפות לכלל הדיירים בדיור המוגן. הבדיקות יחלו בקרב דיירי המחלקה הסיעודית ובהמשך לכלל דיירי הבית. הקשישה היא הדיירת השנייה בבית האבות שנפטרה מקורונה, לאחר אברהם ארושס, בן 93. עוד שלושה קשישים מבית האבות עדיין מאושפזים בסורוקה, ושמונה דיירים שנדבקו הועברו לבית אבות ביפו.

 

התפשטות הקורונה - עדכונים אחרונים

שני מתחמי "היבדק וסע" ייפתחו היום באשדוד וברהט

בדיקת הקורונה של הרמטכ"ל כוכבי חזרה תקינה

מניין החולים ברצועת עזה עלה ל-12 בני אדם

ארה"ב: יותר מ-4,000 מתו כתוצאה מהנגיף. טראמפ: "240 אלף עלולים למות" 

 

מלי אביעוז, שאביה בן ה-92 מתגורר גם כן בבית האבות בבאר שבע, אמרה כי רק אחרי "מלחמה" היא הצליחה להשיג בדיקה עבורו. "עד שלא יעשו את הבדיקה לכולם ויטפלו בדיירים החולים - יהיו יותר אבידות. זה כמו סוף העולם, אף אחד לא מתייחס למה שאנחנו אומרים".

 

אביעוז אמרה כי "ברגע שמופיעים התסמינים, אין מצב שאדם בשנות ה-90 לחייו ייצא מזה. צריך לעשות להם את הבדיקה לפני שהחום עולה". היא הוסיפה כי "מישהו יצטרך לתת את הדין על מה שקורה פה".

 

בני משפחות של דיירים בבית האבות משען המוחאים על כך שלא בודקים את כולם (צילום: חיים הורנשטיין)
בית האבות משען (צילום: חיים הורנשטיין)

 

 

מספר הנדבקים בנגיף טיפס ב-233 ל-5,591 איש. גם במספר החולים קשה נרשמה עלייה ביחס לאתמול - 97 חולים קשה לעומת 94 אמש. עם זאת, יש גם חדשות טובות: מספר המונשמים נשאר כשהיה אמש, 76. זאת, לאחר שאתמול נרשמה עלייה מדאיגה של עשרה מונשמים ביממה. בקרב המונשמים – 12 חולים מונשמים מאושפזים בשיבא, 10 באיכילוב, 7 בהשרון, 7 במעייני הישועה, 6 בפוריה, 4 בהדסה עין כרם, 4 בוולפסון, 4 בלניאדו, 3 ברמב"ם, 3 באסותא באשדוד, 2 באסף הרופא והיתר בבני ציון, כרמל וקפלן.

  

מחלקת הקורונה בבית החולים רמבם בחיפה (צילום: הקריה הרפואית רמב
מחלקת הקורונה ברמב"ם (צילום: הקריה הרפואית רמב"ם)

על פי נתוני משרד הבריאות, השתחררו עוד שני חולים שהחלימו מאז אמש ומספרם הגיע ל-226. לפי נתוני המשרד האחרונים לגבי מספר הבדיקות שנערכו, המעודכנים לאתמול בבוקר, נערכו ברחבי הארץ 66,461 בדיקות קורונה. השיא היה ביום ראשון, שבו נערכו 6,489 בדיקות.

  

שלוש נשים נפטרו מקורונה ביממה הקודמת. בלילה שבין שני לשלישי נפטרה תמר פרץ-לוי, בת 49 מלוד, שהותירה אחריה שני תאומים בני ארבע יתומים. הילדים התייתמו מאביהם שמעון, שלקה בדום לב כשבעה חודשים לאחר לידתם, ויישארו כעת בידי המשפחה שתגדל אותם. ביום אחד גויסו עבורם יותר ממיליון שקלים וחצי.

 

התאומים של תמר פרץ לוי (באדיבות המשפחה )
התאומים שנותרו יתומים(באדיבות המשפחה )
פזית בביאן (50) מראשון לציון היא השנייה מתוך השלוש שנפטרו ביממה החולפת מסיבוכי הנגיף. בביאן, שהייתה מאושפזת בבית החולים שיבא בתל השומר, עבדה במחלקת תשלומים בבנק והותירה אחריה בעל ושלוש בנות, תאומות בנות 20 ונערה בת 14. בבית החולים קפלן ברחובות דיווחו אתמול בצהריים על מותה של חולה נוספת, אישה כבת 90 שסבלה ממחלות רקע.

 

פזית בביאן תמר פרץ לוי (באדיבות המשפחה )
(באדיבות המשפחה )

שר הממשלה תודרכו אמש על-ידי ראש המל"ל מאיר בן שבת ומנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב על אסטרטגיית היציאה של ישראל מההגבלות החריפות שנכפו עליה בהתמודדות עם המגפה. לפי התוכנית המסתמנת, אחרי פסח תתחיל הממשלה להקל על המגבלות ולהוציא את הציבור מההסגר. בשלב הראשון יישארו בתי הספר סגורים, והילדים יישארו כנראה עדיין בבתים.

  

אוכלוסייה צעירה שלא בסיכון ומי שחלו והבריאו יורשו לחזור למקומות העבודה, ואחרי שבועיים יבחנו אם ניתן להרחיב ההקלות. במקביל, יתרחבו מאוד הבדיקות באוכלוסייה. ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הנחה את משרד הביטחון לדאוג לרכש של ערכות הבדיקה באופן שיוכל לאפשר 30 אלף בדיקות ביום. 

 

 

במסגרת התדרוך אמר לשרים ראש המל"ל כי למדיניות שהציג יש ארבעה יעדים: הבטחת בלימת המגיפה, שיפור ההיערכות להמשך ההתפשטות, יצירת תנאים ליציאה, וחזרה זהירה, איטית ומדורגת ל"שגרה אחרת לחלוטין מזו שהכרנו". בן שבת ציין כי התהליך יוכל לצאת לדרך רק לאחר פסח, ובלבד שיושלמו כל ההכנות.

 

בדיקת תעודות זהות בבני ברק ()
בדיקת תעודות זהות בבני ברק

סוגיה נוספת שנבחנת היא להנחות את הציבור לחבוש מסכות כאשר יוצאים מהבית. בר סימן טוב אישר את חשיפת ynet שלפיה המשרד החליט להמליץ לעטות מסכת פנים. בשל המחסור במסכות בוחנים כעת במשרד הבריאות אם ניתן להנחות את הציבור להשתמש במסכות "מאולתרות".

 

"אנחנו עדיין באזור המסוכן", הדגיש בן שבת לשרים. "די ביום אחד כמו פורים או בהתלקחות מקומית אחת כדי להכשיל את כל מאמצינו, ולכן חייבים להמשיך בהגבלות הקיימות ולמלא אחר כל ההוראות".

  

במהלך הדיונים הביעו שורה של שרים תמיכה בהטלת סגר על בני ברק. ואולם עמדת המל"ל היא שבסך הכל רוב הציבור החרדי נשמע להנחיות, למעט גורמים קיצונים כמו הפלג הירושלמי, ודווקא הטלת סגר עלולה לעורר תגובה הפוכה והתנגדות. ראש העיר בני ברק אברהם רובינשטיין, השוהה בבידוד, התייחס אמש לאפשרות של הטלת סגר על העיר: "אי אפשר לבנות כלא חדש - כלא בני ברק. המציאות לא תאפשר זאת. התושבים לא יעמדו בזה, וההמלצה הזו רק תיצור אפקט הפוך. אסור להפוך את בני ברק לגטו. הסגר לא ירפא את המחלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
מתחם הבדיקות בבני ברק
צילום: AFP
מומלצים