שתף קטע נבחר

סין עונה למייק פומפאו: "החברים היהודים יביסו את 'הווירוס המדיני'"

בתגובה לטענות שהעלה מזכיר המדינה מייק פומפאו בביקורו בישראל, אומר שגריר סין בישראל: "מאמינים שהחברים היהודים שלנו יבחרו במסלול שמשרת את האינטרסים שלהם"

שגריר סין בישראל דוּ וֵוי הודף את האזהרות שהשמיע מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו בעניין החשש הביטחוני משיתוף הפעולה הכלכלי עם סין. לדבריו, שיתוף הפעולה בין המדינות הוא "win win" גם בעבור הישראלים שיכולים להשקיע בסין: "אנחנו מאמינים שהחברים היהודים שלנו יצליחו לא רק להביס את וירוס הקורונה, אלא גם את 'הווירוס המדיני' ולבחור במסלול שמשרת את האינטרסים שלהם בצורה הטובה ביותר".

 פגישה בנימין נתניהו מייק פומפאו (צילום: Ron Przysucha / U.S. State Department)
פומפאו ונתניהו נפגשים(צילום: Ron Przysucha / U.S. State Department)

עוד אמר השגריר: "לנוכח אחוז ההשקעה הנמוך של סין בישראל, כיצד ניתן לטעון ש'סין קונה את ישראל'?". הוא התייחס למכרז על מתקן ההתפלה "שורק 2", שנעשה לדבריו ב"שקיפות מוחלטת ועל פי החוקים הישראלים ובמעקב של גופי הביטחון הישראליים".

 

לדבריו, הפרויקטים המשותפים לסין ולישראל מבוססים על היצע וביקוש: "בתחום ההיי-טק, שיתוף הפעולה פתח את השוק הגדול בעולם בפני החדשנות הישראלית. בתחום התשתיות, חברות סיניות מביאות את כוח העבודה היעיל ביותר למיזמי התשתיות הישראליים ומספקת הזדמנויות תעסוקה רבות".

 

באשר להאשמות האמריקניות על חוסר שקיפות, אמר השגריר כי "סין מעולם לא טייחה והסתירה את התפרצות נגיף הקורונה בשטחה. נהגנו בשקיפות מוחלטת. וחברינו היהודים יודעים היטב, מניסיון העבר, שתמיד בתקופת מגפות מחפשים קונספירציות ושעירים לעזאזל. אנחנו לא אחראים להתפרצות הנוכחית ולמצב בארה"ב. מדובר בכישלון מנהיגותי".

 

 

הסינים התייחסו לדברים שאמר מזכיר המדינה האמריקני במהלך ביקורו בישראל ביום רביעי ובדברים שאמרו לאחר מכן גורמים במחלקת המדינה האמריקנית. בפתח ביקורו עקץ פומפאו את סין: "אתם משתפים מידע לא כמו מדינה אחרת שנדון עליה, שלא משתפת פעולה אלא מסתירה מידע".

 

לאחר הביקור אמרו גורמים במחלקת המדינה האמריקנית כי המסר שהועבר הוא שהסינים הם לא שותף אמין: "למזכיר המדינה אין בעיה שיש קשרים ומסחר עם סין, אבל נגיף הקורונה הבהיר את הסכנות בקשר עם מדינות שאינן שקופות, שאינן מנהלות מסחר הוגן, שממנפות את הסחר ליתרון עם פני שותפיהן. אנחנו רואים מלכודות סחר בג'יבוטי למשל שבה סין מקבלת נמל בהחכרה ל-99 שנה. זה גורם לסוגיות כלכליות משמעותיות".

 

הגורם התריע במיוחד מפני בעיות בהשקעות אסטרטגיות על-ידי חברות פרטיות בסין: "אם אתה משתמש בוואווי, אם אתה משתמש בכל סוג של חברה שיש לה גישה ל-DNA שלך, ה-DNA הזה והמידע הזה הופך לרכוש המפלגה הקומוניסטית בסין. וזו סוגייה ביטחונית. ולכן, בפרויקטים גדולים של תשתית, יש כל מיני סוגים של סכנות. חשוב לנו כבעלי ברית, כשותפים אסטרטגיים לדבר על אותם איומים ועל הדרכים לצמצם את אותם איומים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: קובי גדעון, לע"מ
מייק פומפאו ובנימין נתניהו
צילום: קובי גדעון, לע"מ
מומלצים