שתף קטע נבחר

מהבג"ץ נגד המינוי ועד לפרישה: "בר סימן טוב הזיז את המערכת"

עזיבת מנכ"ל משרד הבריאות, שנחשפה ב-ynet, ממשיכה לעורר הדים בקהילה הרפואית. מנהל בית החולים ברזילי: "הוא ניהל בסדר את משבר הקורונה". בכיר אחר: "שנותיו בתפקיד הסיגו לאחור את מערכת הבריאות"

תמונה של משה בר סימן טוב (צילום: אוראל כהן)
בר סימן טוב(צילום: אוראל כהן)

במערכת הבריאות ממשיכים להתייחס גם הערב (יום ג') להחלטת משה בר סימן טוב לעזוב, כפי שנחשף ב-ynet, את תפקיד מנכ"ל משרד הבריאות לקראת כניסתו של יולי אדלשטיין לתפקיד השר הממונה. "אני חושב שהוא ניהל בסדר את משבר הקורונה", אמר מנהל בית החולים ברזילי באשקלון פרופ' חזי לוי על האיש שב-2015 התמודד מול עתירה לבג"ץ נגד מינויו.

 

במכתב הפרישה שהעביר היום לראש הממשלה בנימין נתניהו ולשר הבריאות הנוכחי יעקב ליצמן, ציין בר סימן טוב: "אני גאה בשנותיי כמנכ"ל ובפרט בהתמודדות עם משבר הקורונה. אני אשאר את הזמן הנדרש לצורך העברת מקל מסודרת".

 

המנכ"ל הפורש הוסיף: "שירות מדינת ישראל היא הזכות הגדולה ביותר שיש. לאחר כמעט 20 שנים בשירות הציבורי, מתוכן חמש שנים כמנכ"ל משרד הבריאות, הגיעה העת להמשיך הלאה".

 

"כולנו כאחד בירכנו אותו" 

מנהל בית החולים ברזילי פרופ' לוי ציין עוד בנוגע לפרישתו של בר סימן טוב כי "ברסי הוא מנכ"ל שצבר הרבה ידע והזיז את המערכת, וזו בעיה שבאמצע הניהול של המשבר המנכ"לים מתחלפים. כולם מדברים על זה שהמצב של ישראל במצב טוב, וכנראה שזה גם בזכותו.

 

"המשבר נוהל בצורה ראויה וצריך לראות איך המומנטום בניהול המקצועי והבריאותי של המשבר הזה, כולל השיח עם שאר משרדי הממשלה. צריך להמשיך ולהישען על הידע הרב שנצבר וזה כרגע האתגר. כולנו כאחד בירכנו אותו".

 

בכיר במערכת הבריאות אמר ברקע העזיבה כי "הציפייה ממנכ"ל או מכל איש ניהול היא שיידע גם לנהל אנשים ולהכיל רעיונות שונים, מגזרים שונים ודעות שונות ובנוסף שיהיה בקי בתחום שאותו הוא מכסה.

 

"נכנס מנכ"ל למשרד הבריאות שאיננו מהתחום ובחלק מהמקצועות הוא הפגין צניעות ובחלק מהמקומות הוא לא הפגין צניעות בכל הנוגע ללמידה. לקחו איש שהיה כוכב פיננסי שניהל שניים וחצי אנשים ונתנו לו לנהל מערכת כל כך גדולה. בסופו של דבר מה שקרה זה שעם חלק מהאנשים הוא הצליח להתחבר ועם חלק לא. הוא ניסה ליצור פיצולים בין רופאים ומקצועות אחרים, עשה ''הפרד ומשול' וניסה לכפות כל מיני נהלים לא הגיוניים כמו למשל מול חברות התרופות ומול רוקחים ואנשים אחרים במקצוע".

 

פרופ' אפק (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
פרופ' אפק(צילום: עידו ארז)

בכיר אחר במערכת הבריאות אמר: "משה בר סימן טוב השפיע על מערכת הבריאות זה יותר מעשור כשלפני תפקיד המנכ"ל הוא היה הסגן הממונה על התקציבים שאחראי על מערכת הרווחה והבריאות בכללה במשרד האוצר. הוא תקצב את המערכת בעת שהיה במשרד האוצר ובאופן פרדוקסלי קצר את פירות שיטת התקצוב כשהיה מנכ"ל משרד הבריאות.

 

הבכיר הוסיף: "ההסתדרות הרפואית התנגדה למינויו של מנכ"ל שאינו רופא ואף הגישה בג"ץ בנושא ולמרות זאת הוא מונה לתפקידו. שנותיו במשרד הבריאות הסיגו לאחור את מערכת הבריאות בהיבט של התאמתה לצורכי אזרחי ישראל, כשהביטויים לכך הם התורים הארוכים בחדרי המיון, התורים הארוכים לרופאים מומחים, והצפיפות בבתי החולים".

 

פרופ' ארנון אפק, המשנה למנכ"ל שיבא ויו"ר איגוד בתי החולים, שימש כמנכ"ל משרד הבריאות לפני בר סימן טוב. לדברי פרופ' אפק, "כשמגיע שר הוא מביא איתו את המנכ"ל שלו כי מאוד חשוב שיהיה אמון מוחלט בין המנכ"ל לשר. לגשר בין גורמי המקצוע לבין אותה מדיניות שמתווה השר ולהשפיע עליה, וזה בדיוק תפקידו של המנכ"ל בכל מערכת. כשמגיעים שרים - רבים מהמנכ"לים היו אנשי מקצוע. משה בר סימן טוב במקצועו כלכלן בריאות מוביל, וזה אך טבעי שיבקש לסיים את תפקידו עם עזיבתו של ליצמן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים