שתף קטע נבחר

צילום: מוטי קמחי

15 מטופלים ועובדים במוסד שיקומי ברמת גן נדבקו בקורונה

המטופלים שאובחנו הועברו למחלקת קורונה במרכז שיקומי בבת ים. העובדים שאובחנו נכנסו לבידוד ביתי. גן בכפר סבא נסגר לאחר שבנה של סייעת אובחן כחולה קורונה

 

 

11 מטופלים וארבעה עובדי "מעונות מכבי", מוסד סיעודי-שיקומי במתחם בית החולים שיבא ברמת גן, אובחנו כחולי קורונה. בהתאם להנחיות משרד הבריאות הועברו המטופלים אל מחלקת הקורונה במרכז השיקומי בבת ים. העובדים המאובחנים נכנסו לבידוד בבית.

 

ובתוך כך, בכפר סבא, בן של סייעת בגן טרום טרום חובה אובחן כחולה קורונה והגן נסגר. עיריית כפר סבא הודיעה להורים שלומדים בקפסולה של תחילת השבוע כי הגן נסגר ויבוצע בו חיטוי. בעירייה פנו למשרד הבריאות כדי לקבל הנחיות כיצד לפעול מול ההורים. עדיין לא ברור אם ההורים והילדים יצטרכו להיכנס לבידוד. 

В крови выздоровевших от коронавируса должны образоваться антитела IgG. Фото: AFP ()
בדיקות קורונה במעבדה באיכילוב

מוקדם יותר היום משרד הבריאות עדכן כי מאתמול בערב נפטרו שני חולים בקורונה בישראל, מניין הקורבנות עומד כעת על 254 בני אדם. כמו כן, אובחנו עוד 15 חולים בנגיף, מניין המחלימים עלה ב-118 ל-11,548 ומניין החולים הפעילים עומד על 4,690, מתוכם 64 מונשמים. 

 

בשבוע הבא צפויות להתקיים - לראשונה בהיקף משמעותי - בדיקות סרולוגיות לגילוי נוגדנים לנגיף הקורונה. בני ברק תהיה העיר הראשונה שתושביה ישתתפו בפיילוט לפני תחילת הסקר הארצי. על פי המתווה שהגיע היום לידי ynet, קיבל המהלך את ברכתו של הרב מנהיג הציבור הליטאי חיים קנייבסקי, וישתתפו בו קופות החולים ומכון גרטנר.

 

  

 

בניגוד לבדיקות ה-PCR הרגילות המבוצעות כיום שמטרתן לאתר נדבקים, בדיקות הדם הסרולוגיות מאתרות גם חולים שהחלימו וגופם ייצר נוגדנים לנגיף, לעיתים מבלי שהנבדקים יודעים שנדבקו. מטרת הפיילוט בבני ברק והסקר הארצי שיתקיים לאחר מכן ב"ערים אדומות" שבהן אחוזי תחלואה גבוהים, היא לשרטט תמונה עדכנית באשר להתפשטות נגיף הקורונה בישראל. בשבוע שעבר הצהיר מנכ"ל משרד הבריאות כי בכוונת המשרד לערוך בדיקות סרולוגיות בישראל וכי עד כה נרכשו 250 אלף ערכות מסוג IgG.

 

"הבדיקות הסרולוגיות בעצם לא מראות מה קיים ברגע זה", מסביר ד"ר בועז לב, יו"ר הצוות לטיפול במגפות של משרד הבריאות, שאמון על הפיילוט. "הבדיקות מראות כמה אנשים כבר נפגשו עם הנגיף ופיתחו נוגדנים. אם חליתי לפני חודשיים או שלושה ופיתחתי נוגדנים, נוכל לראות את זה. הבדיקות שנעשות באמצעות המטוש מראות אם באותה נקודת זמן יש את הנגיף או לא, לעומת הבדיקות הסרולוגיות שיכולות להראות כמה מאזרחי המדינה נפגשו עם הנגיף, מעין מפה שאומרת 'זה המצב'".  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים