שתף קטע נבחר

צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

עומסי תנועה לפני הסגר: "תהיה אכיפה חסרת תקדים"

בכבישים מורגשת תנועה ערה במיוחד של מכוניות לקראת הסגר שייכנס לתוקף ב-19:00. התחבורה הציבורית תופסק ב-20:00. מחר: עוצר מ-15:00. כ-30 אלף שוטרים, 1,400 חיילים ומאות פקחים יתפרסו "באוויר, ביבשה וגם בים". מסוקים ורחפנים יסייעו באכיפה

ב-19:00 ייכנסו לתוקף הוראות הממשלה החדשות, התחבורה הציבורית תופסק ב-20:00 ומדינת ישראל תיכנס לסגר מוחלט עד אחרי חג הפסח. לפני הסגר והעוצר נרשמה היום (ג') תנועה ערה בכבישים - מגמה שהחלה כבר אתמול, עם עלייה המוערכת ב-45% בהשוואה לשבוע שעבר - כך נמסר מחברת נתיבי ישראל. יצוין כי בשבועיים האחרונים נרשמה ירידה בשיעור של 60-50 אחוזים בתנועה בנתיבי איילון. מאמש נרשמה עלייה בשיעור של כ-20 אחוזים בתנועה.

 

 
 
מחלף אלוף שדה (צילום: נתיבי ישראל )
עומס בכביש 4 במחלף אלוף שדה(צילום: נתיבי ישראל )
עומסים באיילון צפון ()
עומסים באיילון צפון

עומסים באיילון צפון ()

עומסים באיילון צפון ()

 

 

סגר פסח: עד מתי אפשר לצאת מהערים? כל הפרטים

מסמך ההגבלות המלא

 

כוחות הביטחון ערוכים בכוחות מתוגברים לאכוף את התקנות לשעת חירום כחלק מהמאבק בהתפשטות נגיף הקורונה. השר לביטחון פנים גלעד ארדן הגיע בצהריים לשכונת מאה שערים בירושלים - ואמר: "המשטרה קיבלה משימה בהיקף חסר תקדים". ממלא מקום המפכ"ל ניצב מוטי כהן אישר את התוכניות המבצעיות, שיכללו כ-30 אלף שוטרים, 1,400 חיילים וכ-300 פקחים.

 

ראש העיר ירושלים משה ליאון התייחס לפעילות המשטרה ולחלוקת העיר לאזורים: "אני מברך את ממשלת ישראל על ההחלטה, שנעשתה בשיתוף פעולה מלא איתנו. ההחלטה מתייחסת לחג הפסח, והיא תקפה מהיום ב-19:00 עד שישי בבוקר, בדומה לשאר חלקי המדינה. נמשיך לעשות כל מאמץ, יחד עם הממשלה, לשמור על בריאות הציבור, להימנע מהידבקות של כל חלקיו ולמגר את הקורונה". 

 

ראש חטיבת אבטחה ורישוי במשטרה, תת-ניצב מוריס חן, אמר היום בריאיון לאולפן ynet: "אנו נכנסים למבצע ארצי. תהיה אכיפה בהיקף חסר תקדים כדי לוודא שאנשים יישארו בבתים".

 

 

גלעד ארדן במאה שערים (צילום: גלעד כהן )
השר גלעד ארדן במאה שערים(צילום: גלעד כהן )

 

מוקדם יותר אישרה הממשלה את המגבלות החדשות בעקבות התפשטות נגיף הקורונה לקראת ליל הסדר. השרים אישרו בישיבה טלפונית את התקנות, שעל חלקן הודיע ראש הממשלה בנימין נתניהו בהצהרתו אמש. לפי התקנות, הסגר יתחיל ב-19:00 בערב. אנשים לא יוכלו לצאת מהערים שבהן הם מתגוררים עד מוצאי שבת ב-20:00, אז יחזרו לתוקפן ההגבלות הרגילות. מחר ב-15:00 לפני ליל הסדר יוחרפו ההגבלות, ויהיה אסור להתרחק יותר ממאה מטרים ממקום המגורים. העוצר יהיה בתוקף עד יום חמישי ב-7:00 בבוקר. בנוסף, ביום ראשון ייכנס לתוקף הצו המחייב עטיית מסכה בכל יציאה ממקום המגורים.

 

אינפו הגבלות חדשות קורונה ליל הסדר ()

 

 

היערכות לסגר בעיר אלעד (צילום: מוטי קמחי )
היערכות לסגר בעיר אלעד(צילום: מוטי קמחי )

  

 

 

תת-ניצב חן אמר כי במבצע ייקחו חלק אלפי שוטרים בסיוע חיילים - "באוויר, ביבשה וגם בים. השיטור הרגלי, השיטור העירוני, מסוקים ורחפנים יופעלו כדי לוודא שאנשים מקיימים את ההנחיות". 

 

מחסומים משטרתיים בכיכר רבין (צילום: מוטי קמחי)
מחסומים משטרתיים בכיכר רבין(צילום: מוטי קמחי)

מחסומים משטרתיים בכיכר רבין (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

מחסום משטרתי בכניסה לביתר עילית בעקבות הסגר על העיר (צילום: אלי מנדלבאום)
(צילום: אלי מנדלבאום)

 

לדבריו, המבצע הנרחב יתמקד בשלושה מישורים: "נתפרס באזורים שבהם אנשים עורכים קניות כדי לוודא שהם מסיימים אותן בזמן; ביישובים שמשרד הבריאות הגדיר שבהם שיעור ההדבקה גדול - בהם בני ברק - וכן בצירים הראשיים". הקצין הבכיר הוסיף כי בכביש 1 (תל אביב-ירושלים) נרשמו עומסי תנועה כבדים, והשוטרים הורו לאזרחים שאינם מתגוררים בבירה ושהיו בדרכם לחגוג את ליל הסדר בירושלים לשוב על עקבותיהם.

 

 

 

 

 

 

"אנחנו במערכה לבלום את התפשטות המגפה", המשיך תת-ניצב חן. "משמעת אזרחית מצילה חיים, לא אכיפה משטרתית. אנחנו לא נהיה בכל מקום, הציבור צריך להבין שהאחריות אצלו. נכפה על כולנו לחגוג את חג הפסח במגבלות, אבל זה כדי שבשנה הבאה נחגוג יחד". עוד אמר כי קיים חשש אמיתי שאזרחים יפרו את ההנחיות: "אנחנו אומנם נמצאים במקום טוב, אבל עם זאת יש חלקים מסוימים באוכלוסייה שצריכים להפנים יותר את ההוראות - בסיוע ראשי הקהילות שלהם. זה צו השעה".

 

ניצב כהן אמר עוד כי "המטרה היא לא אכיפה בלבד. האכיפה היא אמצעי להשגת הצורך המבצעי של משטרת ישראל", והוסיף: "אם היה סגר מלא אולי זה היה יותר פשוט. הנחת העבודה שלי היא שעם ישראל יודע מה אחריותו, ואני מעריך שלא נראה תנועה ערה בכבישים.

 

"עם זאת, אנחנו נמנע את המעברים ואם יהיה צורך נבצע אכיפה. המטרה שלנו היא לצמצם עד למינימום את ההדבקה. לא הכול חייב להיות באכיפה". בנוגע ליכולת של המשטרה למנוע את התנועה באופן מוחלט הוא אמר: "נהיה בערים הגדולים ובפריסה רחבה. לא נציב מחסום בכל רשות מקומית. הפריסה תהיה מושכלת".



יוחננוף תל אביב (צילום: מוטי קמחי)
תורים במרכולים(צילום: מוטי קמחי)

 

 

פיקוד העורף: "נמצאים באירוע מתמשך, המטרה - להציל חיים"

תת-אלוף איציק בר, ראש מטה פיקוד העורף, התייחס גם הוא להיערכות הצבא לאכוף את הסגר: "המאמץ המרכזי כעת הוא לאפשר למרחב האזרחי להיכנס בצורה המיטבית לחג. עיקר המאמץ הוא סיוע בחלוקת מארזי מזון טריים ומשלימים לקראת החג. אנחנו מסייעים הן למשרד הבריאות והן למד"א".

 

לדברי תא"ל בר, "המשימה של פיקוד העורף היא להציל חיים ולאפשר את רצף התפקוד של מערכת הבריאות - כגון פתיחת 'מלוניות הקורונה' - וסיוע במוסדות גריאטריים". הוא העלה סוגיה בנוגע למשמעת האזרחים: "החשש הוא שזה לא יימשך לאורך זמן. אנחנו לא מדברים על אירוע קצר, אלא על אירוע מתמשך. ייתכן שנגיע למצב של יותר חולים מונשמים - דבר שיהווה אתגר למערכת הבריאות. נעשה הכול כדי לא להגיע לשם".

 

אנשים קונים בסופר בבני ברק לקראת חג הפסח בצל הקורונה (צילום: שחר גולדשטיין)
עורכים קניות בבני ברק(צילום: שחר גולדשטיין)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

הקצין התייחס לסוגיית החולים בבני ברק, שחלקם מסרבים לצאת מהעיר: "בציבור החרדי יש היבטים התנהגותיים אחרים. אנחנו עושים הכול כדי לאפשר את היציאה של אותם חולים מהעיר. לדעתי, המגמה משתפרת ואנו רואים התנהלות טובה יותר. אנחנו ערוכים עם מלוניות שיאפשרו לציבור החרדי שהייה עם כל הרגישות הנדרשת. צריך להוריד את הלחץ סביב אותם חולים ולאפשר את המשך התפקוד של העיר".

 

בנוסף, בצה"ל אמרו כי "בהתאם להנחיות משרד הבריאות למניעת התפשטות נגיף הקורונה, שטחי האימונים (שטחי אש) וציר 10 לא ייפתחו במהלך חג הפסח למטיילים כמדי שנה. צה"ל ימשיך להתאמן בשטחים אלה במהלך חול המועד. נדגיש כי כניסה לשטחי האימון מהווה סכנת חיים".

 

מצה"ל נמסר עוד כי "בהמשך להנחיית הממשלה לאיסור יציאה מעיר המגורים החל מ-19:00, נדגיש כי תותר תנועת כלי רכב צבאיים ללא הגבלה בערים שאינן בהסגר. כמו כן, תותר תנועת חיילים בנשיאת חוגר ותנועת הורים או בני משפחה לאיסוף ופיזור חיילים בנשיאת צילום של תעודת החוגר".

 

ראובן ריבלין יחד עם לוחמי מג
ראובן ריבלין יחד עם לוחמי מג"ב(צילום: מארק ניימן, לע"מ)

 

כמו כן, נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין יצא היום אל המחסומים שבהם פועלים יחד חיילי צה"ל, שוטרי משטרת ישראל ולוחמי מג"ב והודה להם על פועלם למען שמירת הסדר. "אנחנו מתמודדים עם משבר בריאותי שמדינת ישראל לא ידעה כמותו", אמר. "במשבר הזה, צוותי החירום ובהם כוחות צה"ל, מג"ב והמשטרה - משרתים סדירים לצד מתנדבים - ניצבים בחזית. חזית ההגנה על שלום הציבור ובריאות הציבור. פעם אחר פעם אתם מוכיחים שאתם עומדים בכל אתגר למען אזרחי ישראל כולם. גם במחיר סיכון הבריאות האישית שלכם".

 

ההגבלות החדשות

במסמך שהובא לאישור השרים נכתב כי מהיום ב-19:00 ועד שבת ב-20:00 "לא יוכל אדם להצטייד במזון, תרופות ומוצרים חיוניים וקבלת שירותים חיוניים, אלא ביישוב מגוריו. זאת, למעט אם ביישוב מגוריו לא קיימים שירותים אלה, ואז יוכל לקבלם ביישוב הסמוך ליישוב מגוריו. יציאה ממקום מגורים, של יחיד או של אנשים הגרים באותו מקום, תתאפשר בשטח ציבורי ולמרחק של עד מאה מטרים ממקום המגורים".

 

מחר ייסגרו הסופרמרקטים מוקדם יחסים, ומ-15:00 עד יום חמישי ב-7:00 תיאסר גם הצטיידות במזון ביישובים שמרבית תושביהם יהודים, כך נכתב. עד שעה זו החנויות יהיו פתוחות, ויתאפשרו גם שירותי משלוחים.

 

התחבורה הציבורית, למעט מוניות, תופסק לחלוטין בשעה 20:00, ותתחדש ביום ראשון בבוקר. האיסור יחול גם על טיסות בינלאומיות. ביישובים ערביים תהיה תחבורה ציבורית עירונית בלבד עד יום חמישי ב-20:00, אז תופסק עד יום ראשון בבוקר. ממשרד התחבורה נמסר כי "פעילות התחבורה הציבורית תופסק הערב ב-20:00 ותחודש לאחר חג הפסח, ביום ראשון. תנועת הרכבת הקלה בירושלים תופסק גם היא בימי החג, ותחודש עם חזרת התחבורה הציבורית לפעילות.

 

"בעקבות החלטת הממשלה על הגבלות נוספות בתנועת האזרחים, נקבע כי התחבורה הציבורית תפסיק לפעול במהלך ימי החג ביישובים היהודיים ברחבי הארץ. ביישובים הערביים תופסק פעילות הקווים הבינעירוניים, והתחבורה הציבורית תפעל רק בתוך היישובים. הפעילות במגזר הערבי תופסק ביום חמישי ב-20:00 בערב ולמשך סוף השבוע".

 

עוד נמסר כי "בימי חול המועד, בימים ראשון ושני, תחודש פעילות התחבורה הציבורית במתכונתה הנוכחית, ותופסק שוב בערב החג השני, החל מיום שני ב-20:00 ועד לבוקר יום חמישי שלאחר חול המועד".

 

כמו כן, ממסמך התקנות לא ברור אם יאושר לצאת מהיישוב לצורך עבודה המוגדרת חיונית, אך דובר משרד הבריאות הבהיר כי מעבר ילדים בין הורים גרושים ימשיך להתבצע. ירושלים תחולק לשבעה רובעים, ולא ניתן יהיה להסתובב בין הרובעים. בגרסה הקודמת אמורות היו להיחסם 15 שכונות, חרדיות בעיקרן, ובגרסה זו של התקנות נמנעה ההחלטה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נתיבי ישראל
לפני הסגר: תנועה ערה בכבישים
צילום: נתיבי ישראל
מומלצים