שתף קטע נבחר

צילום: AFP, MCT

העיתון שמזוהה עם ליצמן נגד נתניהו: "הפך את הקורונה למגפה אנטי חרדית"

עיתון "המודיע" יצא בביקורת חריפה נגד צעדי הממשלה בבני ברק ובירושלים. "החרדי הפך לחזות המגפה ונתניהו עסוק במנדט להרכבת ממשלה", נכתב. עורך העיתון השווה את השכונות בבירה ל"גטאות". ח"כ אייכלר מיהדות התורה: "סגר לחרדים בלבד - תוצאה של נגיף האנטישמיות"

עיתון "המודיע", אחד הביטאונים הרשמיים המרכזיים של מפלגת יהדות התורה, מתח הבוקר (יום ב') ביקורת חריפה על ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בעקבות ההחלטה להדק את הסגר על השכונות החרדיות בירושלים. בעיתון נכתב כי ההחלטה התקבלה ממניעים זרים ופסולים ובהם גם שנאת חרדים.

 

בגיליון שהופץ הבוקר גייס "המודיע" את בכירי כותביו למחאה משולבת, חריגה במיוחד, נגד המהלך. רוב עמודי העיתון הוקדשו לנושא. בגיליון נעשה שימוש גם במוטיבים מתקופת השואה הרומזים כי הסגר הוא ביטוי לגזענות ואף לאנטישמיות. הביקורת הופנתה כולה לנתניהו, זאת בזמן ששר הבריאות ליצמן, החתום אף הוא על ההחלטה, מנוקה מכל אחריות.

 

 

בנימין נתניהו יעקב ליצמן  (צילום: עמית שאבי)
בנימין נתניהו ויעקב ליצמן (צילום: עמית שאבי)

 

 

עיתון המודיע ()
עיתון המודיע

עורך העיתון, יצחק מתתיהו טננבוים, מחה תחילה על הנעשה בבני ברק, וכתב: "אילו זה קרה באמריקה, באנגליה במרוקו או בצרפת, הייתה ממשלת מדינת היהודים מקימה קול זעקה: 'אנטישמים! מה זה להטיל סגר רק על שכונות של יהודים? מה זה לדחוס יהודים חרדים בסגר, כלומר בגטו?'".

 

"במקום להעביר לבני ברק את כל השירותים המתחייבים, הופכים אותה למעבדה סגורה ומסוגרת", טען טננבוים, "במקום לטפל במיגור הקורונה, במקום לטפל בנדבקי הקורונה, במקום לערוך בדיקות מהירות לתושבים עם תסמינים, סוגרים על הקורונה חזק-חזק כדי שתישאר בתוך בני ברק. האם כך היו נוהגים בכל עיר לא חרדית? בוודאי שלא. הארץ הייתה בוערת".

 

גם את השכונות הירושלמיות שעליהן הוטל סגר דימה עורך "המודיע" ל"גטאות בשינוי קטן", כאשר "במקום גדרות דוקרניים מוצבות סביבן גדרות משטרתיות שחלקן אלימות". לדבריו, במגזר הערבי ישנם ישובים המובילים במספר החולים ובקצב בכפלה יותר מבני ברק ומהשכונות החרדיות בבירה. "האם היה עולה על הדעת לסגור רק על יישובים ערביים?", תהה.

Benjamin Netanyahu, a prime minister under criminal indictment  (Photo: EPA)
טענות נגד נתניהו ש"הפך את הקורונה לאנטי חרדית"(Photo: EPA)

מחסום משטרה בירושלים (צילום: EPA)
הסגר בירושלים(צילום: EPA)

מפת ירושלים המחולקת ()
מפת ירושלים המחולקת

"הקורונה הפכה למגפה אנטי חרדית", סיכם טננבוים, "יהודי חרדי מטופל בגסות וברשעות על ידי שוטרים ממשטרת ישראל, בשונה לחלוטין מתושב מקומי בעל חזות חילונית. הוא מטופל לא כתל אביבי על שפת הים ולא כאשקלוני בגן העיר". לשיטתו מדובר ב"פגיעות גזעניות ביהודים שכל 'חטאם' הוא שהם יותר נאמנים לבורא עולם על ידי קיום מצוותיו", וזו "שערוריה כואבת".

 

מנחם גשייד, אף הוא מהכותבים הבכירים בעיתון, תיאר תחושה של "תסכול הולך וגובר" בציבור. הוא תהה "מה עושה ראש הממשלה בנידון, האיש שמנהל את המערכה כולה מתחילתה". לדבריו, "חרדי במדינת ישראל הפך להיות חזות הקורונה". הוא מוסיף כי נתניהו, במקום להיאבק בכך, "עסוק במי יקבל את המנדט להרכיב ממשלה".

 

"למאות אלפי הבוחרים מהסיעות החרדיות שחברו לגוש הימין בראשותו אין מנדט להרכיב ולו פאזל בחדר המדרגות", עקץ גשייד, "ראש הממשלה יודע שהוא זכה לתמיכה רבה בקרב החרדים. איש לא העלה בדעתו כי הסיעות החרדיות שהיו שותפות לבלוק נתניהו שלוש מערכות בחירות ברציפות יחושו שהבלוק עלול להיות מושלך לעברם ועליהם".

 

 

עם זאת הדגיש הכותב כי אין בהתקפה החריפה שלו כדי לתקוע טריז של ממש בין יהדות התורה לבין ראש הממשלה. "שאיש לא ינסה להסיט את הביקורת למניעים פוליטיים", כתב, "אין לנו כל עניין בהתקוטטות פוליטית מולו. יש לנו שאלות ואנו זכאים לתשובות. הם מגיעות לנו בזכות ולא בחסד - אנו כואבים את חילול השם".

 

גשייד מזכיר במאמרו כי בעוד שסעודות הפורים שנערכו לפני יותר מחודש התקיימו כחוק, כאשר ההגבלות שהטילה הממשלה על התכנסות המונית לא היו חמורות, נערך באותם ימים ממש משחק כדורסל בין הפועל ירושלים למכבי תל אביב בהשתתפות כ-9,000 צופים - התקהלות שהייתה אסורה כבר אז.

ג'יימס פלדין  (צילום: ראובן שוורץ)
"יש חוק ויש חוק". המשחק בין הפועל ירושלים למכבי ת"א(צילום: ראובן שוורץ)

אוהד הפועל ירושלים (צילום: ראובן שוורץ)
"איש אינו שואל אם המשתתפים במשחק הם מקור ההדבקה בעיר"(צילום: ראובן שוורץ)
 

"איש אינו שואל שמא המשתתפים במשחק הם מקור ההדבקה בירושלים", מחה, "אולי השחקנים על המגרש שחזרו מספרד (שחקני מכבי ת"א) ועל פי החוק היו אמורים להיות בבידוד בבית הם מקור ההדבקה, שכן הם הופיעו בפומבי תוך צפצוף על החוק בריש גלי". הוא טען לאפליה: "כנראה שיש חוק ויש חוק. יש סגר ויש סגר".

 

טענה נוספת היא כי גורמי המקצוע, בגיבויו של נתניהו, "משחקים" עם מספר התושבים בשכונות החרדיות בירושלים ובכך מציגים נתונים מלאכותיים ומנופחים על שיעור התחלואה בהן. כדוגמה לכך ציין כי בהר נוף, שבראש "הרשימה האדומה", גרים 26 אלף איש ולא 16 אלף כפי שטוענת הממשלה. "כשמדובר בחרדים היד על הסגר קלה יותר", כתב גשייד.

ח"כ אייכלר: "נגיף האנטישמיות" (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
ח"כ אייכלר: "נגיף האנטישמיות"(צילום: עמית שאבי)

"לא פחות מאלף שוטרים הוקצו למשימה לשמור על אזרחי בני ברק", הוסיף, "כותב השורות סייר ביום שישי ברחובות המרכזיים בתל אביב ולא מצא ולו ניידת משטרה בודדת, אך בכניסה לבני ברק ראה ארבעה שוטרים המתנפלים על ילד שנסע על אופניים ליד ביתו". בנוסף טען למציאות "הזויה", כלשונו, בה אלפי פועלים פלסטינים נכנסים ארצה מדי יום בחסות "מדינת ישראל בראשות נתניהו והימין", והעיר כי "להם מותר לנוע בחופשיות, לחרדים אסור".

 

כותרת נוספת ב"המודיע" יוחסה לח"כ ישראל אייכלר שטען כי "סגר לחרדים בלבד - תוצאת נגיף האנטישמיות". חברו של ליצמן לסיעת יהדות התורה טען כי "שכונות הפכו לגטאות", תוך ש"מניעים פסולים עומדים מאחורי הסגר". לדבריו, "צעדי הממשלה חושפים איבה לחרדים". אייכלר סיכם: "כל אפליה בגזירה על הציבור או בטיפול בחולה היא פשעה שנאה! התחוור מעל לכל ספק שדעות קדומות בתקשורת משפיעות על אסטרטגיית ניהול המשבר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי
ליצמן ונתניהו
צילום: עמית שאבי
מומלצים