שתף קטע נבחר

צילום: AFP

המדינות שנקיות מקורונה חוששות מתיירים

המגפה לא הגיעה למדינות האיים המרוחקות באוקיינוס השקט, שכעת מתלבטות אם לפתוח את הגבולות. הן מגיבות בקרירות להצטרפות אפשרית ל"בועת התנועה" של אוסטרליה וניו זילנד: "חרדה מיותרת"

מדינות ברחבי העולם שוקלות בימים אלה כיצד לחזור לשגרה. לרוב העולם יש דילמה משותפת: הן מתלבטות באיזה קצב להסיר את ההגבלות כדי להתניע את המשק, ומנגד לא לגרום לגל נוסף של נדבקים.

 

עבור מדינות האיים בדרום האוקיינוס השקט המציאות אחרת. נגיף הקורונה פסח על רובן, מה שהציל את מערכות הבריאות הנחשלות שלהן מקריסה. כעת, כשהעולם מתחיל להיפתח, הן צריכות להחליט אם להחזיר את התיירים או להסתכן בקריסה כלכלית.

לפתוח שערים לזרים?  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לפתוח שערים לזרים? (צילום: shutterstock)
 

כעשר מדינות איים, רובן מרוחקות, סגרו את הגבולות כשראו את הנגיף מתפשט ברחבי העולם וכך ניצלו מהמגפה העולמית. יוצאת מהכלל היא פיג'י שבה אובחנו 18 חולים, למרות שהרשויות קיוו להכריז בהמשך החודש שהמדינה נקייה מקורונה.

 

ההשפעה הכלכלית על המדינות הייתה הרסנית. לקהילות באזור יש תלות גדולה בענף התיירות - שבחלק מהמקומות מהווה 50% מהתמ"ג. התיירים מגיעים לאתרי הנופש ממדינות שבהן הנגיף התפשט וגבה קורבנות.

פיג'י נגיף קורונה (צילום: AFP)
פיג'י. לשם הנגיף דווקא הגיע(צילום: AFP)
 

מתחילת משבר הקורונה הטיסות במדינות האיים הופסקו, בתי המלון נותרו שוממים והרווחים צנחו. אליזבת פצ'ן, הבעלים של אתר הנופש "הוואנה" במדינת האיים ונואטו, מספרת: "כשאוסטרליה סגרה את הגבולות שלה לטיסות בינלאומיות תוך שלושה ימים ההכנסות באתר הנופש שלנו ירדו לאפס. בוונאוטו מספר מקומות העבודה בענף התיירות צנח ב-70% בעקבות המגפה העולמית.

 

המדינות הנחשלות לא יכולות לבקש סיוע ממשרד האוצר האמריקני או מהבנק האירופי המרכזי. למרות המצב, באזור לא ממהרים לתמוך בהצעה לכלול אותן ב"בועת התנועה" של אוסטרליה וניו זילנד, שבהן קצב הנדבקים נמוך.

פיג'י נגיף קורונה (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

"אם נגיף הקורונה יגיע למדינות האיים באוקיינוס השקט, שכרגע נקיות, הסכנה תהיה עצומה", אמרה ראש ממשלת ניו זילנד ג'סינדה ארדרן בתום שיחה עם ראש הממשלה האוסטרלי סקוט מוריסון.

 

"אנחנו מאמינים ש'כיסים קטנים' כמו שלנו, שכרגע נקיים מהנגיף  ומשתפים פעולה עם מדינות שנוהגות בזהירות, צריכים להיפתח", אמר הלטואה פואה, ראש לשכת התיירות באיי קוק (טריטוריה שלא מוגדרת כמדינה).

ונואטו  (צילום: shutterstock)
ונואטו (צילום: shutterstock)
 

ראש לשכת התיירות באיי קוק הדגיש שבאותה "בועת תנועת" צריכות להיות הנחיות מחמירות. רבים מתושבים האיים כבר סובלים ממחלות רקע כמו סוכרת, השמנת יתר ומחלות לב, שהופכות את החשש מהנגיף לגדול במיוחד.

 

נגירי טמטוצ'י, יו"ר לשכת התיירות בפלאו, אומר שכדאי לחקור את הצטרפות המדינות ל"בועת התנועה" של ניו זילנד ואוסטרליה, אך מדגיש: "נצטרך לקרוא את 'האותיות הקטנות' ולהעריך מה יהיו הסיכונים".

פלאו (צילום: shutterstock)
פלאו. "בועת תנועה" עם טייוואן?(צילום: shutterstock)
 

שר התיירות של פלאו, פ. אומיק סנגבאו, אומר שלאור העובדה שהטיסות מאוסטרליה וניו זילנד הופסקו, הגיוני יותר ש"בועת התנועה" של פלאו תהיה עם טייואן. פלאו היא אחת המדינות הבודדות בעולם שמנהלת יחסים דיפלומטים עם טייוואן.

 

"זה רעיון גאוני שאנחנו חייבים לשקול", אמר השר, והוסיף שטייואן "עשתה עבודה טובה מאוד בטיפול במגפת הקורונה". לדבריו "הבועה" תועיל לשני הצדדים "בהתחשב בכך שהתיירים מטייוואן רוצים לנפוש בפלאו, ואזרחי פלאו רוצים לנפוש בטייוואן וגם לקבל שם טיפול רפואי".

איי מרשל (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
איי מרשל(צילום: shutterstock)
 

גם במדינות אחרות לא מתלהבים מחידוש הטיסות מאוסטרליה וניו זילנד. דובר ראש ממשלת איי שלמה אמר שהמדינה מעדיפה כרגע להתמקד בבדיקות ובשמירה על בריאות האזרחים. באיי מרשל אמר שר הבריאות, ג'ק נידנתאל, שמוקדם מדי לשקול את חידוש הטיסות: "גם אם נגיב ב'אולי' זה עלול לגרום לחרדה מיותרת בקרב התושבים שלנו".

 

לא סביר שהקורונה "תיעלם" לחלוטין באוסטרליה, ניו זילנד וטייוואן. לכן לאבחון המוקדם ולכמות הבדיקות תהיה חשיבות מכרעת במניעת גל שני של נדבקים. בשישי הודיעה אוסטרליה שהיא מתכננת להגדיל את כמות הבדיקות, בין השאר במקומות שבהם יש מספר נמוך של יחידות טיפול נמרץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
"אם הנגיף יגיע הסכנה תהיה עצומה"
צילום: AFP
מומלצים