שתף קטע נבחר

הצעת פשרה: בידוד של שבוע מהיום, פתיחת ליגה ב-30 במאי

פרסום ראשון: מינהלת הליגה ערכה פגישה עם נציגי משרד הבריאות והציעה מתווה לחידוש הליגה. המינהלת התחייבה ששחקנים יישארו בבידוד מוחלט. ההחלטה אמורה להתקבל היום או מחר

 

יו"ר מינהלת הליגה, ארז כלפון, הציע הבוקר (שני) בפני משרד הבריאות מתווה פשרה לחידוש ליגת העל: בידוד של שבוע מהיום, חזרה לאימונים מלאים ב-10 במאי ופתיחת העונה ב-30 במאי. ההחלטה בעניין אמורה להתקבל היום או מחר.

 

הסיפור הוא זמן הבידוד וסביבו קיים מו"מ למציאת פתרון. המינהלת התחייבה ששחקנים ייצאו לאימון ולביתם בלבד ולא ייפגשו מחוץ למשפחה הגרעינית. משרד הבריאות, לעומת זאת, דורש בידוד של 14 יום בעוד שבועיים וחידוש העונה בחודש יוני. אם לא יצליחו לסכם על מתווה עד ישיבת הממשלה היום יתקיימו דיונים בערב בין המשרדים למינהלת לגבי מציאת פתרון.

 

הפועל ב
הקבוצות רוצות לעבור לאימונים מלאים ללא הגבלות. שחקני הפועל ב"ש(צילום: הפועל באר שבע)

 

במינהלת ליקטו דרך פורום מינהלות ליגות הכדורגל האירופי את המודלים השונים שיונהגו. כשהגישו את המודל של דרום קוריאה, הליגה היחידה בעולם שקיבלה את אישור הממשלה שלה לקראת חזרה בשישי הקרוב, במשרד הבריאות לא קיבלו זאת וביקשו רק מודלים אירופיים.

 

כרגע יש אישור ממשלתי בצ'כיה, פורטוגל ושווייץ, אולם היום צפוי להיות דרמטי אחרי ששר הפנים בגרמניה אישור את חזרת הבונדסליגה ובאיטליה צפויים לאשר את חזרת האימונים במתקנים. ברגע שהמינהלת תעביר את שמות המדינות, משרד הבריאות הישראלי יבחן מול משרדי הבריאות באותן המדינות כיצד העניקו את האישורים הנדרשים, כמו למשל מתקני אימון מיוחדים, בידודים או בדיקות והאם מדובר במהלכים שניתן יהיה לקיים גם בארץ.

 

3082 ()
שורה של דרישות. פרופסור איתמר גרוטו

 

אחת הבעיות מבחינת מינהלת הליגה היא שהמודלים באירופה מבוססים על ביצוע בדיקות דו שבועיות לשחקנים, כמו למשל המתכונת שצפויה להחזיר את הכדורגל הגרמני בתוך שבועיים או שלושה שבועות למשחקים (הוקצו לשתי הליגות הבכירות בגרמניה 25 אלף בדיקות), ואילו משרד הבריאות הישראלי, כפי שהצטייר בשיחות עם אנשי המינהלת, חושש ממהימנות הבדיקות.

 

למשל כפי שנחשף אתמול ב-ynet, לראשונה בכדורגל הישראלי נערכו בדיקות קורונה עצמאיות, זאת אחרי שבמכבי ת"א החליטו ליזום בדיקות לכל השחקנים והצוות המקצועי. נערכו כבר שני סבבי בדיקות בהן כל התוצאות נמצאו שליליות. לקראת החזרה לפעילות פנה המועדון לבית החולים הדסה, שלקח את מכבי כפיילוט לביצוע בדיקות קורונה בקבוצות כדורגל כדי להפחית את הסיכון בהידבקות. מציאות שבמדינות אחרות באירופה אימצו והציבו כערובה לחזרת הליגה. למעשה, אין בליגות אחרות באירופה דרישה לבידוד כפי שדרש משרד הבריאות.

 

אמנם עמדת משרד הבריאות שתועלה בישיבת הממשלה היום במסגרת מסמך ההקלות שיוצג על ידה, היא החזרה של משחקי הכדורגל והכדורסל ב-15 ביוני, אולם לא מדובר בהכרח ביעד לפתיחת הליגות, זאת בשל המגבלות הרבות שבהן יידרשו הקבוצות לעמוד וספק אם יצליחו, כולל כניסת הקבוצות לבידוד של שבועיים החל מה-17 במאי על פי המלצת המל"ל.

 

עומר אצילי ואיתי שכטר (צילום: באדיבות מכבי ת
במכבי ת"א נערכו בדיקות עצמאיות כחלק מפיילוט(צילום: באדיבות מכבי ת"א)

 

מי שנכנס חזק לעניינים החל משעות הערב אמש ועשוי להשפיע הוא משרד האוצר, שמבין כי ביטול העונה תביא להפסדים, מהם יצטרך לשלם בעצמו כ-150 מיליון שקל. הקבוצות הישראליות מקוות כי כבר בימים הקרובים הן יתחילו לקבל פיצוי מהמדינה.

 

במשרד הבריאות הבהירו הבוקר ל-ynet כי ישנם דיונים תוך בחינת מצב התחלואה והמדיניות בעולם. "למעט דרום קוריאה, משרדי בריאות בעולם טרם אישרו חזרה של הליגות", טענו במשרד הבריאות והבהירו כי הדרישות למעבר לאימונים מלאים לא נמצאות ברף שנקבע על ידם.

 

בשלישי צפויה להתקיים ישיבת דירקטוריון מינהלת הליגה, שבין היתר ידון בפיצויים לקבוצות ואם עד אז תהיה תשובה ממשרד הבריאות, יועלה העניין גם בו. יש לציין כי מי שבסופו של דבר קובע האם להפסיק את הליגות המקצועניות היא ההתאחדות לכדורגל, שמבחינתה לא תהיה מוכנה להכריז לפחות בשבועיים הקרובים על סיום העונה, כשהיא כפופה לאופ"א. גם במקרה שמשרד הבריאות לא יאשר חזרה לאימונים מלאים, גורמים בכירים בכדורגל הישראלי יפנו לראש הממשלה בנימין נתניהו ויפעילו לחצים במשרד האוצר לשינוי ההחלטה במידה שלא יהיו בעקבותיה סיכונים בריאותיים לשחקנים.

 

המטרה היא לקבל את האישור בניסיון לעבור לשלב השני בדרך לחידוש הליגה (אימונים במגע מלא ללא הגבלות כמו שני מטר ועוד), אלא שההגבלות של המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופסור איתמר גרוטו, כרגע מהוות מכשול. מעבר להצגת המודלים, המינהלת צריכה להיענות למספר דרישות ברורות, ובראשן נושא הבידוד לשבועיים, מהלך שלא מקובל על ידי המינהלת.

 

"בלתי אפשרי אחרי שהאימונים חודשו, להפסיק אותם לשבועיים של בידוד ולהחזיר שוב את הספורטאים לאימונים", הבהיר כלפון. "מבחינתנו רוצים לחזור לליגה ב-31 במאי". במינהלת הבהירו כי התעקשות על אותם שבועיים במלון, יחד עם עוד שמונה שבועות (שלושה שבועות אימון מלא ועוד חמישה שבועות חידוש הליגה), עלולה להוביל להכרזה על סיום העונה.

 

"בלתי אפשרי להפסיק את האימונים לשבועיים". כלפון (צילום: מינהלת הליגות לכדורגל) (צילום: מינהלת הליגות לכדורגל)
"בלתי אפשרי להפסיק את האימונים לשבועיים". כלפון(צילום: מינהלת הליגות לכדורגל)

 

שני הצדדים מבינים כי מדובר במהלך מורכב ולא פשוט, אולם עדיין אפשרי. "הסיכויים לא גבוהים בנוגע לחזרת הליגה", הסבירו גורמים במשרדי הבריאות והספורט. מאחורי הקלעים ישנו ניסיון של גורמים במשרדים הממשלתיים לקיים משא ומתן שיוביל לכך שהשחקנים ייכנסו לבידוד של שבוע בלבד, הסכם ביניים שעשוי להוביל לפתרון העניין.

 

במידה שמשרד הבריאות ידחה את התאריך לחידוש הליגה, יידרשו גם בעלי המועדונים לאשר זאת, מה שיחייב את הליגה להסתיים במהלך יולי, כלומר תשלום של שתי משכורות נוספות שיכבידו מאוד, זאת מאחר שחוזי השחקנים מסתיימים במהלך מאי.

 

אחרי שהמינהלת ומועדוני הכדורגל פתחו אתמול בקמפיין נרחב "תחזירו לנו את הכדורגל" כדי להוביל ללחץ ציבורי בניסיון לחדש את העונה בכל זאת, המהלך יגדל גם היום ו"יהיו מספר הפתעות מעניינות", לדברי אנשי המינהלת.

פורסם לראשונה 04/05/2020 06:56

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עירוני קריית שמונה
שחקני עירוני ק"ש
צילום: עירוני קריית שמונה
מומלצים