שתף קטע נבחר

ברגע האחרון: 7 פשטידות גבינה

פשטידות לשבועות: אולי היא מנה קצת מיושנת ואולי עם השנים נולדו לה גרסאות עדכניות יותר עם שמות מפוצצים, אבל הפשטידה היא אחת המנות הישראליות שלעולם לא נמאס מהן - טעימה, קלה להכנה ואפשר להכין אותה בעשרות שילובים מעניינים

פשטידת קישואים ותפוחי אדמה

המצרכים:

 

5 קישואים גדולים, חתוכים לגפרורים או מגוררים

חופן גבינה בולגרית, מפוררת

4 תפוחי אדמה, מקולפים ומגוררים

2 בצלים גדולים, קצוצים

1 כוס מים

3 ביצים

1.5 כוס קמח תופח

מלח, פלפל

לפיזור מעל הפשטידה -

1 כוס מיקס גבינות קשות מגוררות (צהובה, אמנטל, פרמזן וכל מה שיש במקרר)

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

אופן ההכנה:

  1. סוחטים היטב בקערה את הקישואים, הבצל ותפוחי האדמה. מוסיפים את יתר המרכיבים מלבד הגבינות הקשות, ומערבבים היטב.
  2. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת.
  3. מפזרים מעל את תערובת הגבינות, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45 דקות עד לקבלת צבע זהוב-חום.

 

פשטידת בצל סגול

המצרכים (לתבנית פאי או עגולה מספר 26):

 

לבצק -

300 גר' קמח

180 גר' חמאה

1/4 כפית אבקת אפייה

1/3 כוס חלב

4 בצלים

מעט שמן זית

מלח, פלפל ואגוז מוסקט

לקרם רויאל -

1/2 כוס חלב

250 מ"ל שמנת מתוקה

4 ביצים

1 כף קורנפלור

מלח, פלפל ואגו מוסקט

50 גר' גבינה צהובה, מגוררת

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את כל החומרים בקערת במיקסר עם וו גיטרה, ומערבבים עד שנוצר בצק אחיד.
  2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך חצי שעה.
  3. מרדדים את הבצק ומעבירים לתבנית (הבצק בכמות גדולה ואין צורך בכולו לפשטידה, השתמשו בבצק הנכנס בתבנית, השאר שימרו לכם במקרר).
  4. חותכים את הבצלים לפרוסות דקות, מאדים במחבת עם מעט שמן זית בתיבול עם מלח, פלפל ואגוז מוסקט עד שהבצלים מתרככים. יוצקים על הבצק.
  5. בקערה מערבבים את כל החומרים להכנת הרויאל, שופכים על הבצלים, מעל מפזרים את הגבינה הצהובה.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות, אופים למשך 40 דקות.

 

פשטידת פסטה

המצרכים:

1 חבילת מקרוני עבים 

1/4 כפית פלפל שחור טחון

1/3 כוס שמיר, קצוץ

3 ביצים

מעט שמן זית

200 גרם גבינה בולגרית, מפוררת

100+150 גרם גבינת קשקבל מגוררת

50+50 גרם חמאה

פשטידת ספגטי ()
 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את המקרונים במים רותחים עד לריכוך. מסננים ומוסיפים מעט שמן זית. מערבבים כדי שלא ידבקו ומצננים מעט.
  2. טורפים את הביצים ומוסיפים למקרונים, יחד עם הגבינה הבולגרית ו-150 גרם קשקבל. מתבלים בפלפל ומוסיפים חצי מכמות החמאה שיש להמיס. מוסיפים גם שמיר ומערבבים מעט.
  3. משמנים תבנית אפיה או פאירקס ומוסיפים את התערובת. מפזרים מעל את שארית הקשקבל ואת החמאה הנוספת חתוכה לקוביות קטנות ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 במשך 45 דקות.

 

פשטידת כרוב עם גאודה ושמנת חמוצה

מתכון של השף אבי ביטון  

 

המצרכים: 

 

1/2 כרוב בינוני, פרוס דק

1 בצל לבן גדול, חתוך לקוביות

150 גר' גבינת גאודה, מגוררת

1/2 גביע שמנת חמוצה 27 אחוז שומן

3 ביצים

25 גר' חמאה

5 כפות שמן זית

1 כף פירורי לחם

מעט מלח

פשטידת כרוב (צילום: צביקה טישלר)
(צילום: צביקה טישלר)
 

אופן ההכנה:

  1. במחבת בקוטר 24 שמים את החמאה והכרוב. מתבלים במלח, ומאדים בחום בינוני, עד שנפח הכרוב מצטמצם בחצי וכמעט אין נוזלים, ומוציאים לקערה.
  2. באותה מחבת שמים מחצית מכמות שמן הזית, ומטגנים את הבצל עד השחמה. מעבירים לקערת הכרוב.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים מערבבים היטב.
  4. יוצקים את יתרת השמן למחבת, מעבירים את התערובת למחבת, ומטגנים בחום גבוה כחמש דקות.
  5. מעבירים לתנור, ואופים בחום של 180 מעלות במשך 30 דקות.
  6. מוציאים, מקררים מעט והופכים על גבי צלחת. מגישים עם מעט שמנת חמוצה ופלפל חריף. 

 

פשטידת ירקות וגבינה

המצרכים:

1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות

1 כוס אפונה (אפשר מוקפאת)

1 כוס גרגרי תירס (אפשר מוקפא)

1 כוס שעועית ירוקה (אפשר מוקפאת)

1 כוס גזר גמדי (אפשר מוקפא)

מלח

1 גביע שמנת חמוצה (27%-9%) או יוגורט 5%

3 ביצים

50 גר' גבינת אדם או אמנטל מגוררת

2 כפות קמח

1 כף מיקס עשבי תיבול, קצוצים

מעט פלפל שחור

קורט אגוז מוסקט

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים ומקמחים תבנית מוארכת באורך 30 ס"מ.
  2. חותכים את הפלפל לקוביות קטנות. אם יתר הירקות מוקפאים – מפשירים אותם. מניחים את כל הירקות בסיר קטן, מכסים במים מומלחים, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 5 דקות. מסננים היטב מהמים ומעבירים לקערה.
  3. מוסיפים לירקות את כל יתר החומרים. מעבירים לתבנית ואופים במשך 45 דקות.
  4. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
  5. לפני ההגשה, הופכים את הטרין על משטח עבודה ופורסים לפרוסות. מגישים עם רוטב עגבניות או עם סלט ירוק.

 

פשטידת סלמון וגבינת ריקוטה

מתכון של השף צ'רלי פדידה

 

המרכיבים (ל-4 סועדים):

לבצק -

300 גר' קמח מנופה

150 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות

2 כפות מים קרים

1 ביצה

למילוי -

200 גר' סלמון טרי נקי מאדרות, עור ושומן

200 גר' ברוקולי חלוט

100 גר' תרד

1 שן שום, קצוצה

8 כפות שמן קנולה

1בצל קטן, חתוך לקוביות קטנות

2 ביצים טרופות

1 מכל שמנת מתוקה

200 גר' גבינת ריקוטה

3 כפות ריחן טרי

צ'רלי פדידה קיש שבועות (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - במיקסר מערבבים חמאה ומלח במשך כ-30 שניות, עד לקבלת תערובת מאוחדת. מוסיפים קמח וביצה, וממשיכים לעבד עד לקבלת גוש בצק. עוטפים בניילון נצמד, ומכניסים למקרר למנוחה של 60 דקות.
  2. לאחר שעה מוציאים ומרדדים את הבצק על משטח מקומח עד לעובי של חצי ס"מ. מהדקים את הבצק לתבנית אפייה, מחוררים אותו בעזרת מזלג ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  3. מכינים את המילוי - בסיר מחומם עם שמן מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים יחד עם הבצל במשך כ-30 שניות בלבד. מוסיפים את האפונה, הברוקולי והתרד, מאדים במשך 3 דקות ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מערבבים היטב, ומעבירים למסננת לניקוז הנוזלים. מניחים בצד לצינון של 20 דקות.
  4. בקערה נפרדת מערבבים את תערובת הירקות, הביצים, השמנת המתוקה, קוביות הסלמון, וגבינת ריקוטה והריחן טרי ומערבבים היטב.
  5. מרכיבים את הקיש ואופים - מוציאים מהמקרר את תבניות הקיש שהוכנו מראש, וממלאים במילוי הסלמון והגבינה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות, או עד שהבצק הופך לזהוב, פריך ויפה.
  6. מוציאים את הקיש מהתנור, ובודקים אם התערובת יבשה בעזרת קיסם שננעץ במרכז. אם התערובת יבשה - הקיש מוכן, ואפשר להוציאו מהתנור.

 

פשטידת לחם וגבינת עיזים

המצרכים (ל-8-6 מנות):

 

200 גר' תרד טרי

8-6 פרוסות לחם מחמצת כפרי, אפשר עם דגנים או תוספות אחרות (כ-1/2 כיכר)

4 ביצים

1/2 1 כוסות חלב

1/2 כוס שמנת מתוקה

מלח, פלפל

100 גר' גבינת עיזים רכה (בגליל)

    (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים מים בסיר, מוסיפים את התרד, מחזירים לרתיחה וחולטים כמה דקות עד שהעלים מתרככים מעט. מסננים, מעבירים תחת מי ברז קרים וסוחטים היטב. קוצצים גס.
  2. חותכים את הלחם לקוביות ומניחים בקערה.
  3. בקערה נפרדת, טורפים את הביצים עם החלב והשמנת, מוסיפים את התרד הקצוץ ומתבלים היטב במלח ובפלפל.
  4. יוצקים את תערובת הביצים על קוביות הלחם, מערבבים ומעבירים לכלי אפייה משומן היטב. מכסים ומכניסים למקרר לשעה לפחות או למשך הלילה.
  5. מוציאים מהקירור, מפזרים פיסות מהגבינה על פני התערובת, ואופים בשליש התחתון של התנור שחומם מראש לחום גבוה (190 מעלות) במשך כ-45 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה והגבינה נמסה.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
7 מתכונים של פשטידות לשבועות
מומלצים