שתף קטע נבחר
צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

משרד הבריאות: ילדים הם "מפיצים שקטים" של הקורונה

נתונים חדשים של משרד הבריאות מראים כי כמעט שליש מחולי הקורונה בקרב ילדים בגילאי 9 ומטה אינם סובלים מאף תסמין. כעת חוששים במשרד שהם מפיצים שקטים, שעלולים לתרום משמעותית להתפשטות הקורונה – מבלי שאיש יודע

נתונים מעודכנים שמפרסם משרד הבריאות לפני כניסת החג מגלים פרטים חדשים על קבוצה נוספת שככל הנראה מפיצה את המחלה, מבלי שאתם יודעים: על פי הממצאים עולה ששיעור גבוה מהילדים שמאובחנים כחולי קורונה, כלל לא סבלו מתסמינים, ומכך החשש שהם מפיצים משמעותיים של המחלה.

 

   

חשוב לוודא שהמסכות מתאימות למימדי הפנים (צילום: shutterstock)
לילדים יש את הפוטנציאל להיות מפיצים של הנגיף(צילום: shutterstock)

 

התפרצות הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet

 

על פי נתוני משרד הבריאות, אחוז החולים המאומתים בקרב ילדים בגילאי 0 ומעלה נמוך יותר מכלל הנבדקים: מתוך כלל הנבדקים רק 7% הם ילדים, ומתוכם רק 4% נמצאו מאומתים לקורונה. בתקנון לאוכלוסייה, שיעור הילדים החולים הוא 21.6 לכל 100 אלף איש. זהו שיעור המאומתים הנמוך ביותר מכל קבוצות הגיל.

 

 

 

מפיצים שקטים של הנגיף

כפי שפורסם עד כה, גם הילדים שלקו בקורונה, סבלו מתסמינים קלים. נתונים אלה תואמים את הנתונים ברחבי העולם, שהראו כי כמעט שלא דווח על מקרי פטירה של ילדים, עד לשבוע האחרון בו נפטרו שלושה ילדים בארה"ב וילדה בבריטניה.

 

אבל הנתון המעניין יותר, נוגע לתסמינים הקליניים בעת נטילת הדגימה: בקרב 27% מהילדים, לא היו כלל תסמינים בזמן הבדיקה. 29% מהילדים סבלו מחום ותסמינים נשימתיים, 11% סבלו מחום בלבד, ו-33% סבלו משיעול ללא חום.

  

 

 

בקבוצות גיל אחרות, שיעור החולים האסימפטומטיים (ללא תסמינים) נמוך הרבה יותר: 7% בגילאי 20-29, 4% בגילאי 50-59, ו-7% בקרב קשישים בגילאי 70 ומעלה.

  

נתונים אלה, מעלים את החשש שילדים הם מפיצים שקטים (silent spreaders) של מחלת הקורונה: מדובר בקבוצות חולים שאינם סובלים כלל מתסמינים, והם התורמים העקריים להפצה של מחלת הקורונה.

 

הנתון מדאיג במיוחד, משום שמשרד הבריאות אינו עורך סקירות לבדיקת קורונה בקרב אלה שאינם סובלים מתסמיני המחלה או שלא שהו במגע קרוב עם חולה מאומת.

 

"אחוז המאומתים ללא תסמינים בקרב ילדים גבוה באופן משמעותי ביחס לכל שאר קבוצות הגיל האחרות", סיכמה הפרופ' סיגל סדצקי, ראש שירותי בריאות הציבור, בחוברת הנתונים החדשה, "נתון זה יכול לרמז כי לילדים יש את הפוטנציאל להיות מפיצים של הנגיף מבלי שיחשדו כנדבקים בו".

 

בתום חג הפסח, מתכוון ראש הממשלה להתחיל ולשחרר את הסגר ולפתוח מחדש את בתי הספר. תחילה יהיו אלה תלמידי החינוך המיוחד, לאחריהם כיתות בית הספר היסודי בשכבות לסירוגין. אם לא תתבצע סקירה מדגמית של ילדים ללא תסמינים, עלולה המחלה להתפשט בגל שני נרחב, שיוביל שוב לסגר ממושך.

 

על פי המידע שהצטבר, נגיף הקורונה עצמו אינו זה שגורם לפגיעה הנרחבת בגוף, אלא מערכת החיסון שמגיבה אליו, בתהליך המכונה "סערת ציטוקינים". במצב זה, מאותת הנגיף ככל הנראה למערכת החיסון "להסתער" בפעילות קיצונית, ולגרום להרס משמעותי של איברי הגוף. על פי הנחת העבודה, בקבוצת הילדים, ישנה פעילות ירודה יותר של סערת הציטוקינים, ומערכת החיסון אינה מגיבה בקיצוניות קשה לפלישת הנגיף.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ללא תסמינים אבל מדבקים. ילדים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים