שתף קטע נבחר

דשא מוזנח ובעיות תאורה: כך נראה האצטדיון באילת

למרות שהמגרש בעיר לא עומד בתקן שנדרש מאירוח משחק בליגת העל, האחראי על הספורט בעיר יעקב מלכה אופטימי: "נוכל להכין אותו בזמן, הטורניר יעזור מאוד לעיר"

מיד לאחר שנחשף ב-ynet כי משרד הבריאות אישר לקיים את טורניר סיום ליגת העל באילת, בעיר הדרומית נרשמה התרגשות רבה מעצם העובדה שעשוי להתקיים בעיר טורניר בסדר גודל כזה. אך למרות ההתרגשות, לא בטוח ששני המגרשים באילת יוכלו לארח את הטורניר.

 

במגרש הצפוני באילת פעילות כיום קבוצות מועדון בני אילת המקומי מקבוצת הבוגרים בליגה ב' ועד קבוצות מחלקת הנוער של האגודה. עד היום אירחו במגרש טורנירי ספורט עממיים כמו הספורטיאדה והמחוזיאדה. בעבר, התקיים משחק ראווה באותו מגרש בין דינמו קייב, שקיימה בעיר מחנה אימונים לבין מכבי חיפה. קבוצות נוספות מחו"ל הגיעו בעבר לקיים מחנות אימונים בעיר בזכות מזג האוויר המצוין בחורף, אך בעבר המגרש זכה לטיפוח טוב יותר שהוא לא ממש זוכה לו היום. המגרש הצפוני באילת הוא בעצם מתחם של שני מגרשים, בגדול יותר מקיימים משחקים והשני משמש כמגרש אימונים.

 

מגרש הכדורגל באילת (צילום: מאיר אוחיון)
מגרש הכדורגל באילת(צילום: מאיר אוחיון)

 

המגרש הוקם בשנת 1995 בשטח של בריכות המלח על שטח של מועצה איזורית חבל אילות, שמלכתחילה לא היה מיועד לספורט. כשהוקם המגרש לא השכילו לפרוס בו יריעות מיוחדות שהיו מונעות מהמלח לחלחל לאדמה ולאורך השנים נוצרו בורות במקומות שונים במגרש.

 

בתחילה נתנה המועצה האזורית אישור שימוש חריג לחמש שנים ומאז האישור מחודש מדי שנה עד היום. התאורה במגרש היא תאורת אימונים ולא תאורת משחק וחסרים בו עמודי תאורה. בסערה שפקדה בחודש שעבר את אילת נפלו שני עמודי תאורה ושאר עמודי התאורה חלודים מאוד. הדרישה של ליגת העל היא תאורה של 1200- 1500 לוקס (עוצמת האור) והתאורה שקיימת כרגע היא פחות מחצי מהתקן הנדרש של ההתאחדות לכדורגל

 

מגרש הכדורגל באילת (צילום: מאיר אוחיון)
כאן תוכרע ליגת העל?(צילום: מאיר אוחיון)

 

המגרש השני שנמצא בשטחו של קיבוץ אילות, סמוך למלון מג'יק סאנרייז שבבעלות משותפת של הקיבוץ ושל רשת מלונות פתאל הוקם בשנת 2000. המגרש הוקם אז כדי לתת מענה לקבוצות שיבחרו לקיים מחנות אימונים ולהתארח במלון, נישה שברשת פתאל ובקיבוץ אילות חשבו לפתח אותה. המהלך צלח, אבל כעבור זמן מה זנחו במלון את הרעיון והמגרש כיום שומם ואין בו פעילות. גם מגרש זה אירח בעבר קבוצות מחו"ל שהגיעו לקיים מחנות אימונים ואף קבוצות מהליגה הלאומית. גם לסוגיית הצבת המצלמות במגרש יש כרגע פתרונות. מאחר ויציע האוהדים מאוד קטן ונמוך, וגם שטח המגרש צפוף, באילת חושבים על פתרונות יצירתיים מחוץ לקופסה כגון מנופי הרמה ובמות מוגבהות.

 

מנהל אגף הספורט בעיריית אילת, יעקב מלכה החל לטפל היום בבקשת ההתאחדות לכדורגל ומשרד הספורט. אתמול פנה אליו ראש העירייה, מאיר יצחק הלוי כדי שיכין מסמך מפורט עם כל הפרטים על המגרשים. בשיחת ועידה שקיים היום יעקב מלכה יחד עם יו"ר מינהלת הליגה ארז כלפון, ניר ינקלביץ' ומנכ"ל משרד הספורט, יוסי שרעבי, הוא התבקש עד יום חמישי לספק תשובות איך אפשר להיערך לטורניר מהסוג הזה בעיר הדרומית.

 

האצטדיון באילת (צילום: יוסי דוס סנטוס)
(צילום: יוסי דוס סנטוס)

האצטדיון באילת (צילום: יוסי דוס סנטוס)
(צילום: יוסי דוס סנטוס)

האצטדיון באילת (צילום: יוסי דוס סנטוס)
(צילום: יוסי דוס סנטוס)

 

"עד אמצע יוני, התאריך המתוכנן לקיום הטורניר, אנחנו יכולים לעשות שזרוע בשני המגרשים ולהכין אותם. שזרוע לוקח בין 21 יום לחודש ימים ואנחנו יכולים להספיק מהבחינה הזאת", אמר מלכה. "חודש וחצי לא עלו על כר הדשא, המצב שלו הרבה יותר טוב היום ויש לנו זמן לשפר את המצב", אמר,  "אני מאוד שמח שרוצים להביא לאילת טורניר בסדר גודל כזה. הטורניר הזה יכול למנף את העיר שספגה מכה קשה ממשבר הקורונה", הוסיף מנהל אגף הספורט בעיריית אילת, "הלוואי שזה ייצא לפועל".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיר אוחיון
המגרש באילת
צילום: מאיר אוחיון
מומלצים