שתף קטע נבחר

צילום: נדב אבס, יריב כץ

גולשים זעמו על המשטרה: "הים הוא מפלט, האכיפה בררנית"

הממשלה החליטה לאפשר קיום פעילות ספורטיבית ללא מגבלת מרחק, אך עד שההנחיה תיכנס לתוקף, גולשי גלים בחופי המרכז מתלוננים כי המשטרה מסמנת אותם וממהרת לחלק דו"חות, בעוד ששאר הציבור שפוקד את החופים עושה כרצונו: "אם יש הנחיה צריך להישמע לה, אבל החוק צריך לחול על כולם"

 

 

 

 

הממשלה אישרה הערב (ראשון) במשאל טלפוני את ביטול ההגבלה עד 500 מטרים של פעילות ספורט, כך שניתן יהיה לקיימה בכל מרחק מהבית, אבל זו תיכנס לתוקף החל מיום חמישי. הבוקר עוד המשיכה משטרת ישראל לפשוט על חופים באזור המרכז במטרה לאכוף את הנחיות משרד הבריאות לבלימת נגיף הקורונה, וחילקה קנסות לגולשים שבחרו למרות האזהרות להיכנס לים. שלושה מהם סיפרו בריאיון ל-ynet על המציאות המתסכלת, על המפגש עם השוטרים ועל ההחלטה לעבור ביודעין על החוק.

 

"הים זו הבריאות שלנו, החוסן הנפשי והמפלט של כולנו", מספר נדב, גולש באחד מחופי תל אביב שקיבל הבוקר דו"ח בעת שיצא מהמים. "לא הצלחתי להקשיב להנחיות. החלטתי שאני חייב לגלוש. כשיצאתי חיכה לי שוטר נחמד בחניה, חסם לי את הרכב והביא לי דו"ח. סביבנו היו רוכבי אופניים, אנשים שעשו ריצה, אף אחד מהם לא קיבל דו"ח", הוסיף.

 

מעצרים של גולשים בחוף הילטון בתל אביב בניגוד להנחיות משרד הבריאות (צילום: דוברות משטרת ישראל)
שוטרים בחוף הילטון בסוף השבוע(צילום: דוברות משטרת ישראל)

 

 

 

 

מעצרים של גולשים בחוף הילטון בתל אביב בניגוד להנחיות משרד הבריאות (צילום: דוברות משטרת ישראל)
(צילום: דוברות משטרת ישראל)

 

דוד, גולש נוסף שהחליט לפקוד את החוף חרף ההנחיות, טען גם הוא כי נעשה עוול לגולשי הגלים: "הגולשים הם לא אוכלוסייה יוצאת דופן אבל בכל זאת מדובר בספורט יחידני, אתה רואה אנשים שרצים בטיילת ואף אחד לא עוצר אותם או נותן להם דו"ח. אנשים פה לא באמת שמים על החוק, אצל הגולשים זה טיפה אחרת מהאנשים שרצים על הטיילת, ורואים את זה".

 

אהרון רוזה, גולש ותיק ועורך דין, החליט להתגייס למען הגולשים ולסייע לאלו מהם שנקנסו. "כשהתחילו להצטבר דו"חות וראיתי את זה בכל קבוצות הגלישה בפייסבוק, החלטתי לעשות מעשה ולטפל בהתנדבות בגולשים שנפגעו ולנסות לבטל את הדו"חות שקיבלו.

 

"במקרים שבהם לא ניתן לבטל את הדו"ח, אני מוכן גם להגיע לבית המשפט ולהישפט בשם הגולשים. ברגע שכל הפניות יהיו מרוכזות ומסודרות, יהיה לנו הרבה יותר קל לפעול מול המשטרה והעירייה. הם יבינו שיש משהו ממוסד ומאורגן, יפעלו אחרת ולא יתעלמו מאיתנו", אמר.

 

אהרון ציין את האכיפה שאינה שוויונית, ושעליה מלינים מרבית הגולשים: "זה נכון שיש איסור לגלוש, אבל בזמן שהגולשים בים נמצאים בחוף אנשים נוספים ואליהם כלל לא פונים. העניין של אכיפה בררנית פשוט זועק לשמיים. אני אומנם לא גלשתי היום - בגיל שלי אם יש הנחיה, נשמעים לה - אבל זה אומר שצריך לאכוף את החוק על כולם בצורה שווה". 

 

ממשטרת ישראל נמסר: "המשטרה פועלת לאכיפת המגבלות והאיסורים שנקבעו בתקנות לשעת חירום ובצו בריאות העם, ושהוטלו על ידי הממשלה ומשרד הבריאות. בניגוד לנטען, המשטרה מבצעת במשך השבועות האחרונים את תפקידה ובכלל זה פעילות פיקוח, הסברה ואכיפה בשוויוניות וללא משוא פנים במרחב הציבורי, בבתי תפילה, בחופי הים ובתוך הים, בפארקים, במוקדי בילוי, ברחוב ובכל מקום אחר. אנו קוראים לציבור לקיים את התקנות במלואן, ולהישמע להוראות משרד הבריאות ולשוטרים הפועלים לשמור על הבריאות של כולנו".

 

השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסף קמר
גולש בחוף הילטון בת"א
צילום: אסף קמר
מומלצים