שתף קטע נבחר

 
צילום: מוטי קמחי

חשש לעיכוב נוסף בחזרת הרכבת: "נצנן את ההתלהבות, מחרתיים יתקיים דיון"

פחות משבוע לפני החזרה המתוכננת של הרכבת לפעילות, הביעה בכירה במשרד הבריאות דאגה מקיום המהלך: "רוצים לשמור על הציבור, נדון עם המל"ל אם לפתוח". יו"ר ועדת הכלכלה: "חשש כבד שזה לא יקרה"

 

נציגת משרד הבריאות בדיון בכנסת    (צילום: ערוץ הכנסת )

נציגת משרד הבריאות בדיון בכנסת    (צילום: ערוץ הכנסת )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הנתונים על אודות עלייה במספר הנדבקים בנגיף קורונה בימים האחרונים עלולים למנוע את חזרתה של רכבת ישראל לפעילות. כך עולה מדיון שנערך היום (ג') בוועדת הכלכלה של הכנסת. רותי גרוס, ראש תחום חטיבת הבריאות במשרד הבריאות, אמרה בדיון לקראת התכנון להשיב את הרכבת לפעילות ביום שני הקרוב, 8 ביוני: "אולי נצנן קצת את ההתלהבות. נקיים דיון בחמישי עם המל"ל, האם זה באמת ייפתח. אנחנו רוצים לשמור על הבריאות של הציבור, אם התחלואה תמשיך לעלות - יצא שכרנו בהפסדנו".

 

במסגרת אסטרטגיית היציאה מהמשבר בתחבורה הציבורית תוכנן שהרכבת תשוב לפעילות ב-17 במאי. אחר כך הוחלט לשנות את תאריך היעד ל-1 ביוני, אך בהמשך סוכם בהחלטת שר הבריאות יולי אדלשטיין, שרת התחבורה מירי רגב וגורמי המקצוע כי הדבר יקרה ב-8 ביוני. ואולם, קצב ההדבקה המדאיג עלול להוביל להחלטה אחרת.

 

ראש הרשות לתחבורה ציבורית במשרד התחבורה, אמיר אסרף, אמר בדיון היום בכנסת כי בהתאם לסיכומים הרכבת תחזור לפעילות ב-8 ביוני ללא מגבלת נוסעים. יו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ יעקב מרגי (ש"ס), אמר בהתייחסו לדברי אסרף: "קראתי את הבעת הפנים שלה (גרוס. א"ז) שהיא כבר שלחה באותות מורס למקבלי ההחלטות, אם אתה מצפה שב-8 בחודש היא תיפתח כפי שהיא ויש התפתחויות. אם אתה לא תכין מתווה איך שלום הציבור יישמר ברכבת - היא לא תיפתח הרכבת ויש לי חשש כבד שלא תיפתח".

חיטוי וניקויון בתחנות ורכבות ישראל למניעת התפשטות נגיף הקורונה (צילום: רכבת ישראל)
חיטוי בתחנת רכבת ישראל(צילום: רכבת ישראל)

החזרה של הרכבת תידחה? (ארכיון) (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
החזרה של הרכבת תידחה? (ארכיון)(צילום: ירון ברנר)

רותי גרוס (צילום: ערוץ הכנסת )
"מי שעטה מסכות באוטובוסים לא נדבק". גרוס(צילום: ערוץ הכנסת )

בהודעת השרים אדלשטיין ורגב בשבוע שעבר על אודות שובה המתוכנן של הרכבת צוין כי מדובר ב"בשורה לאזרחים", אך נוסעים רבים שמשתמשים בשירותי הרכבת הביעו מורת רוח לנוכח דחיית חזרתה. דני, תושב חיפה, אמר בהקשר זה: "מדובר בבשורת איוב. לאלפי אנשים שנסמכים על התחבורה הציבורית נשלל חופש התנועה בשל תירוצים מומצאים".

 

"מדובר בטירוף מערכות. פתחו את הים, פותחים מסעדות ואירועים, אנשים נערמים אחד על השני באוטובוסים - ואז מדברים על דחייה בהפעלת הרכבת בגלל בריאות הציבור?".

 

במהלך הדיון היום בכנסת התייחסה הבכירה במשרד הבריאות גם לפרסום ב-ynet בתחילת השבוע על אודות היקפי התחלואה בקורונה באוטובוסים. לדברי גרוס, "היו מחקרים בסין, ויש שם מחקר שהראה שהייתה הדבקה של ארבעה מטרים וחצי וזה גם נשאר על המשטחים. נמצא שאף אחד מהנוסעים שעטו מסכות פנים לא נדבקו באוטובוסים".

 

המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, מתח ביקורת בדיון על המשטרה. לדבריו, "בהתחלה שיתוף הפעולה עם המשטרה בכל מה שקשור לאכיפה היה טוב ואחרי זה התרופף".

 

חוקר או שניים לזרים בדרום תל אביב

ראש חטיבת ביטחון פנים ועורף במל"ל, טליה לנקרי, אמרה בדיון בוועדת הקורונה של הכנסת כי יש רק חוקר אחד או שניים בלבד שאחראים על ביצוע חקירות אפידמיולוגיות בקרב קהילת הזרים בדרום תל אביב: "החקירה האפידמיולוגיות בקרב אוכלוסיית הזרים, אין לנו מספיק כוח אדם שעוסק בנושא כפי שיש באוכלוסיות אחרות. בתל אביב יש לנו בין אחד לשניים שעוסקים בזה. זה מה שניתן אל מול חסרי המעמד בשגרה.

 

"אני מבינה ממרכז השליטה הבוקר שיתגברו כבר היום ואני מקווה שכך יקרה. דנו בזה וזה חלק מהעניין. אנחנו עדיין לא בסדר פעולות אוטומטי כדי לקטוע את שרשרת ההדבקה. זו אוכלוסייה שאנחנו חייבים לטפל בה ברמה הלאומית בהקשר של הקורונה, שתהיה לנו היכולת לבדוק אותה מהר ולקיים חקירה אפידמיולוגית ולהוציא אותה מהצפיפות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רכבת ישראל
חיטוי ברכבת ישראל
צילום: רכבת ישראל
מומלצים