שתף קטע נבחר
דוד ברקן

יש לה שתי אהבות - סוכר והמדינה: הכירו את דור ה-ynet

כמה ספרים הם קוראים? איזו מוזיקה הם אוהבים לשמוע? עד כמה הם מתעניינים בפוליטיקה? והאם הם מאמינים באלוהים? לרגל יום ההולדת ה-20 של ynet פגשנו את הצעירים שנולדו יחד עם אתר החדשות הגדול במדינה. קיבלנו הצצה מפתיעה לעולם של דור ה-y, או כמו שאנחנו מעדיפים לקרוא להם - דור ה-ynet. צפו בפרק השלישי על גליה הלל, מלכת האפייה

 

 

מזל טוב! אתר ynet הגיח לאוויר העולם ב-6 ביוני 2000, לפני 20 שנה בדיוק. שני עשורים של תהפוכות בכל מישור שאפשר להעלות על הדעת. בחודשים האחרונים חיפשנו את הישראלים שנולדו ממש באותו יום, וביקשנו לקבל הצצה לחייהם. לשמוע מה מעניין אותם, מה משמח אותם, מה מפחיד אותם ועל מה הם חולמים. לראות איך הם גדלו - ולהבין איך אנחנו גדלנו יחד איתם. את התוצאה תוכלו לראות בשבועות הקרובים בסדרת כתבות מיוחדת - דור ה-ynet. אתם מוזמנים לצפות כאן בפרק השלישי.

 

גליה הלל (צילום: חגי דקל)
בת 20, כמו ynet. גליה הלל(צילום: חגי דקל)

 

גליה הלל מרמת גן, בת 20 כמובן, מכורה לשני דברים "ברמות קשות": הראשון הוא סוכר. "כל מי שמכיר אותי יודע", היא אומרת, ומפליגה בדמיונה: "כאילו, אינפוזיה נוטלה". למרבה המזל, היא מצאה תחביב הולם, ואת זמנה הפנוי היא מעבירה באפייה. "זה אחד התחביבים הכי ענקיים שלי, זאת תרפיה בשבילי. כשאני עצבנית או כשמשהו מטריד אותי, זה ממש מעביר לי הכל". בקרב החברים יצא לה אפילו שם: "זה ידוע, גליה על העוגות. סומכים על גליה". ואילו מתכונים היא אוהבת? את אלה של קארין גורן, "היא לא מהפלצנים".

 

הדבר השני הוא מדינת ישראל. "ישראל אהבה שלי בלב. אין אהבות כאלה בעולם. חולה על המדינה הזאת", היא אומרת. "אמרתי את זה בדיוק לידיד שלי, שביום העצמאות אני יותר שמחה מביום הולדת שלי. מבחינתי, זה יום ההולדת שלי". עבורה, הקשר למדינה הוא לא רק אישי אלא גם היסטורי. "זאת הארץ שלנו, מימי התנ"ך", היא מסבירה, "כל כך הרבה נלחמנו כדי להשיג את זה, כל כך הרבה סבלנו וגירשו אותנו והתעללו בנו".

 

בפרקים הקודמים:

מילי פישיץ, הנהגת הצבאית שתפתיע אתכם

התאומים ניב ונתנאל יקוטי: "אחד מרוקאי, השני פרסי"

 

הלל, שמשרתת בימים אלו בשירות לאומי, מאמינה אדוקה באלוהים. "אני מגדירה את עצמי כדתייה למרות שהיו לי עם זה המון שאלות", היא משתפת. כיום היא שומרת שבת, משתדלת להתלבש באופן לא חשוף ואומרת את ברכת השחר. בינתיים מלאו לה שני עשורים - בדיוק כמו ל-ynet, והיא גם מביטה קדימה, אל העתיד: "עד לא מזמן הייתי יוצאת לדייטים גם עם אנשים שהם לא דתיים. אבל בשנה האחרונה הבנתי שאם אני באמת רוצה משפחה, לפי הדת, אז אני צריכה לחפש מישהו כזה". ומה היא מאחלת לעצמה לעשור הבא? "קודם כל להבין מה אני רוצה ללמוד. לקום כל בוקר ולעשות את מה שאני אוהבת. להתחתן ולמצוא את האחד שלי. אבל בגדול, אני מאחלת לעצמי להמשיך להיות מאושרת". 

 

גליה הלל (צילום: חגי דקל)
גליה הלל בביתה ברמת גן(צילום: חגי דקל)

 

מי אתם, דור ה-ynet?

גליה הלל לא לבד, והיא חולקת את יום הולדתה לא רק עם ynet, אלא עם 387 צעירים נוספים. הסיפורים שלהם מספרים במידת מה את סיפורה של המדינה. 202 מהם נשים, ו-186 גברים. יותר מעשרה אחוזים מהם גרים בירושלים, בירת ישראל, ודווקא העיר תל-אביב, שבה נולד אתר ynet, מסתפקת בנציגות צנועה באופן מפתיע, עם מספר ישראלים שאפשר לספור על יד אחת. אפילו לבית שמש, אשדוד, חיפה, רמת גן, רחובות, באר שבע, רהט ובני ברק יש יותר נציגים.

 

כמה מהישראלים שחולקים עם ynet את יום ההולדת נולדו בכלל בחו"ל, בין אם זה בארצות הברית, ארגנטינה או מקסיקו. בינתיים אצלנו, יש נציגויות בכל רחבי המדינה - הצפונית שבהן ממש בגבול לבנון, והדרומית, איך לא, באילת. ואם תהיתם, בקרב ילידי ה-6 ביוני 2000 אפשר למצוא גם ייצוג שווה למתנחלים ולקיבוצניקים. שם המשפחה הנפוץ ביותר בקרב ילידי אותו יום הוא כהן, באופן לא מפתיע, ואחריו מגיעים שמות כמו ביטון, גבאי, לוי ומזרחי. ואגב, יש גם מספר לא קטן של אנשים שהשמחה אצלם כפולה: שמונה זוגות תאומים נולדו בתאריך המדובר והמזל שלהם, כמה מתאים, הוא מזל תאומים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאתר ההטבות
מומלצים