שתף קטע נבחר

צילום: מוטי קמחי, ראובן כהן/דוברות עיריית חיפה

גופות במשאיות בניו יורק, בדיקות חינם בלוס אנג'לס

בניו יורק, מוקד ההתפרצות בארה"ב, בית לוויות שלא עמד בעומס אחסן 50 גופות במשאיות, עם קרח. בלוס אנג'לס הבטיחו בדיקות לכולם, סגן הנשיא פנס נכנע לביקורת ועטה מסכה. בבריטניה הריעו לעובדי הבריאות, ג'ונסון מתעקש: "עשינו את הדבר הנכון, בזמן הנכון". הקלות נוספות בגרמניה

 

 

בצל מגפת הקורונה, רשויות הבריאות בניו יורק הודיעו אמש (חמישי) על פתיחה בחקירה נגד בית לוויות ברובע ברוקלין בעיר, שאחסן עשרות גופות בשתי משאיות ללא מערכות קירור. המשטרה הוזעקה למקום בעקבות דיווח של עוברי אורח על ריח רע. נציב הבריאות של מדינת ניו יורק ציין כי לא התקבלו בעבר תלונות על בית הלוויות על שם אנדרו ט. קלקליי. לפי הדיווחים בארה"ב, המשטרה לא פתחה בהליך פלילי נגד בית הלוויות.

 

משבר הקורונה – עוד מהעולם:

ראש ממשלת רוסיה נדבק בקורונה

מרססים חוף באקונומיקה, משתזפים נגד הנגיף

המודיעין בארה"ב: הנגיף לא נוצר במעבדה בסין

אקדחים ומצלמות GoPro: אסייתים בארה"ב תחת מתקפה

 

הרשויות לא ציינו אם הגופות שאוחסנו במשאיות – כ-50 לפחות – הן של חולי קורונה שמתו, אך ברשת CNN ציטטו גורם במערכת אכיפת החוק שאמר כי בית הלוויות היה מוצף בגופות, ובהיעדר מקום אחסון שם את הגופות במשאיות, עם קרח. לאחר שהשוטרים הוזעקו למקום, בית הלוויות מצא משאית אחרת עם מערכת קירור, ועובדים עם ציוד מגן נראו מעבירים את הגופות למשאית הזו.

בית לוויה ב ניו יורק ארה
לא היה מקום. המשאית והגופות בניו יורק(צילום: AFP)

בית לוויה ב ניו יורק ארה
(צילום: AP)

ניו יורק, נזכיר, היא מוקד ההתפרצות החריף ביותר בארה"ב של נגיף הקורונה. בתי הלוויות בעיר מתקשים להתמודד עם העמוס העצום של המתים מאז התפרץ שם הנגיף בעוצמה בסוף מרץ. העיר הקימה בתי קברות זמניים, וגם בתי חולים השתמשו במשאיות עם מערכות הקפאה כדי לאחסן גופות.

 

ראש העיר ניו יורק, ביל דה בלזיו, הביע זעזוע מהמקרה, ואמר כי ההתנהלות של בית הלוויות הייתה "חסרת מצפון". בתדרוך לעיתונאים הוסיף דה בלזיו כי מנהלי בית הלוויות היו צריכים לבקש עזרה אם לא היה להם מספיק מקום לאחסון הגופות. "אין לי שמץ של מושג כיצד בית לוויות יכול להרשות לדבר כזה לקרות", אמר.

סגן נשיא ארה
נכנע לביקורת. סגן הנשיא פנס עם מסכה(צילום: רויטרס)
 

סגן נשיא ארה
(צילום: AP)

במדינת ניו יורק, יצוין, מתו עד כה מהנגיף יותר מ-23 אלף בני אדם, אך כבר ימים ארוכים שהיא מדווחת על ירידה במספרי הקורבנות, גם אם אלו עדיין קשים לעיכול. המושל אנדרו קואומו עדכן אמש כי עוד 306 חולים מתו ביממה החולפת מסיבוכי הנגיף, ירידה קלה לעומת 330 שלשום ו-335 יום קודם לכן. "זה עדיין נוראי", אמר קואומו בתדריך היומי על המשבר.

 

באותו תדריך הכריז קואומו כי במסגרת המאבק בנגיף – וההיערכות לחזרה הדרגתית לשגרה – הרכבת התחתית בעיר ניו יורק תעבור חיטוי בכל 24 שעות. לצורך כך, בכל לילה (החל מ-6 במאי), בין השעות אחת עד חמש – תנועת הרכבת התחתית תושבת. "זה הולך להיות אתגר מרתיע", הוא אמר.

 

בנוסף ליוזמה זו, קואומו הכריז על יוזמה שבמסגרתה יגייסו הרשויות "צבא" של מתנדבים, בין 6,400 ל-17,000, שיפעלו לאתר את כל מי שהיה במגע עם חולי קורונה. לדברי קואומו, ראש העיר לשעבר של ניו יורק, המיליארדר מייקל בלומברג, יחבור לאוניברסיטת ג'ונס הופקינס ויפקח על מבצע הגיוס הזה ועל הכשרת המתנדבים.

 

 

בצדה השני של ארה"ב, בקליפורניה, הודיע ראש העיר לוס אנג'לס, אריק גרסטי, כי העיר תספק לתושביה בדיקות לאבחון הנגיף – ובחינם. הבדיקות יינתנו בין אם לתושבים יש תסמינים ובין לאו. בלוס אנג'לס אובחנו עד כה כחצי מכלל המקרים המדווחים בכל קליפורניה, 48 אלף. 1,900 בני אדם מתו בקליפורניה מהנגיף.

 

במקביל, ועל רקע הביקורת החריפה שספג כאשר ביקר בבית חולים ללא מסכה – אתמול נצפה סגן הנשיא מייק פנס מבקר במפעל לייצור מכונות הנשמה, כשהוא עוטה מסכה. פנס, נזכיר, עורר סערה כאשר ביקר בבית חולים במינסוטה ביום שלישי, למרות שכולם סביבו עטו מסכה. בציוץ בחשבון הטוויטר של בית החולים נכתב כי בית החולים הודיע לסגן הנשיא על מדיניות חבישת המסכות לפני הגעתו. הציוץ הוסר לאחר מכן.

 

פנס, שעומד בראש כוח המשימה של הבית הלבן לנגיף הקורונה, הסביר אז את החלטתו בכך שהוא עובר בדיקות לגילוי הנגיף לעתים קרובות – וכי השימוש במסכה לא נחוץ אם תוצאות הבדיקות היו שליליות, כפי שהיה במקרה שלו. לדבריו, השימוש במסכה נחוץ לפי הנחיות מומחי הבריאות של הממשל על מנת שלא להפיץ את הנגיף, ולא כדי להימנע מהדבקה. ולמרות דבריו אלו, ואחרי שספג ביקורת חריפה, היום כאמור ביקר עם מסכה במפעל של חברת ג'נרל אלקטריק באינדיאנה.

 

ברחבי ארה"ב הגיע אתמול מספר הנדבקים ל-1,053,036. לפי נתוני אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, 61,547 חולים כבר מתו מסיבוכי הנגיף.

 

תפריט של הקלות

מעבר לאוקיינוס, בבריטניה, הוביל אתמול ראש הממשלה בוריס ג'ונסון את התדרוך היומי על המשבר – לראשונה מאז שחזר לעבודה עם תום תקופת ההחלמה וההתאוששות מנגיף הקורונה שבו נדבק. הוא אמר שבריטניה עברה את שיא ההתפרצות, הבטיח לפרסם בשבוע הבא "אסטרטגיית יציאה" מהסגר, וקרא לאזרחים להמשיך לשמור על ההנחיות.

בריטניה בוריס ג'ונסון מריע לעובדי הבריאות שנאבקים ב קורונה (צילום: AP)
ג'ונסון מריע לעובדי מערכת הבריאות(צילום: AP)
 

בריטניה בוריס ג'ונסון מריע לעובדי הבריאות שנאבקים ב קורונה (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

"אני יכול לומר היום שלראשונה, עברנו את השיא של המחלה הזאת", אמר ג'ונסון. "אנחנו מעבר לנקודת השיא ואנחנו בירידה. יש לנו כל כך הרבה סיבות להיות אופטימיים לטווח הארוך", הוסיף. בבריטניה מתו עד כה 26,771 בני אדם לפי הספירה של הרשויות (שכעת כוללת גם את המתים בבתי אבות ובבתים פרטיים) – ובנתון זה היא השנייה באירופה, אחרי איטליה.

 

ג'ונסון וממשלתו סופגים בימים אלו ביקורת רבה על התגובה שלהם להתפרצות, בין היתר בשל העובדה שבשלביה הראשונים הם נמנעו מהטלת הגבלות – כפי שעשו מדינות רבות אחרות באירופה. רק לאחר דו"ח שהזהיר ממאות אלפי מתים ג'ונסון פעל והטיל סגר.

 

בתדרוך הדף ג'ונסון את הביקורת כלפיו. "תודות למאמץ קולקטיבי של הגנה על שירותי הבריאות הלאומיים (NHS), הצלחנו להימנע ממגפה קטסטרופלית, שבה התרחיש המציאותי הגרוע ביותר היה 500,000 מתים". ג'ונסון הוסיף, בהתייחסו להטלה המאוחרת של הסגר: "עשינו את הדבר הנכון, בזמן הנכון".

 

הוא קרא ש"לא לאבד שליטה" כדי למנוע גל שני של התפרצות, וציין שבשבוע הבא יפורסם מתווה שבו יוצג "תפריט של אפשרויות" להקלות בהגבלות. הוא הדגיש כי הקלות ייעשו אך ורק על בסיס המלצות מדעיות. הוא הוסיף שאפשר שבמסגרת ההקלות, אזרחים ייקראו לעטות מסכות – דבר שעד כה ממשלתו נמנעה מלדרוש מהם.

בריטניה לונדון מריעים לעובדי הבריאות שנאבקים ב קורונה (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

בריטניה לונדון מריעים לעובדי הבריאות שנאבקים ב קורונה (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

בבריטניה, כמו במדינות רבות אחרות בעולם, מייחסים חשיבות רבה לעובדי מערכת הבריאות, ה-NHS. אתמול בערב, בשבוע השישי ברציפות, הריעו תושבים ברחבי הממלכה לצוותים שעומדים בחזית המאבק בנגיף. לפי BBC, רבים מחאו כפיים מחלונות בתיהם או מהרחובות. גם ראש הממשלה ג'ונסון יצא ממעונו בדאונינג 10 והריע לעובדי מערכת הבריאות. ארוסתו קארי סימונדס, שאתמול ילדה את בנם, צייצה בטוויטר: "מחאו שוב כפיים לעובדי הבריאות הנהדרים שלנו. לי יש עוד סיבה למחוא להם כפיים השבוע. תודה רבה רבה לכם!".

 

שיעור התמיכה במרקל בשיא

מוקדם יותר, בגרמניה, הודיעה הקנצלרית אנגלה מרקל על שורת הקלות נוספות במגבלות. מרקל אמרה שמיום שני ייפתחו גני השעשועים, המוזיאונים והכנסיות. הללו ייצטרפו לחנויות קטנות שהורשו לפתוח השבוע את שעריהן. מרקל הוסיפה כי בימים הקרובים תכריע בשאלת פתיחת בתי הספר ואירועי הספורט.

 

מרקל הזהירה כי ההקלות טומנות בחובן סיכון של התפרצות שנייה. "אנחנו חייבים לפעול לכך שמספר הנדבקים החדשים ירד עוד יותר", היא אמרה. "אם עקומת ההידבקות תהפוך שוב לתלולה, אנחנו חייבים שתהיה לנו מערכת אזהרה שתתריע על כך בהקדם, על מנת שנוכל לפעול".

6 (קרדיט: Gettyimages)
התמיכה בשיא. מרקל(קרדיט: Gettyimages)

ראש הסגל שלה, הלגה בראון, ציין שהנחיות הריחוק החברתי, כמו גם ההנחיה לעטות מסכות בתחבורה הציבורית ובחנויות, יישארו בתוקף עד 10 במאי, לכל הפחות. 16 מדינות-המחוז שמרכיבות את גרמניה בוחנות כעת תוכנית לפתוח מחדש את הברים ולהתיר פעילויות ספורט מסוימות.

 

גרמניה זכתה לשבחים על התנהלותה במשבר, שכללה מבצע רחב היקף של בדיקות לאבחון הנגיף. הקואליציה של מרקל העבירה גם תוכנית חילוץ כלכלית בהיקף של 750 מיליארד אירו. הנהגתה צלולת הדעת והרגועה בתקופת המשבר הזה הביאה את שיעור התמיכה במרקל – ובמפלגתה השמרנית – לשיא של שלוש שנים, עם כ-40%. מרקל, נזכיר, מתכוונת לפרוש בשנה הבאה.


פורסם לראשונה 30/04/2020 23:22

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
הגופות והמשאית בניו יורק
צילום: AFP
מומלצים