שתף קטע נבחר

חיכה שתחזור מהעבודה ודקר למוות: מאסר עולם לגבר שרצח את אשתו

בית המשפט המחוזי בחיפה גזר מאסר עולם על אטיראסו אנעלאם, בן 38, שהורשע ברצח אשתו סיפרש לפני כשנתיים. ארבעת ילדיהם יפוצו בסכום של 258 אלף שקל

 

 

 

בית המשפט המחוזי בחיפה גזר הבוקר מאסר עולם על אטרסאו אנעלאם (38) שרצח את אשתו סיפראש ביוני 2018 בעת שהייתה בת 36. הוא ארב לה כשחזרה מהעבודה, ודקר אותה מספר רב של פעמים.

 

אטרסאו אנעאלם  בבית המשפט (צילום: אביהו שפירא)
אטרסאו אנעאלם בבית המשפט(צילום: אביהו שפירא)

 

בית המשפט קבע כי הנאשם יפצה את נפגעי העבירה בסכום המקסימלי הניתן בהליך פלילי העומד על 258 אלף שקלים. לבני הזוג ארבעה ילדים, שהיו בני 18, 16, 11 ו-5 בעת הרצח.

 

בני משפחתה של הנרצחת (צילום: אלעד גרשגורן)
בני משפחתה של הנרצחת(צילום: אלעד גרשגורן)

 השופטים, אב בית הדין כמאל סעב, יחיאל ליפשיץ וגלית ציגלר, ציינו בגזר הדין כי "פגיעה בקדושת החיים מהווה פגיעה בעיקרון העליון של האדם, ודיו רב נשפך על הצורך להגן על עיקרון זה".

 

אנעלאם רצח את ספראש בדקירות סכין ביוני 2018. הרצח בוצע לאחר מערכת יחסים ארוכת שנים שהחלה עוד באתיופיה. בני הזוג היו פרודים בעת הרצח, ובין השאר סבלה האישה ממסכת התנכלויות מצד הנאשם.

 

לאחר ההרשעה, ביקשה התובעת עו"ד אורלי רוזנטל נעמן, לעכב את מתן גזר הדין על מנת לאפשר "תסקיר נפגעי עבירה כדי שקולם של הילדים יישמע גם הוא בבית המשפט". שירות המבחן ערך "תסקיר קורבן" לכל בני המשפחה, בו נקבע כי "הדרך לשיקום בני המשפחה כיחידה משפחתית אחת ומיוחדת, ושל כל פרט ופרט, עוד ארוכה היא ורבה".

 

בשלב הטיעונים לעונש אמרה עו"ד רוזנטל נעמן, כי היא מעוניינת שהרוצח יפצה את 14 בני המשפחה - ארבעת הילדים, שמונת האחים וזוג ההורים. "היינו רוצים לקבל את הפיצוי המקסימלי עבור כל אחד ואחד, אבל זה לא אפשרי מבחינה חוקית. מעבר למה שכתוב בתסקיר. ברור לכל בר דעת, שאלה ילדים שלעולם לא יזכו לחיבוק ועידוד מאימא - ואין סכום בעולם שיכול לפצות על זה - ויש הרבה נפגעים אחרים".

  

אחותה של ספראש, וורקה זגיה, פנתה לשופטים בדיון היום: "עד מתי יישפך דמן של נשים? אנו הנשים תמיד על הכוונת של גברים מאיימים ואין לזה סוף. מה העונש הנכון לאדם שלקח את חייה ושם להם קץ? "אני קוראת מכאן לנשים אחרות שסובלים מבעליהן לקום ולעשות משהו. לקחת אחריות, לפני שזה מגיע לרצח".

  

"כל החיים היו לפניה"

האב טגניה זגיה, המגדל היום עם אשתו אנאנו את הנכדים שהתייתמו, אמר: "גידלתי את הבת שלי בקושי רב, עם הרבה קשיים שהיו כרוכים בעלייה לארץ. גם היא גידלה את הילדים בקושי רב. בעלה - שרוב הזמן לא היה איתה ולא עזר לה - לקח לי אותה באמצע החיים. בגיל 36. כל החיים היו לפניה".

 

סנגורו של הרוצח, עו"ד ויסאם עראף מטעם הסניגוריה הציבורית, אמר בתום הדיון כי בכוונתו לערער על עצם ההרשעה. לדבריו, הנאשם נאמן לאורך הדרך לגרסתו, כי לא הוא שדקר את המנוחה.

 

לרה צינמן, יו"ר ארגון משפחות נרצחים ונרצחות, אמרה היום כי הרצח של סיפראש אינעלם לא היה מתרחש "אילו המדינה היתה אוכפת צווי הגנה לגברים שכבר ביצעו מעשי אלימות כלפי בנות זוגן".

 

לדבריה, "הארגון מקדם הצעת חוק להפעלת פיקוח, אחרי שגברים אלימים משתחררים מהכלא. אילו היה קיים פיקוח ניתן היה למנוע מעשי רצח רבים של נשים, ביניהן הרצח של מסטוואל אלאזה בחולון ושל טטיאנה חייקין בבת ים. המדינה חייבת להתיחס לאלימות כלפי נשים כטרור אזרחי שמסוכן לא פחות מטרור לאומני". היא הוסיפה כי על המדינה להעניק ליתומי רצח סיוע כספי וסוציאלי הרבה מעבר למה שקיים כיום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
אטרסאו אנאעלאם בבית המשפט
צילום: אביהו שפירא
מומלצים