שתף קטע נבחר

12 נעצרו בהפגנה בתל אביב נגד "חוק הקורונה"

המפגינים מחו נגד "חוק הקורונה" שמקדמת הממשלה. הם נשאו שלטים שבהם נכתב "מצילים את המדינה" והציבו תמונה של ארדואן. רחוב אבן גבירול נחסם לתנועה, והמשטרה פינתה בכוח מפגינים שלטענתה תקפו שוטרים והשליכו בקבוקים על רכבים

 

 

 

כ-500 בני אדם הפגינו אמש (יום ה') נגד "חוק הקורונה" שמקדמת הממשלה. הם חסמו את רחוב אבן גבירול בתל אביב - ציר תנועה מרכזי במרכז העיר. קודם לכן הפגינו בכיכר רבין הסמוכה. לקראת חצות החלה המשטרה לפנות בכוח את ההפגנה, ואף עצרה לחקירה 12 מפגינים, לאחר שלטענת המשטרה הם תקפו אזרחים ושוטרים והשחיתו רכוש.

  

המפגינים נשאו שלטים שעליהם נכתב "מושחתים נמאסתם", "לא יחוקקו" ו"מצילים את המדינה". בקדמת הבמה שנקבעה על גג ג'יפ של אחד המארגנים הוצבה תמונתו של נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן. כמו כן, המפגינים חסמו את הכביש בגדרות והציבו על האספלט כיסאות פלסטיק ושמשיות.

 

  (צילום: שחר גולדשטיין)
מפגינים בת"א(צילום: שחר גולדשטיין)

  (צילום: שחר גולדשטיין)
(צילום: שחר גולדשטיין)

מחאה נגד חוקי הקורונה (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

מחאה נגד חוקי הקורונה (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

מחאה נגד חוקי הקורונה (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

12 מפגינים נעצרו על ידי המשטרה לאחר שלטענתה השליכו בקבוקים וצבע לעבר רכבים שעברו במקום. חלקם השליכו חפצים לעבר השוטרים ואף תקפו אותם והשחיתו רכוש. העצורים הועברו לחקירה בתחנת המשטרה.

 

איש השב"כ לשעבר, עו"ד גונן בן יצחק, הפעיל במחאות נגד ראש הממשלה אמר כי "הגענו להפגנה בכיכר, אבל זאת לא עוד הפגנה, כי אנחנו נמצאים בימים האחרונים של הדמוקרטיה הישראלית. זה לא משום שאני פעיל מחאה שיוצא נגד הממשלה והעומד בראשה, אלא כי אני שומע מבפנים איך המערכת התקרנפה. ראש השב"כ נדב ארגמן, אני פונה אליך; אל נתניהו אי אפשר לפנות כי הוא עם תיקים פלילים ונלחם על חייו הפוליטיים: איך אתה נותן לשב"כ להיות כלי בידיים של ראש ממשלה מושחת? עד כאן".

 

הפעילה החברתית אור-לי ברלב, שפוקדת תדיר הפגנות נגד ממשלת נתניהו, אמרה: "החוק הזה, מהאות הראשונה שלו ועד האות האחרונה הוא דיקטטורה. כל עוד הכנסת מעבירה את התפקיד לאדם אחד בלבד שהוא נאשם בפלילים, ברגע הזה זו דיקטטורה ולא משנה מה גנץ יצייץ ומה ניסנקורן יבטיח. נבחרי הציבור מטמטמים אותנו ואנחנו חייבים לעמוד על משמר הדמוקרטיה".

 

חיים שדמי, החשוד שאיים על חייו של בנו של ראש הממשלה יאיר נתניהו, אמר בהפגנה: "משפחת נתניהו מוטרדת - ובצדק. היא מוטרדת מנחישות. אל תחיו באזור הנוחות. אזרחים שלובי זרועו אי אפשר להכריע - והוא כבר מכין את הקרקע. לא ננהג באלימות. נגרור את המדינה לדמוקרטיה ומשפט צדק ויהי מה".

  

מחאה נגד חוקי הקורונה (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

מחאה נגד חוקי הקורונה (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

נזכיר כי במסגרת "חוק הקורונה", תוכל הממשלה תוכל להטיל מגבלות על הציבור לתקופה של עד עשרה חודשים, והיא מקדמת אותו על רקע העלייה במספר חולי הקורונה בימים האחרונים ותחושת השאננות שפקדה את הציבור הישראלי, תוך אזהרה ברורה כי גל שני של התפרצות הוא תרחיש אפשרי בהחלט.

 

יש לציין כי אחר הביקורת הציבורית שחולל תזכיר החוק, ביום שני הבהיר שר המשפטים אבי ניסנקורן כי חוק הקורונה לא יאסור הפגנות וכי יוגבלו סמכויות השוטרים באכיפת החוק, כך שהם לא יוכלו להתפרץ לבתים ללא צו. במהלך ישיבה שהתקיימה בנושא הובהר כי תזכיר החוק המוצע לא יאסור בשום מקרה על קיומן של הפגנות ולא יופסקו פעילות הכנסת ועבודת בתי המשפט.

 

באופוזיציה תקפו את החוק המדובר וטענו כי יעניק בידי הממשלה סמכויות נרחבות מדי שלא לצורך. יו"ר האופוזיציה, ח"כ יאיר לפיד, טען כי החוק יוביל לפגיעה בפרטיות הציבור, וישמש כלי שרת בידי הממשלה למנוע מחאה: "אין שום היגיון לתת לממשלה סמכויות כל כך רחבות לעשרה חודשים. זה כולל מעקבי שב"כ ואפשרות לאסור על הפגנות שאינן נוחות לממשלה. אין הצדקה לתקנות מבחינת הקורונה. עדיף שהממשלה תתרכז בעזרה לעצמאים ולעסקים הקטנים ותנסה להציל את הכלכלה הישראלית".

 

 


פורסם לראשונה 04/06/2020 22:25

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שחר גולדשטיין
המחאה בתל אביב
צילום: שחר גולדשטיין
מומלצים