שתף קטע נבחר

צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

"לא יעזור לסגור את החרדים בתוך עצמם": נתוני הערים

בירושלים, בני ברק ובית שמש שיעור הנדבקים זינק תוך יומיים ב-15%, בביתר עילית העלייה עוד יותר גדולה. "לסגור את הדוסים בתוך עצמם לא ימנע המשך תחלואה", אמרה תושבת העיר. גם באלעד שנערכת לסגר הרחובות שוממים, ותושבת גאולה בירושלים בטוחה: "עכשיו כולם מבינים שזה רציני"

  

 

נמשכת מגמת הזינוק המדאיג במספר הנדבקים בקורונה בערים ובשכונות החרדיות: על פי נתונים מעודכנים של משרד הבריאות, שהתקבלו היום (א'), בירושלים 1,302 נדבקים בנגיף - עלייה של 15% ביחס ליום שישי. בבני ברק, העיר היחידה עד כה שהוכרזה כ"אזור מוגבל", שיעור העלייה דומה ושם 1,214 נדבקים. הנה הרשימה המלאה.

 

משבר הקורונה - עדכונים נוספים

נתיבות: "צו סגירה למשך חודש למוסד ללימודי דת שקיים תפילות המוניות"

ברקע הירידה בבדיקות: הצלחה ראשונית לחומרים חלופיים לאיתור נשאים

יחידת הסייבר חקרה 4 חשודים בהפצת פייק ניוז על הקורונה: "גרמו בהלה"

תושב מודיעין עילית התפלל בבית כנסת בפעם השלישית בשבועיים - ונעצר

ראש העיר ירושלים באולפן ynet: "נפנה את החולים מהשכונות לבתי מלון"

שווייץ: 559 מתו מנגיף הקורונה, 20,278 נדבקו עד כה

איראן: עלה ל-3,603 מניין המתים מנגיף הקורונה

 

שיעור עלייה עוד יותר גבוה נרשם במודיעין עילית - 26%. כיום בעיר החרדית 115 נדבקים. עיר חרדית נוספת שנשקל להכריז עליה כאזור מוגבל היא אלעד, שם נדבקו בקורונה כבר 133 איש, עלייה של 11% ביחס ליום שישי. בבית שמש כבר 135 נדבקים, עלייה של 16% ביחס לעדכון הקודם. בתל אביב (359 נדבקים), ברמת גן (116), בחולון (110) ובחיפה (101) שיעור העלייה היה נמוך מעשרה אחוזים.

היערכות לסגר בעיר אלעד (צילום: מוטי קמחי )
היערכות לסגר אפשרי בעיר אלעד(צילום: מוטי קמחי )

לוחמי הצנחנים וחטיבת הקומנדו מחלקים מנות מזון בבני ברק (צילום: דובר צה
לוחמים ואנשי פיקוד העורף בחלוקת מזון בבני ברק(צילום: דובר צה"ל)

לוחמי הצנחנים וחטיבת הקומנדו מחלקים מנות מזון בבני ברק (צילום: דובר צה
(צילום: דובר צה"ל)

משטרה אכיפה תל אביב הסגר נגיף קורונה  (צילום: מוטי קמחי)
אכיפה משטרתית בתל אביב(צילום: מוטי קמחי)

 

 

 

הבוקר נראתה אלעד כעיר רפאים. המעטים שנראו מחוץ לבתים היו בדרכם למרכזי הקניות, שם הקפידו לשמור על מרחק זה מזה. בכניסה הצפונית של העיר שנסגרה, כחלק מ"סגר עצמי חלקי" שהטילה העירייה, הוקמה עמדת "היבדק וסע", שנראתה שוממה למדי. התפילות נשמעו מהמרפסות, ולא מבתי הכנסת.

 

שימי יונייב, תושב אלעד, אמר: "ברוך השם כולם כאן שומרים על הכללים, גם את התפילות עושים מהמפרסות בלבד, נקווה שייגמר כמה שיותר מהר. לעניות דעתי, כרגע סגר זה דבר מיותר כי התושבים. חשבנו שיהיה יותר גרוע עם הילדים, אבל ברוך השם הם ממושמעים ומבינים את המצב".

 

יחיקם גמליאל, מנהל מחלקת נוער וצעירים בעיריית אלעד, אמר: "ברוך השם, העיר נשמעת מאוד להוראות משרד הבריאות. לפי מה שאנחנו יודעים, בכל בתי הכנסת נסגרו המניינים. אנחנו משתדלים לדאוג לקשישים וכן לתרופות לכל מי שצריך. כל דבר שייעשה למען עצירת המגפה זה מבורך וטוב".

 

עיר אחרת שייתכן ותוכרז כאזור מוגבל היא ביתר עילית, שם נדבקו כבר 88 איש, זינוק מדאיג של 25% ביחס ליום שישי. התושבים שם דווקא לא חוששים מאפשרות של סגר, אך טוענים כי הדבר מיותר כי בעיר נשמעים להוראות ולא יוצאים גם כך מהבתים. העיר, שבה מתגוררים 60 אלף איש, מסתייעת באלוף במיל' יוסי בכר, מי שהיה בין היתר מפקד אוגדת עזה - על מנת לנהל את המשבר.

 

 

יעקב, תושב המקום, אמר ל-ynet כי הסגר למעשה כבר קיים. "חוסמים לנו את היציאה לסירוגין, חוץ מעובדים חיוניים. הכניסה רק לתושבי ביתר. חוץ מזה, דליל מאוד ברחובות". על השיח סביב הציבור החרדי בעקבות הסגר על בני ברק והמהומות במאה שערים, אמר: "תמיד יהיו השמצות כלפי הציבור. אבל אין מה לעשות עם זה. אנחנו עושים את מה שאנחנו מחויבים לעשות. יש ציבור שבגללו מכלילים ציבור שלם, הם צריכים לתת את הדין. אנחנו סובלים בגלל הציבור הזה".

 

דנה ורון, עיתונאית שגרה בעיר, אמרה כי אין לה מושג מה רמת שיתוף הפעולה בעיר כי היא עצמה לא יצאה כבר ארבעה שבועות מהבית. "הכול אני מזמינה בטלפון. אבל סגר מבחוץ לא ימנע הכול". לדבריה, הפתרון הוא איתור חולים והוצאתם מהבתים ומערך שינוע קניות מטעם העירייה: "לסגור את הדוסים בתוך עצמם לא ימנע המשך תחלואה".

 

בעל מכולת בעיר אמר כי התחושה קשה: "ברוך השם, בשונה מערים חרדיות אחרות, ביתר עילית היא מקום די ממושמע. מאוד מקפידים פה על הכללים. כולם פה שומרים מרחק. מקווים לטוב. אני חושב שאם יצטרכו לעשות סגר, אז אנשים יישמעו להוראות. גם ככה אנשים לא יוצאים מהבתים, ועוד ערב פסח עכשיו".

 

יוסף יצחק, תושב בני ברק, סיפר הבוקר על השבת בעירו. "זה היה מאוד מיוחד, מאוד אהבתי את השקט. היו משטרות ואמבולנסים שזה מאוד הפריע, אבל חוץ מזה הכול היה נורמלי ורגיל".

 

בנוגע לשינוי שנכפה על תושבי העיר אמר יצחק: "אני חושב ש-90 עד 95% מהציבור מאוד ממושמע להוראות. הרוב המוחץ הולך עם מסכות וכפפות ואני בעצמי מתנדב בארגון שמסביר מה הממשלה עושה.

 

"היה בלבול בציבור, סמנכ"ל משרד הבריאות אמר לא לשים מסכות ובגלל זה דברים נתפשים בציבור כ'הנה, חרדי לא שם מסכות'. כשמסבירים דברים לציבור אז הרוב ממושמע. יש כאלה שחוו דברים לא נעימים מהממסד הישראלי במשך תקופה מאוד ארוכה, ניסו לגייס אותם בכפייה, ולכן הם לא מוכנים לחוות חוויות לא נעימות".

 

 

 
  

 

בנוסף עלתה אפשרות להכריז על שכונות חרדיות בירושלים כעל "אזורים מוגבלים". זאת, על רקע דברי שר הפנים אריה דרעי שאמר הבוקר בוועדת הקורונה כי בחלק מהשכונות בבירה שיעור הנדבקים גבוה אף מבבני ברק. שנדי סדובסקי, תושבת שכונת גאולה בירושלים, אמרה כי "היה בלבול מאוד גדול, לא רק אצלנו במגזר. חלק מהפוליטיקאים אמרו - זה רק הפחדה, זה פוליטי, אין מגפה כזו".

 

לדבריה, המיינסטרים החרדי "לא חשוף למידע חזותי, הוא שומע מה עובר מפה לאוזן אבל לא רואה את התמונות כמו שאני למשל ראיתי. אני ראיתי את מה שקורה באיטליה והבנתי ישר שזה רציני כי התמונות היו כל כך קשות". על האפשרות להפרת ההנחיות בפסח אמרה: "אני רואה שעכשיו הדברים נכנסים ללב ולמוח. אנשים רואים את התוצאות של הסיפור הזה בארצות הברית, בקהילות היהודיות. הם מבינים שזה רציני ואני רואה כבר כמה ימים רחובות ריקים".

 

חולים רבים נקלטים במלונות שאתם מתפעל כרגע פיקוד העורף. האחראי על הפרויקט, תת-אלוף יורם לרדו, ציין בריאיון לאולפן ynet כי כרגע יש במלונות 818 חולים. "ההיקפים גדולים, אבל לרוב זה עובד בצורה טובה", ציין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
סוגרים את אלעד
צילום: מוטי קמחי
מומלצים