שתף קטע נבחר

צילום: AFP

סין מציגה: "24 השקרים של ארה"ב"

פרק נוסף בקרב הדיפלומטי של סין וארה"ב: משרד החוץ הסיני הציג מסמך מפורט שבו הפריך 24 "הצהרות מגוחכות" של ממשל טראמפ על הקורונה. הסינים ציטטו את אברהם לינקולן: "אי אפשר לעבוד על כולם כל הזמן"

 

 

סין פרסמה היום (א') מסמך מפורט שבו היא מפריכה 24 "הצהרות מגוחכות" של בכירים בממשל האמריקני, שעוסקות במגפת הקורונה.

 

משרד החוץ הסיני הקדיש את רוב התדריכים בשבוע שעבר להכחשת הטענות שהשמיעו גורמים אמריקנים, בראשם מזכיר המדינה מייק פומפאו. לטענת האמריקנים סין מסרה באיחור מידע על נגיף הקורונה. פומפאו אף אמר שיש "ראיות רבות" לכך שהנגיף נוצר במעבדה בעיר ווהאן.

  (צילום: רויטרס)
כרזה של נשיא סין שי ג'ינפינג בשנגחאי(צילום: רויטרס)
 

באתר משרד החוץ פורסם הלילה מסמך בן 11,000 מילה. ב-30 עמודים מתייחס המשרד בהרחבה לטענות שהופרכו במסיבות העיתונאים. המסמך נפתח בציטוט של אברהם לינקולן, הנשיא ה-19 של ארה"ב. "כמו שלינקולן אמר: אתה יכול לעבוד על חלק מהאנשים כל הזמן ועל כל האנשים חלק מהזמן, אבל אתה לא יכול לעבוד על כולם כל הזמן", נכתב בהקדמה למסמך הסיני.

 

המסמך מצטט דיווחים בתקשורת שטוענים שאמריקנים נדבקו בנגיף עוד לפני שהתגלו חולים ראשונים בווהאן. אין ראיות שמאמתות את הטענות האלה. בניסיון להפריך את הטענות האמריקניות שהנגיף הונדס במכון לווירולוגיה בווהאן נכתב במסמך הסיני שלמכון אין יכולת להנדס את הנגיף, ושכל הראיות מוכיחות שהנגיף לא נוצר על ידי בני אדם.

 

Wuhan's virology lab  ()
במכון הווירולוגי בווהאן

המסמך גם מציג לוח זמנים שמפרט את העברת המידע מסין לקהילה הבינלאומית. לטענת משרד החוץ בבייג'ינג המידע הועבר "בזמן" ו"בשקיפות". מדובר בהתייחסות לטענה האמריקנית שסין הזהירה את העולם בשלב מאוחר מדי.

 

למרות הטענות של סין, ברחבי העולם מטילים ספק גדול באמינות של בייג'ינג. בשישי דיווח הדר שפיגל הגרמני שסוכנות הביון של גרמניה מאמינה שהניסיון של סין לטייח את התפרצות המגפה, וההעברה המאוחרת של המידע על הנגיף, "בזבזו" בין ארבעה לשישה שבועות של מאבק עולמי בקורונה.

סין חזרה ללימודים בעיר ווהאן (צילום: AFP)
חזרה ללימודים בעיר ווהאן(צילום: AFP)
 

המסמך הסיני דוחה את הביקורת המערבית על פרשת לי וונליאנג, רופא סיני בן 34 שניסה להתריע על הסכנה הגדולה בעיר ווהאן. מותו של הרופא, שחלה בקורונה, עורר זעם בסין וברחבי העולם. משרד החוץ הסיני הבהיר שלי לא היה "מדליף שחושף שחיתויות" ושהוא מעולם לא נעצר.

 

עם זאת משרד החוץ הסיני לא הזכיר שלי ננזף על ידי המשטרה על "הפצת שמועות". סין אמנם הגדירה את לי בתור אחד "הקדושים המעונים" שמתו בזמן שניסו להציל חיים, אך ספגה ביקורת קשה כשבחקירת מותו הסתפקה בדרישה לבטל את הנזיפה נגדו במקום להביע חרטה עמוקה.

לי וונליאנג רופא סיני סין נגיף הקורונה ()
לי וונליאנג
 

בסין זעמו על הבחירה של דונלד טראמפ ופומפאו לכנות את נגיף הקורונה "נגיף סיני" או "הנגיף מווהאן". במסמך ציטטו הסינים את דברי ארגון הבריאות העולמי שאמר שאסור לשייך את הנגיף למדינה מסוימת.

 

בסין דיווחו היום על 14 חולים חדשים בנגיף הקורונה – הנתון היומי הגבוה מאז 28 באפריל. בין הנדבקים החדשים נמצא חולה בעיר ווהאן. הוא החולה הראשון בווהאן זה יותר מחודש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים