שתף קטע נבחר

צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

הסגר בירושלים החל: 100 מחסומים במרכז העיר

העיר השנייה בסגר אחרי בני ברק: 4 אזורים הוכרזו כ"מוגבלים" ותיאסר היציאה או הכניסה אליהם - פרט להחרגות. 100 מחסומים באזור מאה שערים, גאולה ושכונת הבוכרים, מחסומים גם בכניסה לעיר. גם ביתו של ראש העיר ליאון בתחום שבסגר. אלו השכונות שנכללות בסגר

 

 

הסגר בירושלים החל: ארבעה אזורים שונים הוכרזו החל מהיום (א') ב-12:00 בצהריים כ"אזורים מוגבלים", ובכך הפכה ירושלים לעיר השנייה אחרי בני ברק שבה מוטל סגר במטרה למנוע את התפשטות נגיף הקורונה. המשטרה נערכת לאכיפת התקנות וכבר נפרסו מחסומים רבים בכל הכניסות והיציאות של אותם אזורים. בכניסה לשכונת רמות, שנכללת בין "שכונות הסגר", נרשמו עומסי תנועה כבדים לאחר כניסתו לתוקף של הסגר האזורי.

 

הכותרות האחרונות:

כמעט 1 מכל 100 תושבים בבני ברק חלה בקורונה

ליצמן: "הגבלת תנועה רק באזורים חרדיים מוטעית"

בוריס ג'ונסון: "חייב לרופאים את חיי"

מהבוקר - חובה לעטות מסכות מחוץ לבית

  

ירושלים ממשיכה להוביל במספר החולים בארץ, ומספר הנדבקים בעיר הגיע היום ל-1,959 איש. אלו השכונות הנכללות בסגר: רמות, רמת שלמה, נווה יעקב, הר נוף, גבעת שאול, קריית משה, רחביה - בין הרחובות קרן קיימת לישראל עד רחוב רמב"ן (כולל), נחלאות, מקור ברוך, רוממה (רבתי), עזרת תורה, גאולה, מאה שערים, בית ישראל, מוסררה, בית וגן וגבעת מרדכי. גם ביתו של ראש העיר משה ליאון כלול בתחום שנמצא בסגר.

 

עומס תנועה בכניסה לשכונת רמות בירושלים (צילום: מאיה חסון קראוס)
עומסי תנועה כבדים בכניסה לשכונת רמות, אחרי הטלת הסגר(צילום: מאיה חסון קראוס)

 

 

כחלק מהסגר האזורי, לא תתאפשר נסיעה או מעבר מחוץ לאזור, פרט להחרגות שונות. מעל אלף שוטרים וכ-400 לוחמי צה"ל לוקחים חלק במשימת האכיפה. כמאה מחסומים יוצבו רק באזור השכונות החרדיות במרכז העיר, ובהן מאה שערים, גאולה ושכונת הבוכרים.

 

למעשה, בשונה מתושבי שאר השכונות בירושלים שאינן בסגר - תושבי השכונות הסגורות לא יוכלו לצאת ולערוך קניות במרכולים שאינם נמצאים בגבולות האזור. הסגירה של המתחמים הללו נעשית באמצעות מחסומים הקפיים ופריסה של כוחות שיסיירו בתוך המרחבים הללו. המחסומים כוללים גידור ושוטרים בכניסות וביציאות מהשכונה.

 

המטרה העיקרית של המשטרה היא למנוע מעבר מאזור לאזור על מנת למנוע הדבקה. יחד עם זאת יש כאמור החרגות. תושבי האזור יוכלו לצאת מממנו לעבודה חיונית, לקבלת הליך רפואי, ללוויה של קרוב משפחה מדרגה ראשונה, להליך משפטי, להעברת קטין בין הורים שחיים בנפרד, או כל צורך חיוני אחר. במשטרה הדגישו כי למרות ההנחיות עדיין לשוטרים במחסומים יינתן שיקול דעת של השוטרים במחסומים.

מפת ירושלים המחולקת ()

 

 

שוק מחנה יהודה בירושלים ריק בעקבות הקורונה (צילום: שירה הרשקופ, TPS)
שוק מחנה יהודה בבירה(צילום: שירה הרשקופ, TPS)

הר נוף ירושלים (צילום: גיל יוחנן )
סגר הוטל עליה. שכונת הר נוף ירושלים(צילום: גיל יוחנן )

 

כמו כן, מחסומים נפרסים גם בכניסות לעיר כדי למנוע מעבר מסיבי מהשכונות הסגורות בירושלים. עם זאת, התנועה בכבישים הראשיים תימשך וגם התחנה המרכזית בבירה תמשיך לתפקד כרגיל. אישורי מעבר לא יידרשו, אבל כל האזרחים מחויבים מעתה ללכת עם תעודות מזהות.

 

בתוך כך, המשטרה הודיעה לסמנכ"ל הרכבת הקלה כי עד ליום רביעי בשעה 7:00 לא תותר העלאת נוסעים או הורדת נוסעים בתחנת יפו מרכז, תחנת הדוידקה, תחנת שוק מחנה יהודה ותחנת הטורים. תדירות פעילותה של הרכבת הקלה תישאר, עם זאת, אחת בכל 6 דקות.

 

המשמעות היא שהרכבת הקלה תיסע ישירות בין תחנת העירייה לתחנה המרכזית.  זאת משום שרחוב יפו שעליו נעה הרכבת הקלה מהווה גבול גזרה בין שכונות שתנועתן הוגבלה.

 

על פי נתונים שנחשפו היום ב-ynet, השכונה עם מספר הנדבקים הגבוה ביותר בירושלים היא רמות (רמות אלון), המאגדת בתוכה את רמות א', רמות ב', רמות ג', רמות ד' ורמות פולין - שם נדבקו עד אתמול 141 איש. זאת, אל מול 97 חולים לפי הנתונים שנחשפו ב-5 באפריל. שיעור החולים ברמות הוא 3.1 ל-1,000 תושבים.

 

בהר נוף נדבקו עד כה 138 איש, עלייה של 20 נדבקים ביחס לנתונים שנחשפו בשבוע שעבר ושיעור גבוה מאוד של 8.4 חולים לאלף איש. בשכונת רמת שלמה חל זינוק במספר הנדבקים - מ-80 ל-118 תוך פחות משבוע. בשכונות מאה שערים, גאולה ושכונת הבוכרים, שכונות חרדיות במרכז העיר שגם הן מעתה ייחשבו "אזור מוגבל", יש יחדיו 140 חולים.

 

ביתר השכונות שעליהן הוטל הסגר אלו מספר הנדבקים: גבעת שאול - 43 חולים, קריית משה - 22, רחביה - 12, מקור ברוך - 51, רוממה - 71, עזרת תורה - 39, גאולה - 20, בית ישראל - 67, מוסררה 29, בית וגן - 79 וגבעת מרדכי - 33.

 

המספרים הללו בולטים בהשוואה לשכונות ענק אחרות כמו גילה הכוללת כ-30 אלף איש ויש בה 31 חולים בלבד (0.99 חולים לאלף איש), או שכונת פסגת זאב שבה גרים כארבעים אלף תושבים ובה 43 חולים (0.8 חולים לאלף איש). גם בשכונת קריית יובל, שכונה של 22 אלף איש, רק 27 חולים (1.14).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיה חסון קראוס
פקקי ענק באזור שכונת רמות
צילום: מאיה חסון קראוס
מומלצים