שתף קטע נבחר

צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

בשל הקורונה: תהליכי פונדקאות של זוגות ישראלים הוקפאו

זוגות חד מיניים שפנו להליך היקר באמצעות פונדקאיות בארצות הברית סיפרו בראיון ל-ynet על החשש שמא לא יזכו להקים משפחה בשל התפרצות הנגיף והשפעתו הקשה על האמריקנים: "יש חששות שהמצב בארה"ב יחריף ולא נוכל להיכנס לשם"

משבר הקורונה משבש את תהליך הפונדקאות של זוגות חד מיניים הנאלצים בין היתר לוותר על חווית הלידה וחוששים מהמצב שעלול לעכב את חזרתם לארץ עם התינוק, עקב ההחלטה שלא להנפיק תעודות מעבר.

 

פונדקאות אילוסטרציה (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

 

דניאל, (30) ישראלי המתגורר עם בן זוגו בברלין, ונמצא בהליך פונדקאות מזה כמה חודשים בארצות הברית, סיפר בשיחה עם ynet על הקפאת התהליך: "כרגע התהליך מושהה בעקבות הקורונה. אנחנו תלויים בכל כך הרבה גורמים אבל הגורם העיקרי נמצא בארצות הברית ובגלל מצב החירום, כל מה שלא קשור לקורונה מושהה.

 

"כשהתחלנו את התהליך לפני כמה חודשים, הנגיף כבר פרץ בעולם, אבל אף אחד לא דיבר עליו. עוד הספקנו להגיע לארה"ב והכל היה די מהיר ומקצועי. כשחזרנו לברלין בסוף פברואר, התהליך נקטע בגלל המצב עד יוני אבל אי אפשר לדעת מה יהיה. יש מאחורינו צוות מדהים שעושה בשבילנו הכל. לצערנו המרפאה הודיעה שהאישה שאמורה לתרום עבורינו ביצית, לא תוכל לעשות זאת על מנת שלא להעמיד אותה בסיכון", סיכם.

 

חיים מסילתי ובן זוגו רון (צילום: ליאור שי)
"יש סיכוי שניתקע בארה"ב ונצטרך לבזבז המון כסף". חיים מסילתי ובן זוגו רון(צילום: ליאור שי)

 

עמרי גרינברג ושחר פלקס ()
"תמיד יש סיכוי שלא יתנו לנו להיכנס". עמרי גרינברג ושחר פלקס

 

נגיף הקורונה – עדכונים אחרונים:

למרות הנחיית נתניהו על בידוד: חוזרים מארצות הברית שוחררו הביתה

ליברמן דורש להקצות 140 מיליארד שקל לחילוץ המשק מהמשבר

עלה ל-26 מניין הנפטרים מקורונה בישראל

נתניהו יצא מהבידוד אחרי יומיים

ירידה נוספת במספר המתים באיטליה: 727 מתו ביממה

 

עומרי גרינברג (32) ושחר פלקס (35) מחולון נמצאים גם הם בתהליך פונדקאות מזה שנה ומחכים ללידה המיוחלת שעתידה להתקיים בחודש יולי, אך מודאגים מאוד מהמצב. "אנחנו בקשר עם הפונדקאית שנמצאת בארה"ב ומדברים איתה כמה פעמים בשבוע. אנחנו חרדים לה, למשפחתה ולתינוק שלנו. יש חששות שהמצב בארה"ב יחריף ולא נוכל להיכנס לשם. אנחנו יודעים שיהיה צו לפיו הורים לילדים שאמורים להיוולד כן יוכלו להיכנס לארה"ב אבל אי אפשר לדעת איך זה יתנהל. תמיד יש את האופציה שיגידו שזה לא אפשרי. זה נתון לשיקול דעתו של פקיד ההגירה", אמר פלקס. 

 

גרינברג ציין את ההשלכות הכלכליות של המשבר על ההליך היקר: "יכול להיות שבגלל המצב בארה"ב, לא יאפשרו לנו להיות בבית חולים בזמן הלידה ויכול להיות שלא יאפשרו לנו לקחת את התינוק אחרי הלידה וכל יום של אישפוז עולה אלפי דולרים. קיים גם סיכוי שניתקע בארה"ב חודשים רבים כי מדינת ישראל לא מאפשרת להוציא תעודת מעבר להורים של תינוק לא ישראלי, ולא נוכל להיכנס לארץ. אנחנו עוקבים ממש באדיקות אחר ההתפתחויות ואם נראה שהמצב מחמיר וסוגרים את הגבולות, אולי נצטרך לעזוב הכל ולהיות שם. זה כולל לעזוב מקומות עבודה ויש לזה המון השלכות כלכליות". 

 

א' ו-ד' תושבי ת"א בשנות ה-30 לחייהם, שנתונים זה שנתיים וחצי בעיצומו של תהליך הפונדקאות, נמצאים כעת בחודש השני להריון אחרי מסע ארוך וחוששים מאוד לגורלו של התינוק: "אנחנו מאוד דואגים שהפונדקאית שלנו תידבק בנגיף, שיקרה לה משהו, שמישהו מהמשפחה ידבק, יביא את המחלה הביתה ויפגע לנו בעוברים, כי מדובר בתאומים". בני הזוג תכננו לנסוע לסקירה הראשונה והמשמעותית של ההריון בחודש יולי אך בשל המצב ביטלו את הנסיעה.  

 

חיים מסילתי (39) מרמת גן ובן זוגו מצפים לתאומים מפונדקאית בארצות הברית לאחר ששני ניסיונות קודמים להביא ילד כשלו: "הפונדקאית שלנו בחודש חמישי וברגע שהכל התחיל עם הקורונה, בן הזוג שלי רון נסע לארה"ב כדי שמישהו מאיתנו יהיה שם למקרה שהשמיים יסגרו לכמה חודשים והוא ישהה שם לתקופה בלתי ידועה. החשש הכי גדול זה שלא נהיה שם כשהילדים ייוולדו". גם הוא מעלה את הקושי הכלכלי ומשתף בחששות: "יש סיכוי שניתקע בארה"ב הרבה זמן וזה אומר שנצטרך לבזבז ערימות של כסף. אף חברת ביטוח לא הסכימה לבטח את רון ואנחנו משלמים אלפי שקלים בחודש על רק ביטוח. זה מאוד עצוב שאנחנו לא נוכל לעבור את החוויה שחיכינו לה כל כך הרבה זמן ביחד. זה לא פשוט אבל אין לנו ברירה אחרת".

 

  

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
פונדקאות (אילוסטרציה)
צילום: shutterstock
מומלצים