שתף קטע נבחר
צילום: מוטי קמחי, ראובן כהן/דוברות עיריית חיפה

פרופ' כרם: "להחזיר את הילדים ללימודים - ולדגום אותם במסות מדי יום"

החזרה ללימודים ממשיכה לעורר מחלוקת: רופא הילדים פרופ' איתן כרם מסביר באולפן ynet כי צריך לקחת בחשבון גם את השיקולים הכלכליים אבל גם לחשוב על התוצאות של השארת ילדים חודשיים בבית. לדבריו, צריך לחזור ללימודים ולבדוק את אוכלוסיית התלמידים במסות

  

 

מתווה השיבה ללימודים מעורר מחלוקת בקרב הורים, תלמידים, מורים ורופאי ילדים: רופא הילדים, פרופ' איתן כרם, יו"ר עמותת גושן, מנהל האגף לרפואת ילדים בהדסה, מסביר בראיון באולפן ynet: "אנחנו בעמותת גושן, עמותה שהוקמה על ידי רופאי ילדים לשנות את רפואת הילדים בקהילה, מאוד מוטרדים מהחזרה ללימודים כדי לשקם את המשק.

 

"בית הספר הוא לא בייבי סיטר. בית הספר זו מערכת חינוכית, וצריך להביא בחשבון את שיקולי הרווחה הנפשית והפיזית של הילדים שנמצאים לעיתים בסביבה מסוכנת בבית לא פחות. צריך לחשוב גם על השיקולים הכלכליים אבל גם על השיקולים הבריאותיים".

   

משבר הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet

 

לדבריו, לפני שמחזירים את הילדים, "צריך לדעת האם הילדים האלה מדביקים אחד את השני. פורסם אתמול (ה') סקר של מכון גרטנר, שסוף סוף נותן לנו קצת נתונים האם ילדים מדביקים ונדבקים. כן. ילדים מדביקים ונדבקים. פחות מאשר מבוגרים ,אב לכן. צריך לזכור שהקורונה איננה מסוכנת לילדים הקטנים ובנתונים שיש לנו ילדים מתחת לגיל 10 בעולם, מתוך 200 אלף נפטרים בקורונה, אולי יש אחד או שניים מתחת לגיל 10".

 

כל כמה זמן צריך לבצע בדיקות לילדים?

"אני לא רוצה להיכנס לכמה זמן כי אין עוד החלטה לעשות את זה. אבל ברור שצריך לשבת ולחשוב טוב טוב איך אנו דוגמים וסוקרים את מהערכת החינוכית, לדעת האם באמת פתיחת בתי הספר גורמת נזק לאוכלוסיה. אנו לומדים ממה שקרה במגפות השפעת הספרדית, שפעת החזירים ושפעת העופות, כל השפעות למיניהן. אבל השפעות האלה פוגעות הרבה יותר בילדים מאשר במבוגרים והילדים היו פקטור משמעותי בהדבקת האוכלוסייה.

 

"במקרה הזה האין לנו נתונים, אנו לא יודעים האם הילדים הם פקטור חשוב בהתפרצות המחלה או לא. לכן אנו צריכים להחזיר את הילדים במקומות בהם אנו יודעים שאין קורונה. יש מקומות שאנו יודעים שהמחלה עדיין פעילה".

 

אתה אומר שאם לא יהיו בדיקות מדגמיות אנחנו נהיה בסכנה ממשית?

"אנחנו חייבים נתונים, אנחנו צריכים לדעת מה קורה ; האם הילדים מדביקים או לא, האם בתי הספר מביאים להתפרצות. עד עכשיו אנו רואים שההקלות בסגר לא הביאו להתפרצות, אם כך אנו צריכים להמשיך. השלב הבא זה לקחת את האוכלוסיות שהן פחות בסיכון, זה הילדים מתחת לגיל 10. הם בעצמם לא בסיכון, השאלה אם הם מגדילים את סיכון האוכלוסייה.

 

"גם השארת הילדים בבית גובה מחיר. עלייה באלימות במשפחה, הורים צריכים להתמודד עם מצב שלא רגילים לו, יש הורים בייחוד באוכלוסיות החלשות שנמצאים במצוקה קשה, שמשפיעה על הילדים. אנחנו בגושן אוספים נתונים על מנת לראות מה השפעת הסגר על ילדים".

 

אז איך צריך לבצע את הבדיקות על הילדים?

"חייבים לבדוק ולדגום כדי להבין מה קורה. לפי איך שנראה היום מצב הקורונה בארץ, הגיע הזמן לעשות את זה, וברגע שנשלח אותם לבתי הספר נצטרך לדגום ולראות האם גרמנו להחמרה או שאין עם זה בעיה ואפשר להמשיך. צריך לזכור עוד דבר אחד, קשה להקפיד על ההוראות לאורך זמן. בטח ובטח על ידי ילדים. יהיה מגע בין ילדים. הם משחקים בהפסקות, אין מה לעשות. זו המציאות ואנו נצטרך להתמודד איתה, ללמוד ולהבין. אם לא נדגום במסות, לא חמשת אלפים אלא עשרות אלפי בדיקות ביום, כדי לדעת מה קורה, אנחנו עדיין נהיה באפלה. אנחנו חייבים להגיע ליעד שראש ההמשלה נקב בו, 30 אלף בדיקות ביום. רק כך נוכל להבין את המצב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
לחזור או לא לחזור ללימודים?
צילום: AP
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים