שתף קטע נבחר

צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

מיליון וחצי נדבקים ברחבי העולם: נמשכת הירידה במספר המתים היומי בספרד

מניין הנדבקים בקורונה ממשיך לעלות במדינות רבות, ובארה"ב ישנם כבר יותר מ-430 אלף נדבקים. כמעט 90 אלף מתו מהנגיף בכל העולם ומספר המחלימים עומד על יותר מ-330 אלף. בספרד מתו ביממה האחרונה 683 בני אדם, המספר היומי הנמוך ביותר בשבועיים האחרונים

 

צוותי רפואה נגיף נגד קורונה  ניו יורק ארצות הברית (צילום: AFP)
צוותי רפואה בניו יורק. הכי הרבה נדבקים בעולם(צילום: AFP)

מספר הנדבקים המאומתים בנגיף הקורונה הגיע הלילה (חמישי) ליותר ממיליון וחצי. כמעט 90,000 בני אדם מתו מהנגיף עד כה, ו-330 אלף החלימו. בספרד מתו ביממה האחרונה 683 בני אדם, המספר היומי הנמוך ביותר בשבועיים האחרונים. 5,756 נדבקים נוספו שם ביממה האחרונה. בבריטניה מצבו של ראש הממשלה בוריס ג'ונסון משתפר אך הוא עדיין מאושפז בטיפול נמרץ, הבוקר נמסר כי הוא יושב במיטתו. בישראל עלה הבוקר מספר הנפטרים מהנגיף ל-79 ומספר הנדבקים ל-9,755. 

 

 

נאבקים בקורונה - עדכונים אחרונים

העוצר נגמר, הסגר נמשך: עלה ל-79 מספר המתים מקורונה בישראל

בעיצומו של הסגר: טיסה מארה"ב נחתה בנתב"ג, הנוסעים יצאו במוניות

באופן חריג: הודו העבירה לישראל תרופה ניסיונית לקורונה

חומרים כימיים לעשרות אלפי בדיקות קורונה הגיעו מדרום קוריאה

 

בארה"ב, שנגיף הקורונה התחיל להתפרץ בה באופן משמעותי רק במהלך השבועיים האחרונים, ישנם כבר יותר מ-430,000 נדבקים, כאשר רק במדינת ניו יורק ישנם יותר מ-150 אלף נדבקים – יותר מכל מדינה אחרת בעולם. משרד הבריאות האמריקני מסר הלילה לסוכנות הידיעות AP כי המאגר האסטרטגי הלאומי של ציוד רפואי אזל כמעט לחלוטין. מדובר במאגר חירום שנועד לגשר על פערים באספקה של ציוד ותרופות בתקופות של משבר, וכולל בין היתר מכונות הנשמה, מסכות כירורגיות, מגנים, וציוד רפואי נוסף שנמצא כעת במחסור עולמי.

רחובות ריקים נגיף קורונה  ניו יורק ארצות הברית (צילום: AFP)
הרחובות הריקים בניו יורק(צילום: AFP)

מייק פנס ודונלד טראמפ בתדרוך על נגיף הקורונה (צילום: AP)
דונלד טראמפ בתדרוך על נגיף הקורונה(צילום: AP)

בתוך כך, חברי האקדמיה הלאומית למדעים של ארה"ב הזהירו הלילה את טראמפ בעקבות טענותיו כי "נגיף הקורונה נעלם בדרך פלא כשמזג האוויר מתחמם". במכתב לבית הלבן, אמרו המומחים כי לא רק שמידת הנכונות של טענה זו מוטלת בספק, אלא גם שממילא נראה שמעט אנשים בעולם חסינים מפני הקורונה ולכן הדבר כלל לא משנה.

 

באיטליה, מוקד ההתפרצות המשמעותי הראשון של הנגיף באירופה, ישנם כעת כ-140 אלף נדבקים, כאשר קצב החולים שנוספים בכל יום ירד משמעותית בשבוע האחרון. עם זאת, איטליה היא עדיין המדינה שבה מתו הכי הרבה בני אדם מהנגיף, ומספרם עומד כעת על יותר מ-17 אלף.

מסכות נגד קורונה צוותי רפואה בית חולים רומא איטליה (צילום: AFP)
בית חולים באיטליה(צילום: AFP)

גם בספרד החלה ירידה איטית במספר היומי של מתים ונדבקים חדשים, וכעת ישנם במדינה כ-152 אלף נדבקים ו-יותר מ-15 אלף מתים. המספר צפוי לעלות עוד, מכיוון שבבתי החולים שם מאושפזים יותר מ-7,000 חולים במצב קשה.

  (צילום: gettyimages)
ספרד(צילום: gettyimages)

בצרפת, שמשלימה פערי דיווח לאחר שבתחילה לא ספרה את הנדבקים והמתים בבתי האבות, מספר המאובחנים הגיע כמעט ל-113 אלף, ומספר המתים יותר לכמעט 11 אלף. גם בצרפת ישנם יותר מ-7,000 מאושפזים במצב קשה בבתי החולים.

  (צילום: AFP)
רחובות פריז(צילום: AFP)

 

 

בבריטניה מספר המאובחנים הגיע ליותר מ-60 אלף, ומספר המתים יותר מ-7,000, עם מותם של 938 בני אדם נוספים. רק אתמול נוספו יותר כמעט 5,500 מאובחנים.

 

רוסיה עברה הבוקר את ישראל במספר הנדבקים, ודיווחה על עליה של כ-1,500 ביום אחד. לפי הדיווח האחרון ברוסיה מתו 76 בני אדם מהנגיף.

 

באיראן, שבה דווח עד כה על כ-65 אלף נדבקים וכ-4,000 מתים מהנגיף, אמר הבוקר המנהיג העליון עלי חמינאי כי שלטונות הרפובליקה האיסלאמית שוקלים לאסור התקהלויות המוניות במהלך חודש הרמדאן, בעקבות מגפת הקורונה. חג הרמדאן צפוי להתחיל בעוד שבועיים.

 

מדינות נוספות שמראות עליה מדאיגה במספר המאובחנים היומי הן גרמניה, שם נרשמה עלייה של כ-250 מתים ו-5,000 נדבקים, טורקיה - עם עלייה של יותר מ-4,000 נדבקים ו-87 מתים, ברזיל, בלגיה, קנדה, הולנד, פורטוגל ושוויץ. בשבדיה, שנקטה במדינות הגבלות מקלה מאוד, וגודל אוכלוסייתה דומה לשל ישראל, מתו רק אתמול 96 בני אדם, ובסך הכל נמנו כבר כ-687 מתים, למרות שמניין החולים הרשמי נמוך מאשר בישראל ועומד על כ-8,500.

 

בסין, לעומת זאת, מתו הלילה שני בני אדם מהקורונה, לאחר יומיים שבהם לא מת אף אדם מהנגיף במדינה.

 

אם בוחנים את כמות בדיקות הקורונה שבוצעו לפי הדיווחים בכל מדינה, ניתן לראות כי בארה"ב בוצעו עד כה יותר מ-2 מיליון בדיקות, המספר הגבוה ביותר מבין המדינות לגביהן ישנם דיווחים, ואחריה נמצאת גרמניה עם יותר מ-1.3 מיליון בדיקות, רוסיה עם כ-900 אלף בדיקות, ואיטליה עם 800 אלף. עם זאת, כאשר בוחנים את מספר הבדיקות שדווחו ביחס לאוכלוסיית כל מדינה, ניתן לראות כי המובילות הן סן מרינו - עם 105 בדיקות לכל אלף תושבים, איסלנד עם 90 בדיקות לכל אלף תושבים, ואיחוד האמירויות עם 60. בישראל בוצעו לפי הדיווחים כ-13.5 בדיקות לאלף תושבים, ומקדימות אותה גם נורווגיה, שוויץ וגרמניה.

 

דניאל סלאמה השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים