שתף קטע נבחר

המדריך למיגון מוסדות גריאטריים

במקביל לחלוקת מאות אלפי מסכות, כפפות וחלוקים חד פעמיים למוסדות שבהם סכנת ההדבקה גבוהה במיוחד, במיזם "ושמרת" יצרו ערכה מקוונת של נהלי עבודה למניעת הדבקה עבור המנהלים, והכשירו מתנדבים שיהפכו למדריכים של אנשי הצוות במוסדות. משרד הבריאות הורה להשתמש בה בכל המוסדות הגריאטריים במדינה

בשיתוף מיזם "ושמרת"

 

570,000 מסכות כירורגיות, 170,000 חלוקים חד פעמיים, 650,000 כפפות, 30,000 בקבוקי אלכוג'ל, 60 "ערכות התפרצות" למוסדות שבהם אותר חולה שנדבק בווירוס ואיבזור מלא של שתי מחלקות קורונה אשר פועלות בתוך מוסדות גריאטרים בבת־ים וביפו - זו כמות הציוד שחולקה עד היום במסגרת פרויקט "ושמרת".

 

הפרויקט שיזם איש העסקים רוני דואק, ואליו שותפים "קרן שיינברג", צ'ק פוינט, "ציונות 2000", "שיתופים", "הקרן למיזמים לאומיים", "ידיעות אחרונות" ו־ynet, שם לו למטרה להגן על דיירי המוסדות הגריאטריים שנמצאים בפיקוח המדינה - קבוצת הסיכון הגבוהה ביותר במגפת הקורונה. דיירים אלה, ברובם, הינם חולים סיעודיים או תשושי נפש. פעילות המיזם מתמקדת בהם ובצוותים שעובדים במוסדות תוך מתן מענה שנדרש בארבע זירות: ציוד מיגון, שימור כוח האדם והגדלתו במקרה הצורך, הטמעת התנהגות מניעתית שתמנע הדבקה ויצירת חוסן מנטאלי.

מתנדבי
מתנדבי "אחריי" עוברים את ההכשרות. (צילום: שי צבר )

הפעילות להדרכה והטמעה של התנהגות מניעתית מתקיימת בשיתוף משרד הבריאות, אגף הגריאטריה ומנהל הסיעוד וארגון אשל ג'וינט. מי שמונתה להוביל את זירת ההתנהגות המניעתית במיזם היא יהל קנטור, יועצת ארגונית, לשעבר ראש תחום פיתוח ההדרכה בחיל האוויר וכיום מייסדת ומנכ"לית KEYWE, חברה העוסקת בתהליכי מיזוגים ורכישות. קנטור מובילה את הזירה במיזם זה מטעם חברת ביאפקטיב.

 

"אחד האתגרים הגדולים שגילינו במאות המוסדות הגריאטריים הוא פערי ידע בכל הקשור להתנהגויות הנדרשות להתמגנות נכונה, למניעת הדבקה - במטבח, במכבסה, של אנשי הצוות - וכיצד לנהוג במקרה של חשד להדבקה או התפרצות של הקורונה", היא אומרת, "היה לנו ברור שכדי לתת מענה אפקטיבי למוסדות עם כוח אדם כה מגוון, על המענה להיות מהיר, מקצועי ומונגש באופן ידידותי למשתמש. לאור זאת, אפיינו ערכה מקוונת בסטנדרט גבוה למנהלי המוסדות ולמנהלות הסיעוד שלהם. היא כוללת הדרכות לכלל הסקטורים במוסד, מתווה כתוב למנהל להטמעת התנהגות מניעתית בשגרות העבודה, מידענות בנושא קורונה ופלקטים מקצועיים לתלייה ברחבי המוסד. העיקרון שהנחה אותנו כדי להצליח לסיים את הדרכת כלל העובדים בזמן קצר הוא Train the trainer ("להדריך את המדריך")".

 

פרופ' רוני גמזו, מנכ"ל בית החולים איכילוב והפרויקטור המיוחד שמינה משרד הבריאות לטיפול במשבר הקורונה בבתי האבות, אימץ את הערכה המקוונת על כל תכולתה ותכניה והנחה את כלל המוסדות הגריאטריים במדינה, כ־700 במספר, להדריך באמצעותה את כלל העובדים ולהמשיך להטמיע בעתיד את החומר בשגרות העבודה.

 

כשניתן האישור, קנטור חברה לסימה אזולאי, מנהלת מחלקת הסמכה במינהל הסיעוד במשרד הבריאות, וביחד עם חברי צוות נוספים הן העבירו את התכנים לצוות בית הספר לאחיות באיכילוב, בניצוחה של ד"ר נאווה פלדמן, ואלה בתורן הכשירו 100 מתנדבים מתנועת "אחריי" ומפיקוד העורף שיגיעו למוסדות, ידריכו צוות מוביל בכל מוסד, והוא יעביר את התכנים לשאר העובדים. ההדרכה במוסדות החלה כבר ביום ראשון ופרופ' גמזו הנחה את המוסדות לסיים את כלל ההדרכות עד 10 במאי.

 

"ההטמעה ראשיתה בהדרכה ונדרש עוד להמשיך ולנקוט פעולות נוספות הן במוסדות והן ברמה מערכתית כדי להבטיח הטמעה של הנדרש, וגם בזה אנו עוסקים בימים אלה במלוא המרץ", אומרת קנטור. לבקשת "קרן שיינברג", הערכה תתורגם לשפות נוספות ותועבר לשימוש במוסדות מקבילים במדינות שונות.

 

בשיתוף מיזם "ושמרת"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שי צבר
המדריך למיגון מוסדות גריאטריים.
צילום: שי צבר
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים