שתף קטע נבחר

צילום: נדב אבס, יריב כץ

"מלון הקורונה" בתל אביב: חולים יפונו, שבים מחו"ל יבודדו

ירידה גדולה בתפוסה ועדויות על קשיים תקציביים הובילו להחלטה לשנות את ייעוד מלון דן פנורמה, שהיה הראשון לאכלס חולי קורונה. לחולים יוצע לבחור אתר חלופי, וממחר יישלחו אליו לבידוד שבים מחו"ל למשך שבועיים בפיקוח

Амбуланс доставляет больного к отелю Dan Panorama. Фото: Яир Саги ()
מלון דן פנורמה בתל אביב

פיקוד העורף החליט היום (ב') כי מלון דן פנורמה בתל אביב, שהיה הראשון לאכלס את נשאי הנגיף קורונה לאחר התפרצות המגפה, יוסב מחר למלון המיועד לשבים מחו"ל לצורך בידודם למשך שבועיים. בעקבות כך קיבלו החולים ששוהים במלון במצב קל הודעה שלפיה יועמדו לרשותם שלושה מלונות חלופיים.

 

לפי נתוני פיקוד העורף, תפוסת החולים במלון ירדה אל פחות משליש בגלל ריבוי המחלימים. בשל כך הוצע לחולים לבחור באחד מהיעדים החלופיים הבאים: מלון יערים בירושלים, קרלטון בנהריה או הרלינגטון באשקלון. "נציגים מפיקוד העורף ידברו איתכם על מנת לתאם את המעבר", נמסר לחולים שנותרו במלון בתל אביב.

 

גורם באחת מקופות החולים סיפר: "יש מאבק בלתי פוסק מול האורחים בכל מה שקשור לפינוי שלהם. כנראה שזו אחת הסיבות לפינוי". גורם בקופת חולים אחרת סיפר כי הסיבה היא תקציבית. לדבריו, "אין טעם לשלם עבור מלון שיכון במלון בלב תל אביב כאשר רוב המאושפזים שם כלל אינם תושבי תל אביב. הכוונה היא בפירוש לקצץ".

 

המלון הוסב עבור אשפוז לחולי קורונה במצב קל, שעל פי רוב אינם יכולים להיות מבודדים משאר האוכלוסייה באופן הרמטי. האחריות על השהייה במלון, כמו גם על ביצוע בדיקות ההחלמה של החולים, מוטלת על קופות החולים.

 

"אני צריכה להתחזק, אשתחרר אחרי פסח" 

באמצע החודש שעבר פרסמנו עדויות מהמלון על חולים שלא רוצים להשתחרר למקומות אחרים. "התמודדנו במשך שבוע עם לפחות עשרה כאלו", סיפר אז בכיר באחת מקופות החולים. הוא ציין לדוגמה מקרה של צעירה בשנות ה-20 לחייה ששתי בדיקות שלה חזרו שליליות. "הודיעו לה שהיא יכולה להשתחרר אחרי פסח והיא סירבה", אמר אז הבכיר. "התקשרתי אליה והיא לא רצתה להשתחרר. היא אמרה לי 'אני צריכה להתחזק, אשתחרר אחרי פסח'".

 

ברשתות החברתיות הועלו עשרות תמונות וסרטוני וידאו של מאושפזים במלון דן פנורמה. חלקם צולמו משתזפים, אחרים רוקדים. עם זאת, שוהים במלון סיפרו על מציאות מורכבת. "אף אחד לא בא לכאן מרצון וזו לא קייטנה", סיפרה בתיה נדלר, בת 58 מנתניה, ששהתה במלון.

 

היא הוסיפה: "הרבה מסתגרים בחדרים, ויש כאן מכל קשת האוכלוסייה. יש פה אחוות חולים יפה. אנשים פה הם במצב קל מבחינת הקורונה והתנאים מצוינים, למרות שיש ויכוח לגבי האוכל. יש פה תנאים מעולים ואין לי תלונות ולמרות זאת, זה כלוב של זהב.

 

"כשהבדיקות חוזרות חיוביות יש הרגשה לא טובה, אבל אני מסרבת להיכנע. כל אחד פה במלון תורם את חלקו. יש מדריך כושר, קריוקי ויוגה. אני מדריכת סלסה ומעבירה שיעורים וכולם פה אוהבים את זה. אני בת 58 ומרקידה צעירים. אני מנסה לעשות לימונדה מהלימונים".

האוכל שמחולק לחדרים ()
מזון שהוגש לחולים בחדרים

האוכל שמחולק לחדרים ()

הפינוי מתבצע ברקע שינוי בנוהלי משרד הבריאות, שהאריך למעשה בשבוע שעבר את פרק הזמן בין הבדיקה החיוביות הראשונה שיכולה להיות מוגדרת כ"בדיקת החלמה". לפי הנוהל החדש, נדרש מינימום של 12 ימים בין הבדיקה החיובית הראשונה לבדיקה הנוספת - תוספת של חמישה ימים לעומת הנוהל הישן.

 

מלון דן פנורמה ימשיך לפעול תחת פיקוד העורף, כמו 22 מלונות אחרים ברחבי הארץ - מתוכם 10 מיועדים לבידוד ו-12 לחולים. נכון לאמש שוהים במלונות אלה 2,062 חולים ו-1,951 מבודדים.

 

 

שר הביטחון נפתלי בנט קרא אתמול לבטל את חובת הבידוד במלוניות לישראלים החוזרים מחו"ל. "הגענו לשלב שההצעה שלנו למל"ל, יחד עם כמעט כלל משרדי הממשלה, היא להפסיק את האוטומטיות שכל מי שחוזר מחו"ל יהיה תקוע שבועיים במלונית בידוד, ושם זה בידוד מלא-מלא", אמר שר הביטחון.

 

לדברי בנט, הבידוד במלוניות הקורונה "יוצר בעיות נפשיות קשות ויש לו עלויות עצומות. לפי החישוב שקיבלתי הבוקר עוד חודש של זה, בחודש הקרוב, יעלה למדינת ישראל תקציבית רבע מיליארד שקלים בחודש. אני חושב שזו שגיאה, וזו ההמלצה שלנו למל"ל, ואני גם אלחם על זה כי הכסף של אזרחי ישראל יקר לי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יאיר שגיא
מלון דן פנורמה
צילום: יאיר שגיא
מומלצים