שתף קטע נבחר

צילום: מוטי קמחי, ראובן כהן/דוברות עיריית חיפה

בארה"ב מעריכים: "התפרצות נוספת של קורונה בחורף תהיה קשה יותר"

מנהל המרכז לבקרת מחלות האמריקני הזהיר מפני גל שני של הנגיף במדינה. "העומס על מערכת הבריאות יהיה כפול בשל השפעת בחורף", אמר ד"ר רדפילד. בתוך כך, הסנאט אישר תוכנית סיוע לעסקים קטנים ובתי חולים

ד"ר רוברט רדפילד, מנהל המרכז לבקרת מחלות האמריקני (CDC), הזהיר הלילה (בין שלישי לרביעי) בריאיון ב"וושינגטון פוסט" מפני גל שני של התפרצות קורונה בארה"ב בחורף הקרוב. הוא הסביר כי התפרצות שכזו תהיה "ככל הנראה קשה יותר" בעקבות השפעת החורפית, שתתפרץ במקביל.

 

רדפילד העריך כי במצב שכזה המשבר הבריאות יחמיר. לדבריו, "העומס על מערכת הבריאות יהיה כפול". השפעת שהחלה בחודש ספטמבר 2019 גבתה את חייהם של לפחות 34,200 אמריקנים, כך לפי נתוני המרכז. עוד עולה מהנתונים כי 35.5 מיליון אמריקנים אובחנו כחולי שפעת רק בשנה שעברה.

"התפרצות בחורף תהיה קשה יותר". ד"ר רדפילד(צילום: Getty Images)

  (צילום: רויטרס)
פינוי חולה בקורונה בברוקלין(צילום: רויטרס)
 

בתוך כך, אוניברסיטת ג'ונס הופקינס פרסמה נתונים עדכניים ומהם עולה כי מניין המתים ברחבי ארה"ב מקורונה עלה ל-44,999 בני אדם. מניין הנדבקים חצה את רף ה-800 אלף ועומד כעת על 824,147 חולים מאומתים. ביממה האחרונה בלבד נוספו 2,751 קורבנות וקרוב ל-40 אלף אובחנו כחולים.

 

ד"ר דבורה בירקס, מתאמת כוח המשימה של הבית הלבן למאבק בקורונה, התייחסה לאזהרתו של ד"ר רדפילד ואמרה כי "אני לא יודע אם זה יהיה גרוע יותר, אני חושב שזה היה די גרוע". בירקס טענה כי היא "מאמינה שיהיו לנו אותות אזהרה מוקדמים בעיקר בנוגע לאוכלוסיות פגיעות. אנו ממשיכים את המעקב כדי שנוכל לתת אות אזהרה מוקדם במידת הצורך".

 

עוד הלילה אישר הסנאט האמריקני אישר פה אחד תוכנית סיוע בשווי של כ-500 מיליארד דולר לעסקים קטנים ולבתי החולים וכן עבור בדיקות קורונה. הצעת החוק, הנתמכת על ידי הבית הלבן, תעבור לאישור בית הנבחרים ותוכל לעלות להצבעה כבר השבוע. אישורה בסנאט הגיע לאחר ימים של מחלוקות בין הדמוקרטים והרפובליקנים בסנאט.

שיא ארה
"ההגירה תימשך ל-60 יום". טראמפ(צילום: AP)
 

נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, אמר בתדרוך העיתונאים היומי בבית הלבן כי הוא "קורא לבית הנבחרים להעביר את הצעת החוק" וציין כי "יש לנו תמיכה עצומה". הנשיא האמריקני העריך כי ההצבעה על החוק תהיה "בקרוב מאוד".

 

בתוך כך, טראמפ הודיע הלילה כי מדיניות עצירת ההגירה למדינה תימשך לתקופה של 60 ימים. הוא טען שהמהלך השנוי במחלוקת "יגן על משרות בארה"ב ויעזור להבטיח את הצבת המובטלים האמריקנים 'ראשונים בתור' למשרות". הוא ציין כי ייתכן שבהמשך יודיע על הארכת תוקף ההחלטה או על שינויה.

 

אתמול הוא הודיע כי בכוונתו לחתום על צו המורה על צעד שכזה בשל נגיף הקורונה. בציוץ בטוויטר כתב טראמפ כי "לאור התקפה של האויב הבלתי נראה, כמו גם הצורך להגן על מקומות העבודה של אזרחי אמריקה, אני אחתום על צו להשעיה זמנית של ההגירה לארה"ב". 

אנדרו קואומו דונלד טראמפ (צילום: AP, AFP)
נפגשו בבית הלבן. קואומו וטראמפ(צילום: AP, AFP)

אמש הוא נועד עם מושל מדינת ניו יורק, אנדרו קואמו, בבית הלבן. קואומו אמר בריאיון לרשת MSNBC כי "ניהל שיחה יעילה עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ". לדבריו, "יש לנו עבודה אדירה ואנחנו צריכים לעשות אותה ולהניח את שאר הוויכוחים בצד". השניים ניהלו "עימות" תקשורתי בשבועות האחרונים לגבי אופן ניהול משבר הקורונה. קואומו טען בתקופה האחרונה כי הנשיא האמריקני לא מעניק מספיק סיוע למדינות ברחבי ארה"ב.

 

טראמפ הודיע לו כי יעשה מאמצים כדי לאשר העברת כספים למדינות בסבב החקיקה הבא בסנאט. הוא ציין גם כי 20 מהמדינות "מתקדמות במהירות לעבר פתיחה מחודשת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
פינוי חולה קורונה בברוקלין
צילום: רויטרס
מומלצים